Neler Yeni

Bilgisayarımı garantiye yollamalı mıyım?

hckgg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin Can Kum
Merhaba canım sevgili forum üyeleri bu benim ilk açtığım konu yardım ederseniz sevirinim.

Bilgisayarımın özellikleri:

Ekran Kartı :GTX 1650 SUPER GAMİNG X
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ram: GAMMIX D30 8GB 3000MHz
Ankart: B450M-A PRO MAX

Sorunum ise çoğu oyunda drop yiyorum 2 veya 3 saniyeliğine fps 10 ve altına düşebiliyor örn: Call Of Duty Warzone, Dying Light( araba ile zombiye çarpınca oluyor genelde :) ) Bazı oyunlarda ise internette yapılan benimle aynı sistemi olan kişilerin fps testlerinde benden daha iyi, 10 fps daha çok aldığını gördüm. Bu oyunlarda drop yemem normal değil diye düşünüyorum.

bu arkadaş 100 fps alırken ben 70 - 85 civarı fps alıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Emin Sahin
Merhaba canım sevgili forum üyeleri bu benim ilk açtığım konu yardım ederseniz sevirinim.

Bilgisayarımın özellikleri:

Ekran Kartı :GTX 1650 SUPER GAMİNG X
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ram: GAMMIX D30 8GB 3000MHz
Ankart: B450M-A PRO MAX

Sorunum ise çoğu oyunda drop yiyorum 2 veya 3 saniyeliğine fps 10 ve altına düşebiliyor örn: Call Of Duty Warzone, Dying Light( araba ile zombiye çarpınca oluyor genelde :) ) Bazı oyunlarda ise internette yapılan benimle aynı sistemi olan kişilerin fps testlerinde benden daha iyi, 10 fps daha çok aldığını gördüm. Bu oyunlarda drop yemem normal değil diye düşünüyorum.

bu arkadaş 100 fps alırken ben 70 - 85 civarı fps alıyorum.
sıcaklıkdan dolayı olabilir

Hahacıoğulları

80+ Bronze
Sisteme bir ram daha eklemenizi öneririm ondan olabilir. Ayrıca testteki adamda 2x8gb kullanıyor

trevor_lency67

80+ Bronze
tahminimce ram kaynaklı 3A oyunlar en az 10 gb ram istiyor sisteminizde kronik bir probleminiz yok ise ram almalısınız

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Sisteme bir ram daha eklemenizi öneririm ondan olabilir. Ayrıca testteki adamda 2x8gb kullanıyor
tahminimce ram kaynaklı 3A oyunlar en az 10 gb ram istiyor sisteminizde kronik bir probleminiz yok ise ram almalısınız
Dediğiniz gibi sorun ram yetersizliği olabilir ama GTA 5'in maksimum sistem gereksinimi 8GB ram olarak girilmiş ki oyunda zaten 4-5 GB ram kullanıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden biraz garip geldi bana bu sorun.

Bütün driverlarınız güncel mi?

hckgg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyin Can Kum
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz gibi sorun ram yetersizliği olabilir ama GTA 5'in maksimum sistem gereksinimi 8GB ram olarak girilmiş ki oyunda zaten 4-5 GB ram kullanıyor bildiğim kadarıyla. O yüzden biraz garip geldi bana bu sorun.

Bütün driverlarınız güncel mi?

Evet diğer bahsettiğim oyunlarda ram problemi olabilir ram alıp denemeliyim ancak gta5 8gb ram için yeterli oldugunu düşünüyorum ve evet driverlerimi yeni güncelledim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Evet diğer bahsettiğim oyunlarda ram problemi olabilir ram alıp denemeliyim ancak gta5 8gb ram için yeterli oldugunu düşünüyorum ve evet driverlerimi yeni güncelledim.
GTA 5 oynadım Ryzen 5 2600 + RX 590 ikilisi ile 11 GB oldu kullanım.

FreakyXd

80+ Silver
Arkadaşlar sıcaklıkla ne alakası var ? Warzone oyununda 8GB Ram yetersiz gta 5 dede aynı şekil bizzat kendim biliyorum bi tane 8 lik al sorunun çözülür

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
O zaman senin sistemine bir ram daha ekleme zamanın gelmiş gibi görünüyor :D Umarım sorun ramdendir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,576
Üyeler
164,697
Son üye
Mokoko06
Top Bottom