Neler Yeni

Bilgisayarıma virüs girdi ve biri benimle iletişime geçmeye çalıştı

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,210
İsim
Necati
ŞPWKLMŞWPMWPWMSWLSNWÖMSWŞMFŞWMDŞSMDŞWMDŞWMDŞWMSŞWDMŞAMDŞWDMSŞMDĞWMDŞSMD
bunun gibiler olmasa ekmek cikmiyo bize abisi
Mesaj otomatik birleştirildi:

yemem ki atamazlar ki
@Mehmet Yılmaz Mehmet abi arkadaşa oradan bi ban sarabilir miyiz 😐

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,210
İsim
Necati
Dahası  
Reaksiyon skoru
34
İsim
Salih YILDIRIM
Merhaba arkadaşlar. Bir kaç saat önce bilgisayarımı açık bırakıp gittim ve geldiğimde telefonu elime aldım. Mailden Riot Games hesabınızın şifresi, e-posta adresi değişti diye mail gelmişti. Hemen PC'nin başına geçtiğimde Valorant hesabımın çalındığını gördüm. Hızlıca ticket attım ve hemen bilgisayarıma format atmaya başladım. Bu sırada e-mail adresimin şifresini değiştirdim. Formattan sonra erkek arkadaşımla beraber discordta bu durumu konuşuyorduk ve ne yapacağımızı düşünüyorduk. Tam o sırada biri beni odadan attı ve böyle bir yazı gözüktü ekranımda.
Alıntıyı görüntüle
Kimsin yazdım ve bir kaç saniye kadar bekledim. Cevap gelmedi hemen discord şifremi de değiştirdim. Bu kişinin formattan sonra da bilgisayarıma erişimi olabilir mi? Hesaplarımı güvene almak için ne yapmam gerekiyor? Bütün hesapım Google Chrome üzerinde açıktı ve parolalar buraya kayıtlı, hepsini ele geçirmiş olabilir mi? Normalde hiç yapmayacağım bir şekilde saçma sapan bir Youtube videosundan bir program indirmeye kalktım ve başıma bunlar geldi. Yardımınıza ihtiyacım var, şimdiden herkese teşekkürler.
video linkini buraya atarsan hepimiz videoya ban atabiliriz

Hypnoss53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Berkay Solak

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin

Nisanur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Nisa
video linkini buraya atarsan hepimiz videoya ban atabiliriz
Video ihlal yemiş, kaldırılmış.
IMG_6312.jpeg

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,210
İsim
Necati
Bu tür virüslerden Kaspersky gibi uygulamaların koruma ihtimali nedir?
Kısaca açıklayacağım , rat (trojan) yediğiniz zaman direkt olarak pcnizdeki her şey karşıya geçer masaüstündeki dosyalar dışında, bunu virüs programları engelleyemez fakat virüsü yedikten sonra karşı tarafın sizin pcnizi kontrol etmesini engelleyebilirler , virüs yedikten sonra virüs taraması yaptırırsanız trojanı silebilir ama bunuda sadece ücretsiz olmayan kaliteli virüs programları yapabilir kaspersky gibi.

Hypnoss53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
Berkay Solak
Kısaca açıklayacağım , rat (trojan) yediğiniz zaman direkt olarak pcnizdeki her şey karşıya geçer masaüstündeki dosyalar dışında, bunu virüs programları engelleyemez fakat virüsü yedikten sonra karşı tarafın sizin pcnizi kontrol etmesini engelleyebilirler , virüs yedikten sonra virüs taraması yaptırırsanız trojanı silebilir ama bunuda sadece ücretsiz olmayan kaliteli virüs programları yapabilir kaspersky gibi.
Anladım hocam teşekkürler.

Top Bottom