Neler Yeni

PC açılırken geri kapanıyor yardım

shiverles

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ilgaz
Arkadaşlar merhaba pc imde uzun süredir olan bir problem var ve sistemime zarar vereceğinden korkuyorum çözümünü de bir türlü bulamadım
PC açma tuşuna bastıkdan sonra açılıyor açılırken 3 saniye gibi bi süre sonra kapaniyor full elektiriği kesiyor sistemin 1 2 saniye duraklayıp bir daha açılıyor bir anda sistemin elektiriği gittiği için her seferinde ekran kartı uyarısı gibi bir şey veriyor, f1 bastığımda biosa atiyor f2 bastığımda varsayılan ayarlarda çalışmaya devam edip windows açılıyor daha sonra bi problem olmuyor. Ama her pc açtığımda bi anda parçalar çalışırken fişini çekmiş gibi gücünün gitmesi parçaları bozacak diye korkuyorum bu sorun 2 3 haftadır var ilk olduğunda da internet den bakmıştım ama bir sonuç alamadım bi yandan da parçalara bir şey olacak diye tırsıyorum bunu nasıl düzeltebilirim bir kaç tane şeye baktım onlarda şunlar;

İnternetdeki forumlarda genellikle işlemci fazla ısındığı içindir yaziliyor, ama sistem açıldıkdan 3 saniye sonra direkt kapaniyor ısınmasına vakit yok birde işlemci macunu da 2 3 ay önce yenilemiştim pc açtığımda işlemci 30 derece civarında oluyor

Bir diğer yazılanda power switch anakarta iki kere çalıştırma uyarısı gönderiyolar olabilir diyordu biri bir kere bastıkdan sorna anakarttan power switch bağlantısını keserek düzelttim ben fln yazmıştı denedim ama alakasız gene kapaniyor

Diğer bir çoğunlukta PSU ile alakalıdır demiş psuyu söktüm fanını kontrol ettim bir yere sürtüyor mu vs. diye içinide temizledim elimden gelen bu kadar başka bir psu ile deneme fırsatım da yok pc açıkken psu sorunsuz çalışıyor bozuk gibi görünmüyor

Son şey ise kasadaki bütün ekran kartı, işlemci, anakart kablolarını yerlerine iyice oturmuş olduğunu kontrol ettim fakat sorun gene düzelmedi resmen tamamen çaresiz kaldım daha önce böyle bi problem yaşamiyordum br anda yoktan varoldu anlamadım nasıl oldu bilgisayarcı arkadaşlar varsa özellikle, böyle bi sıkıntıyla gelen pc oldu mu olduysa nasıl düzelttiler yazarlarsa çok sevinirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada sistemş yazamyı unutmuşum pardon
Ekran kartı: AMD radeon 200series
Anakart: MSİ H410M-PRO
İşlemci: İntel i5 10400F
Ram: Corsair Vengence 2x8GB 2666MHz DDR4
PSU: Cougar cmx 700w

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular