Neler Yeni

Bilgisayarımda Elektrik Kaçağı Olabilir Mi?

Nezha

80+ Bronze
Bilgisayarımı her gün ilk açtığımda daha elim power tuşuna giderken elektrik çarpıyor ve öyle açılıyor. Elektrik kaçağı desem her seferinde olmuyor, günde 1 kere oluyor o da ilk açılışta. Bir sıkıntı yaratmaz derseniz böyle kullanmayı düşünüyorum ama sıkıntı olur derseniz icabına bakmam gerek.

K.R.A.T.O.S

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Elvan Emircan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanım
Instagram
emrcn.exe
Bilgisayarımı her gün ilk açtığımda daha elim power tuşuna giderken elektrik çarpıyor ve öyle açılıyor. Elektrik kaçağı desem her seferinde olmuyor, günde 1 kere oluyor o da ilk açılışta. Bir sıkıntı yaratmaz derseniz böyle kullanmayı düşünüyorum ama sıkıntı olur derseniz icabına bakmam gerek.
Statik elektrik bence avm merdiveniyle aynı durum bence bişey olmaz

Sebastian Szymanski

80+ Silver
bilgisayar direkt zeminle temas ediyormu?

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Melih Baygör
kullandığın prizde toprak hattı yok muhtemelen, veya parçalarda statik elektrik oluşumuna sebep verebilecek bir durum mevcut. her iki durumda da, güç kaynağından başlamak üzere tüm parçalarının statik elektrik kaynaklı arızalanma ihtimali mevcut.

Nezha

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Statik elektrik bence avm merdiveniyle aynı durum bence bişey olmaz
Bu olabilir çünkü kasanın ön fanları çok tozlu, kurum bağlamış halde. Tamamen sökmem gerekiyor anakart bağlantısını temizlemek için. Geçen kule tipi fan aldığımda takarken fark ettim çok tozlu olduğunu. Ama söküp temizleyemedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayar direkt zeminle temas ediyormu?
Yok eski tip pc masaları var ya ondan var. Pc kasası kapaksız tahta bölme içinde

kullandığın prizde toprak hattı yok muhtemelen, veya parçalarda statik elektrik oluşumuna sebep verebilecek bir durum mevcut. her iki durumda da, güç kaynağından başlamak üzere tüm parçalarının statik elektrik kaynaklı arızalanma ihtimali mevcut.
Toprak hattı olup olmadığını araştıracağım. Prizden olabilir çünkü yerini değiştirdim 2 ay önce. Prize 5li akım korumalı uzatma bağlı ona da monitör, kasa ve hava temizleyici bağlı sadece.

elektrik çarpıyorsa var bi sıkıntı bekleme

durduğu yerde ne elektriği toplayabilir ki
Şarjlı mouse olduğundan usb portlarınabgüç gitmesi ayarı açık biosta. Usb portları da power tuşuna yakın acaba buradan da bir şey çıkarabilir miyiz şundandır diye?

Son düzenleme:

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Melih Baygör
öncelikle bilgisayarı temizle hocam çünkü tozlar statik elektriğe sebep olabilir.

Top Bottom