Yardım Bilgisayarıma uyumlu RAM hangisi ?

TheEco

80+
Reaksiyon skoru
80
Arkadaşlar Selam malum PC fiyatlarından dolayı yeni PC alamadığımdan yaklaşık 5-6 yıllık bilgisayarımın aşırı yavaşlamasından dolayı RAM takviyesi ve var olan HDD'yi SSD'ye çevirmek istiyorum . Ancak Bilgisayarımın içindeki RAM'i arattığımda hiç bir satış sitesinde bulamıyorum . İçerisindeki RAM ile uyumlu bir RAM önerebilir misiniz? Bilgisayara RAM ve SSD takviyesi yapmam bilgisayarı tekrardan canlandırır mı?
Bilgisayarın kısaca özellikleri bunlar.
Ekran kartı olarak GeForce 830M var.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (51).png
    Ekran Görüntüsü (51).png
    20 KB · Hit: 56
  • Ekran Görüntüsü (50).png
    Ekran Görüntüsü (50).png
    16.2 KB · Hit: 64
Bu RAM'le elindeki RAM uyumlu bir şekilde çalışacaktır.
Eminsiniz değil mi ? RAM işi biliyorsunuz alıpta çalıştıramayan çok insan var patates olmak istemiyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:. SSD olarak ne önerirsiniz 2.5 Toshiba'nın bir HDD'si var şu an içinde disk okuyucu bölümünü iptal edip 2.5 SSD takmayı planlıyorum çok pahalıya kaçmamak şartıyla . SSD kapasitesinin çok yüksek olmasına gerek yok Windows ve hızlı açılmasını istediğim bir kaç uygulamayı ona kurup HDD ile beraber kullanmayı düşünüyorum . Sizce mantıklı olur mu ? Malum Dolar- Piyasa derken yeni PC almak hayal oldu :cry:

Eminsiniz değil mi ? RAM işi biliyorsunuz alıpta çalıştıramayan çok insan var patates olmak istemiyorum :ROFLMAO::ROFLMAO:. SSD olarak ne önerirsiniz 2.5 Toshiba'nın bir HDD'si var şu an içinde disk okuyucu bölümünü iptal edip 2.5 SSD takmayı planlıyorum çok pahalıya kaçmamak şartıyla . SSD kapasitesinin çok yüksek olmasına gerek yok Windows ve hızlı açılmasını istediğim bir kaç uygulamayı ona kurup HDD ile beraber kullanmayı düşünüyorum . Sizce mantıklı olur mu ? Malum Dolar- Piyasa derken yeni PC almak hayal oldu :cry:
RAM uyumlu çalışır, merak etme. SSD alman da mantıklı olur. SSD olarak Apacer Panther 240GB modelini öneririm.

Başka imkanınız yok hocam.
Hiçbir yerde stok kalmamış sizin RAM'inizin.
Az da olsa uyumlu çalışmama sorunu olabilir.
2. el almanızı hiç tavsiye etmem ama alttaki link sizin RAM'iniz ile aynı.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...atilik-4-gb-DDR-3-1600mhz-ram-862115465/detay

Başka imkanınız yok hocam.
Hiçbir yerde stok kalmamış sizin RAM'inizin.
Az da olsa uyumlu çalışmama sorunu olabilir.
2. el almanızı hiç tavsiye etmem ama alttaki link sizin RAM'iniz ile aynı.
Marka olarak ille de aynısı olsun takıntım yok ancak parayı veripte kullanamamakta acı olur benim için. Bilgisayar baya eski olduğundan ya RAM + SSD yapmam lazım ya da uyguna bir şey bulacağım ama o da zor en kötüsü 4000₺ bi laptop desen:cry:
Teşekkürler tavsiye için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

RAM uyumlu çalışır, merak etme. SSD alman da mantıklı olur. SSD olarak Apacer Panther 240GB modelini öneririm.
Kronik sorun vs olmaz değil mi ? Kusura bakmayın kuşkucu yaklaşıyorum malum fiyatlar 🤦‍♂️

Anakartının desteklediği ram miktarına ve ram slotu sayısına bakmayı unutmayın. Laptoplarda çok sık rastlanılan bir şey.

Marka olarak ille de aynısı olsun takıntım yok ancak parayı veripte kullanamamakta acı olur benim için. Bilgisayar baya eski olduğundan ya RAM + SSD yapmam lazım ya da uyguna bir şey bulacağım ama o da zor en kötüsü 4000₺ bi laptop desen:cry:
Teşekkürler tavsiye için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kronik sorun vs olmaz değil mi ? Kusura bakmayın kuşkucu yaklaşıyorum malum fiyatlar 🤦‍♂️
Herhangi bir sorunu yok dostum, sorunsuz bir SSD.

Geri