Neler Yeni

Bilgisayarımda performansı tam kullanamama sorunum var

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Eray Varol
Bilgisayarım 650 watt power supply asus rog strix rtx 2070 ve ryzen 7 5700x sıvı soğutmayla beraber anakartım ise b450m bilgisayarımda mesela rust oynarken ayarları yükselttiğimde gpu kullanımı artıyor ama bilgisayar tam olarak kullanıp bana en yüksek performansı vermiyor mesela düşürünce grafikleri gpu rahatlıyor fps çok ufak bir biçimde artıyor ve ayrıca cpuyu da kullanmıyor bu bilgisayarla bile rustta doğru düzgün fps alamıyorum takılalarak oynuyorum oyunu bir çözümünüz var mıdır acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Hüseyin
Bilgisayarım 650 watt power supply asus rog strix rtx 2070 ve ryzen 7 5700x sıvı soğutmayla beraber anakartım ise b450m bilgisayarımda mesela rust oynarken ayarları yükselttiğimde gpu kullanımı artıyor ama bilgisayar tam olarak kullanıp bana en yüksek performansı vermiyor mesela düşürünce grafikleri gpu rahatlıyor fps çok ufak bir biçimde artıyor ve ayrıca cpuyu da kullanmıyor bu bilgisayarla bile rustta doğru düzgün fps alamıyorum takılalarak oynuyorum oyunu bir çözümünüz var mıdır acaba
ram kaç gb

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Process lasso diye bi program var ben kullanıyorum memnunum sadece yükle kur ayar yapmana gerek yok. Uykuya dalan çekirdekleri de çalıştırıyosun program sayesinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Eray Varol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Öncelikle birkaç yanlış anlaşılmayı düzelteyim:

CPU kullanımı oyun oynarken az olabilir. Zaten eğer özellikle CPU alt çekirdekleri oyunda %100 oluyorsa darboğaz var demek ve bu kombinasyonda darboğaz pek görülmez. Ancak ayarları yükselttiğinizde GPU kullanımınızın arttığını söylediniz, bu bir darboğaz işaretidir. Bununla alakalı daha fazla bilgi için birkaç farklı metriğe bakılması lazım. CPU alt çekirdek kullanım oranları, HWInfo performance limit sekmesi vs.

Ancak sorun ne olursa olsun takılmalar doğal değil. Güç beslemenizde bir sorun olduğunu düşünüyorum ama MSI Afterburner ve HWInfo ile detaylı bir gözlem yapılmadıkça kesin bir yargıya varılamaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Eray Varol
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle birkaç yanlış anlaşılmayı düzelteyim:

CPU kullanımı oyun oynarken az olabilir. Zaten eğer özellikle CPU alt çekirdekleri oyunda %100 oluyorsa darboğaz var demek ve bu kombinasyonda darboğaz pek görülmez. Ancak ayarları yükselttiğinizde GPU kullanımınızın arttığını söylediniz, bu bir darboğaz işaretidir. Bununla alakalı daha fazla bilgi için birkaç farklı metriğe bakılması lazım. CPU alt çekirdek kullanım oranları, HWInfo performance limit sekmesi vs.

Ancak sorun ne olursa olsun takılmalar doğal değil. Güç beslemenizde bir sorun olduğunu düşünüyorum ama MSI Afterburner ve HWInfo ile detaylı bir gözlem yapılmadıkça kesin bir yargıya varılamaz.
Bu olayı afterburner ile nasıl kontrol edebilirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunu çözmek istiyorum

Power supply çok iyi besliyorum diyemem aldığım kasa frisby bir kasa ve güç besleyiciside aynı şekilde ama gerçekten bu sorundan kurtulmak istiyorum artık dar boğaz nasıl yapabilir bilmiyorum ama

Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Eray Varol
sdgsgsfgfsg.png

Ekran görüntüsü 2022-12-21 2asfsdfsgdsfg00137.png

Ekran görüntüsü 2022-12-21 200241.png

Ekran görüntüsü 2022-12-21 200319.png

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar

Sorunu çözmek istiyorum

Power supply çok iyi besliyorum diyemem aldığım kasa frisby bir kasa ve güç besleyiciside aynı şekilde ama gerçekten bu sorundan kurtulmak istiyorum artık dar boğaz nasıl yapabilir bilmiyorum ama
Merhaba,
Afterburner kullanımı hakkında internette birçok rehber bulunmakta. Onları takip ettikten sonra izleme kısmından CPU1, CPU2 vs kullanımı kısmını açmanız lazım, hepsini açın. Bir de rakamsız direkt CPU kullanımı olacak, onun da açılması lazım. CPU güç kullanımını ve sıcaklığını da açın. Aynı şekilde GPU kullanımı, sıcaklığı ve güç tüketimini de açın.
Ardından bir oyun içinde birkaç tane ekran görüntüsü atın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Hüseyin

Sorunu çözmek istiyorum

Çözümü yukarıda söyledim çok fazla uğraşmadan dediğimi denemelisin olmazsa alternatif yolları basvurursun

Top Bottom