Neler Yeni

Yardım bilgisayarımda ram arttırsam performans artışı olurmu?

Techno08

80+ Gold
Evet oluyor oyundan oyuna göre değişiyor ama

kaanji

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
344
İsim
Kaan
16 gb ramımı 24 gb yapıyıyımmı 4 tane slotum var daha son para param olursa 32 yaparım

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
16 gb ramımı 24 gb yapıyıyımmı 4 tane slotum var daha son para param olursa 32 yaparım
HOCAM BİŞEY DİYMEYECEĞİM MAALESEF AMA BİLENLER İLLAKİ YAZARLAR 16 YETERLİ AMA BEN ERKENDEN 32 YAPAYIM İLERİDE KAFAM RAHAT OLSUNA BAKIYORUM

Eranex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Semih Güzey
eğer 14gb ram'den fazla tüketim yoksa fark olmaz. bilinenin aksine ram'in performansa etkisi çok düşük.

youtubeda testler var ddr4 3200 vs ddr5 5200 gibi. bazı yerlerde ddr4 önde bile çıkıyor.

sadece tek slot ram ve yetersiz ram performansı düşürür. ram kullanımı 12 gb ise 96gb ram taksan da bir şey değişmez.

eğer oynadığın esnada ram kullanımın 14 gb'yi aşmıyorsa lüzum yok. aşıyorsa da 1 tane 16gb ram alıp, 8 gb'lerin biriyle değiştirir 24gb ram kullanabilirsin. zaten o bilgisayarda oynayabileceğin oyunlar da daha fazla ram istemeyecektir.

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
731
İsim
Abdullah
Performans sorunu çekiyorsan. Hocam paran varsa satıp yeni laptop almanı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
Performans sorunu çekiyorsan. Hocam paran varsa satıp yeni laptop almanı öneririm.
YOK HOCAM PERFORMANS GAYET İYİ ZATEN BEN BU BİLGİSAYRI SATMAM GİDER YENİSİNİ ALIRIM BENİM İÇİN MANEVİ DEĞERİ ÇOK BÜYÜK BU YÜZDEN SAT DİYEN ÇOK OLDU AMA YA YENİ PC ALIRIM YA DA KONSOL BU BİLGİSAYARI BU KADAR ÖNEMSEMEMİN SEBEBİ DE ZATEN MANEVİ DEĞERİ SADECE DAHA UZUN BENİMLE KALSIN İSTİYORUM İNANIRMISINIZ BİLMEM AMA İLK OLUNCA BAKARKEN BİLE DOYAMIYORUZ KUTULARINI BİLE ATAMIYORUZ DEDİĞİM GİBİ HURDAYA BİLE ÇIKSA EVİMDE ÖNEMLİ Bİ KÖŞEDE DURUR PERFORMANS TATMİN EDİCİ FAKAT HEM BENİMLE DAHA UZUN KALSIN HEMDE Bİ GÜN AÇTIĞIMDA BİRAZ DAHA İYİ DURUMDA OLSUN ŞİMDİLİKTE PERFORMANSI ARTSIN BU KADAR.
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMA EMEK VERİP YAZDIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HOCAM :)

NORMALDE ASUS ROG STRİX G15 AMD R7 3060 ALACAKTIM AMA BİRGÜN Bİ MAĞAZAYA GİTTİM BAKTIM GÖZÜME BU ÇARPTI DEDİĞİM GİBİ GÖRÜR GÖRMEZ ÖZELLİKLERİNİ SORDUM VE HİÇ DÜŞÜNMEDEN ALDIM İLK BAŞLARDA BİRAZ ALIŞAMADIM SEVEMEDİM AMA SONRA BAYA HOŞUMA GİTTİ

Son düzenleme:

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,968
İsim
göksel yurtcan
ciddi bir fark olmaz fakat eğer bütçe varsa mantıklı olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
hocam bütce harbiden satsam bütçe çıkar ama ben bunu satmak yerine yenisisini alırım zaten sadece bu bilgisayar bi 5-6 yıl kadar benimle kalsın beni idare ediyor hurdaya çıksa bile satmıyorum 5-6 yıl sonra çöpe atmayacağım sadece odamın en önemli üyesi olarak bi kenarda duracak 😂 fakat yazdığınız için çok çok teşekkür ederim ilk bilgisayarım olduğu için manevi değeri çok yani yıllar sonra kafamı çevirip baktığımda güzel gözüksün istiyorum 1000 bilgisayarım olsa hepsine kıymet veririm ama buna değişmem. kimseye el bile sürdürmüyorum dediğim gibi bu bilgisayara gözümden daha iyi bakıyorum 5-6 yıldan fazla gider.

benim ilk ekran kartım ati hd4450 ondan nickim böyle :)

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
16gb ram yetmemeye başladığında büyük ihtimalle o ekran kartı ve islemcide yetersiz kalmaya başlayacak, şu anda ram yetmiyorsa yükseltebilirsin ama bana sorarsan elleme, fark olmayacaktır.

hocam bütce harbiden satsam bütçe çıkar ama ben bunu satmak yerine yenisisini alırım zaten sadece bu bilgisayar bi 5-6 yıl kadar benimle kalsın beni idare ediyor hurdaya çıksa bile satmıyorum 5-6 yıl sonra çöpe atmayacağım sadece odamın en önemli üyesi olarak bi kenarda duracak 😂 fakat yazdığınız için çok çok teşekkür ederim ilk bilgisayarım olduğu için manevi değeri çok yani yıllar sonra kafamı çevirip baktığımda güzel gözüksün istiyorum 1000 bilgisayarım olsa hepsine kıymet veririm ama buna değişmem. kimseye el bile sürdürmüyorum dediğim gibi bu bilgisayara gözümden daha iyi bakıyorum 5-6 yıldan fazla gider.

benim ilk ekran kartım ati hd4450 ondan nickim böyle :)
Orjinalliğini bozmma o zaman :D

Test videosundaki sistem üst düzey bir sistem ufak farklar bundan kaynaklanabilir, hogwarts da 2 fps daha fazla almak istiyorsan o kadar masraf edebilirsin

Bence 1tb m2 ssd eklemesi yapmak daha mantıklı olacaktır

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
yağmur yıldırım
16gb ram yetmemeye başladığında büyük ihtimalle o ekran kartı ve islemcide yetersiz kalmaya başlayacak, şu anda ram yetmiyorsa yükseltebilirsin ama bana sorarsan elleme, fark olmayacaktır.

Orjinalliğini bozmma o zaman :D

Test videosundaki sistem üst düzey bir sistem ufak farklar bundan kaynaklanabilir, hogwarts da 2 fps daha fazla almak istiyorsan o kadar masraf edebilirsin

Bence 1tb m2 ssd eklemesi yapmak daha mantıklı olacaktır
teşekkür ederim

Top Bottom