Bilgisayarımdaki BIOS Sorunu

nexi

80+
Reaksiyon skoru
39
Merhabalar, bilgisayarımda oluşan BIOS sorunu nedeniyle bilgisayara format atmak gibi herhangi bir işlem ya da ayar yapmak için herhangi bir işlem yapamıyorum. Bilgisayarı açtığınız zaman normalde en alt kısımda bios yazısı gelir. Öncelikle bende yazı gelmiyor ve tuşlar da bir işe yaramıyor. Direkt windows logusu geliyor ve bilgisayar açılıyor. Normalde böyle bir sorun bilgisayarda yoktu fakat format attıkdan sonra meydana geldi. Neden olduğunu da bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun sanırım bir yanlışlık yaptım. Nasıl düzeltebilirim bunu? Şu an bilgisayarım win 7 ultimate 64bit herhangi bir sıkıntı yok sadece böyle bir sorun ile karşı karşıyayım.

Bios Pili Bitmiş Olabilir En Azından Biosa Reset Atmayı Dene bios pilini çıkar 2 dk bekle sonra tekrar yerine tak

Merhabalar, bilgisayarımda oluşan BIOS sorunu nedeniyle bilgisayara format atmak gibi herhangi bir işlem ya da ayar yapmak için herhangi bir işlem yapamıyorum. Bilgisayarı açtığınız zaman normalde en alt kısımda bios yazısı gelir. Öncelikle bende yazı gelmiyor ve tuşlar da bir işe yaramıyor. Direkt windows logusu geliyor ve bilgisayar açılıyor. Normalde böyle bir sorun bilgisayarda yoktu fakat format attıkdan sonra meydana geldi. Neden olduğunu da bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun sanırım bir yanlışlık yaptım. Nasıl düzeltebilirim bunu? Şu an bilgisayarım win 7 ultimate 64bit herhangi bir sıkıntı yok sadece böyle bir sorun ile karşı karşıyayım.
Normal format atabiliyorsun BIOS bozuk olsada. Benimde öyleydi BIOS u üstüne kurmak tek çözüm yoludur. PC Marka model nedir?

f1 basmayı deneyim ablamın pc de aynı sorun olmuştu f1 basarak giriş yapmıştım

Bios Pili Bitmiş Olabilir En Azından Biosa Reset Atmayı Dene bios pilini çıkar 2 dk bekle sonra tekrar yerine tak

Deneyip geliyorum hemen.

Normal format atabiliyorsun BIOS bozuk olsada. Benimde öyleydi BIOS u üstüne kurmak tek çözüm yoludur. PC Marka model nedir?

O.E.M pc mağazadan aldım kendi toplamaları

Sistemim:

Asus Prime A320M-R
RX 560 4GB OC
8GB Ram
240GB SSD
Foem 400W güç kaynağı

Bios bozuk olsa sistem açılmaz
Quick bios olduğu için logo çıkmıyor
Windowsta yeniden başlata shift basılı tutarak basın oradan biosa girebilirsinşz

Bilgisayarda sorun yok sadece bios yazısı gelmiyor ve açılmıyor

Bios bozuk olsa sistem açılmaz
Quick bios olduğu için logo çıkmıyor
Windowsta yeniden başlata shift basılı tutarak basın oradan biosa girebilirsinşz
Çalışır. Her bozuk BIOS çalışmayacak diye bir şey yok daha bunu bilmiyorsun. Birde o Shift meselesi UEFI Windows kurmakla alakalı ve her EFI/UEFI BIOS ta yok. Mesela bende yok UEFI olarak kurulu olsada. Sadece aygıt kullan var UEFI olarak Windows kurmaya özel.

Şimdi de no signal hatası alıyorum her şeyi çıkartıp yarım saat bekledim bios pili ve ramleri çıkarttım fakat no signal hatası veriyor geri taktığımda kabloları felan full çıkardım yarım saat sonra geri taktım bu sefer no signal diyip duruyor her şeyin doğru olduğuna da eminim

güç kaynağını kapatın yada fişten çekin 10 saniye bekleyin power tuşuna bir kaç kez basın sonra ramleri çıkartın slot uçlarına hafifçe silgi sürün hepsine
sonra ramleri tekrar takın çalıştırmayı deneyin

Windows üzerinden BIOS'a girmeyi denediniz mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,351
Üyeler
190,899
Son üye
dogan0_
Geri