Bilgisayarima güç geliyor ama açılmıyor

sseren

80+
Reaksiyon skoru
14
Bilgisayar açıkken yanlışlıkla elim fana çarpti ve bir anda bilgisayarım kapandı bir anlık kısa devre yaptığını düşündüm ve geri acmaya çalıştım ama açılmıyor. RAM'leri ekran kartını güç kablolarını söküp taktim ama olmuyor yardımcı olabilecek var mı? Kafayı yiyeceğim.

Kürşat ile olan mesajlarınızı okudum. Birde benden deneyin. Anakart soketlerine psudan gelen takılı olan tüm kablolarınızı sökün. Sanki yeniden PC topluyormuş gibi sırayla deneyelim.

Şimdi anakartın üzerinde ramler var onlarıda sökün, ekran kartı varsa çıkarın.

Sadece kasa güç tuşuna bastığınızda PC yi açan tuşun ince küçük kabloları var o takılı olsun.

Psunun fişini prizden çekin.

Psunun fişini çektikten sonra anakarta takılı hiçbir kablo yokken elinizi kasa demirine yalın bir şekilde temas ettirin.

Şimdi güç tuşuna 10 saniye boyunca basılı tutun. Bu anakarttaki statik elektrik var ise alacaktır.

1 dakika sonra PSU fişini takın.

Şimdilik sadece ATX power kablosu dediğimiz kabloyu anakarta takalım (en büyük kablo)

CPU power kablosunu ve CPU fan kablosunu takın.

İki tane raminiz varsa sadece birini takın.

Kasayı çalıştırın. Çalışmadıysa taktığınız Rami çıkartıp diğer slota takın. Tekrar deneyin. Yine çalışmazsa diğer Rami 1 ve 2 sırayla takarak deneyin. Hiçbir şekilde CPU fanı dönmüyorsa, herhangi bir hareket yoksa anakart bozulmuştur. Ama çalışan birşeyler varsa buradan yazın

Kürşat ile olan mesajlarınızı okudum. Birde benden deneyin. Anakart soketlerine psudan gelen takılı olan tüm kablolarınızı sökün. Sanki yeniden PC topluyormuş gibi sırayla deneyelim.

Sadece kasa güç tuşuna bastığınızda PC yi açan tuşun ince küçük kabloları var o takılı olsun.

Psunun fişini çektikten sonra anakarta takılı hiçbir kablo yokken elinizi kasa demirine yalın bir şekilde temas ettirin.

Şimdi güç tuşuna 10 saniye boyunca basılı tutun. Bu anakarttaki statik elektrik var ise alacaktır.

Şimdilik sadece ATX power kablosu dediğimiz kabloyu anakarta takalım (en büyük kablo)

Kasayı çalıştırın. Çalışmadıysa taktığınız Rami çıkartıp diğer slota takın. Tekrar deneyin. Yine çalışmazsa diğer Rami 1 ve 2 sırayla takarak deneyin. Hiçbir şekilde CPU fanı dönmüyorsa, herhangi bir hareket yoksa anakart bozulmuştur. Ama çalışan birşeyler varsa buradan yazın
Hemen deneyip bilgi vericem
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rami ilk başta direk 2ciye taksam sorun olurmu 1. Slot cpu fanindsn dolayı biraz zor takmasi

Son düzenleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Rami ilk başta direk 2ciye taksam sorun olurmu 1. Slot cpu fanindsn dolayı biraz zor takmasi
Farketmez olur. Ama olmazsa 1. Slotu denemek zorundasın. Bu işler deneme yanılma yoluyla çözülebilir

Sagol hocam elinden geleni denedin olmuyor teşekkür ederim yinede yardımın icin
Rica ederim. Ama bir fana çarptığında yaşanılan bu etkiyi anlamlandıramadım. Yani bende kaç defa sistem topladım. Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Hangi fana çarptınızda böyle oldu. Kasa fanı mı yoksa işlemci fanı mı egzos fanmı

Rica ederim. Ama bir fana çarptığında yaşanılan bu etkiyi anlamlandıramadım. Yani bende kaç defa sistem topladım. Böyle birşeyi ilk defa duyuyorum. Hangi fana çarptınızda böyle oldu. Kasa fanı mı yoksa işlemci fanı mı egzos fanmı
Kasa fanı benim daha sonradan aldığım ucuz bir fan setinin faniydi birseue bakarken elim carpti bi anda gitti bidahads gelmedi

canım sıkıldıkça ekran karti fanina, sivi sogutma fanlarina vb. elliyordum calisirken yeni travmam bu artık daha ellemem.. gecmis olsun kardeşim en iyisi bilgisayarcida tek tek farkli parçalar ile deneyip hasar alan parcayi bulmak

Kasa fanı benim daha sonradan aldığım ucuz bir fan setinin faniydi birseue bakarken elim carpti bi anda gitti bidahads gelmedi
Hayır anlamıyorum. Kasa fanı doğrudan anakartı bozmuşsa konunun başında mouse klavye ışık var diyorsunuz. Acaba bu işlemleri yaparken kasa fanı kablosu çıkarıldı mı :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,227
Üyeler
189,573
Son üye
halidsama
Geri