Neler Yeni

Bilgisayarımı belli bir süre kullandıktan sonra wifi'yi görmüyor.

OneMqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Erhan Yılmaz
Bilgisayarımı açtıktan sonra bir süre wifi açık bir şekilde kullanabiliyorum ancak aniden internet gidiyor ve wifi simgesine tıkladığımda wifi ağı bulunamadı diyor bende windowsun sorun gider kısmından sorunları bulup çözmesini sağlıyorum ancak windows direk olarak wifi ayarlarını sıfırlıyor ve pcyi yeniden başlatıyorum bunu yapınca internet geliyor ancak bunu günde 3-4 kere yapıyorum ve bazen çok önemli anlarda internet gidebiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Kemal Tahir Ayaz
Hocam öncelikle Bilgisayarınız için en güncel wifi sürücüsünün yüklü olduğundan emin olun. Sonrasında ise Windows/Ayarlar/Ağ Ve internet/ Gelişmiş Ağ ayarları/Ağ sıfırlama seçeneğinden şimdi sıfırla yapıp bilgisayarı yeniden başlatın sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin

OneMqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Erhan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam öncelikle Bilgisayarınız için en güncel wifi sürücüsünün yüklü olduğundan emin olun. Sonrasında ise Windows/Ayarlar/Ağ Ve internet/ Gelişmiş Ağ ayarları/Ağ sıfırlama seçeneğinden şimdi sıfırla yapıp bilgisayarı yeniden başlatın sorunun devam edip etmediğini gözlemleyin
Windows kendisi güncel bir sürüm bulamıyor ancak driver easy diye bir programdan güncellemiştim bir şey değişmedi
Şimdi dediğiniz ayarı yapacağım sorun oluşursa burdan yazarım
Yardımın için teşekkürler

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Windows kendisi güncel bir sürüm bulamıyor ancak driver easy diye bir programdan güncellemiştim bir şey değişmedi
Driver easy gibi programlar kullanmayın, üreticinin kendi sitesinden sürücüleri indirin.

Aygıt yöneticisi üzerinden ağ adaptörler kısmından adaptörünüzü bulun, güç yönetimi kısmında bilgisayar bu aygıtı kapatsın gibi bir ayar olacak onu kapatın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Kemal Tahir Ayaz
Rica ederim hocam. Ama size tavsiyem 3.parti driver kurma programlarından uzak durmanız. Saçma sapan driverlar yüklüyorlar pc ye. Mümkün mertebe anakartınızın kendi sitesindeki driverları kullanmaya çalışın. Size tavsiyem o programı kaldırıp anakartınızın sitesindeki en son sürüm olan driver'ı kurmanız. Saçma sapan bir driver yüklemiş yada mevcut driver'a da zarar vermiş olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

tabii ki bir sorun olursa yazın. Memnuniyetle elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

OneMqn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Erhan Yılmaz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Zaten önceden driver easyden çok nadir driver indiriyordum onlarda yeni driverlar paylaşılmadığı içindi ama artık indirmem. Bide bu sorun olduktan sonra wifiyle ilgili driverı kurdum yani indirdiğim driver bu soruna yol açmadı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Driver easy gibi programlar kullanmayın, üreticinin kendi sitesinden sürücüleri indirin.

Aygıt yöneticisi üzerinden ağ adaptörler kısmından adaptörünüzü bulun, güç yönetimi kısmında bilgisayar bu aygıtı kapatsın gibi bir ayar olacak onu kapatın.
Ağ adaptörleri diye bir kısım yokta acaba ağ bağdaştırıcılarından mı bahsediyorsunuz.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,683
İsim
Fatih
Wi-fi driverini DDU ile kaldırıp üreticinin sitesinde model numarası girerek en güncel sürücüyü indirin. BIOS'unuz güncel değilse guncelleyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
162
İsim
Kemal Tahir Ayaz
güç yönetimi kısmını bulamadım da neredeydi tam olarak
Hocam benim size önerdiğim yöntemi de deneyin. Benzer sorunları ben de yaşıyordum durduk yere wifiden atma hatta durdum yere wifi kısmında kullanılamaz yazıp wifi görmüyordu yaptıktan sonra böyle sorunlarla karşılaşmadım hiç

Darfa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Oguz Deniz
Bilgisayarımı açtıktan sonra bir süre wifi açık bir şekilde kullanabiliyorum ancak aniden internet gidiyor ve wifi simgesine tıkladığımda wifi ağı bulunamadı diyor bende windowsun sorun gider kısmından sorunları bulup çözmesini sağlıyorum ancak windows direk olarak wifi ayarlarını sıfırlıyor ve pcyi yeniden başlatıyorum bunu yapınca internet geliyor ancak bunu günde 3-4 kere yapıyorum ve bazen çok önemli anlarda internet gidebiliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Asus marka laptop mu kulanıyorsunuz? Bende böyle bir sorun var, yazılanların çogunu denedim, hatta youtube'ta asus wifi problemi diye videolar var, hepsini denedim. Geçici çözüm oluyordu hepsi, 3 gün sonra yine wifi çalışmıyordu. Formatladım sıfır sıkıntı :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,082
Üyeler
163,429
Son üye
CJ ALEMDAR
Top Bottom