Bilgisayarımı Kullanamıyorum...

YufusUT

80+
Reaksiyon skoru
1
Bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken bir anda bilgisayarım çöktü nolduğunu anlamadım ve yeniden açtım. Pc açılırken güncelleştirme atıyor mesajı geldi bayadır güncelleme atmamıştım. Onu atıyormuş o güncellemeyi attıktan sonra bilgisayarım en küçük oyunlarda Roblox Lol Mc gibi çökmeye başladı. Bende format attım ve crackli windows 11 kurdum. Bir süre çökmeden güzelce oyunlar oynadım ama sonradan cs2 girdiğimde pc kapanmaya başladı sadece csde oluyordu bugün ilk pcyi açtığımda bilgisayar yine aynı şekilde lolde fln çökmeye başladı. Format çağre olmayınca copilot ile baya birşeyler denedim. Ama hala çökmeler devam ediyor. Şuan bu mesajı yazarken bile çökebilir. Pc çökerken ki verdiği hata şudur. : CRITICAL_PROCESS_DIED

Bu hata Windows'un çalışması için gerekli olan temel bir işlemin çökmesi anlamına geliyor. Yani Windows normal bir şekilde çalışmaya devam ederken çekirdek dosyalarını bozacak bir şey olmuş. Ram ve Depolama birimlerini kontrol et. Bu sorun en çok ram kaynaklı arızalarda çıkar. Diskinin sağlığını kontrol et. İnternette bunun hakkında detaylı videolar var. HDD bozulmaları daha muhtemeldir. Varsa Windows'un kurulu olduğu disk dışındaki diğer diskleri bilgisayar kapalıyken sök ve tekrar başlatmaya çalış. Bunu yaptığında bilgisayarın açılmayabilir. Bu her zaman diğer diskin bozuk olduğu anlamına gelmez ama bilgisayarın sorunsuz çalışmaya devam ediyosa diğer disk veya disklerden birinde sıkıntı var demektir. Ram'i test etmek içinse birden fazla ram varsa birisini söküp çalıştırmayı dene. Sorun devam ediyosa diğerini söküp çalıştırmayı dene. Veya başka bir bilgisayarda ramleri test et. Onu da yapamıyorsan ram testi yapan yazılımlar var onları kullan. Crackli Windows yerine orjinalini kur. Zaten CMD ile çok kısa bir kod yazarak cracklemiş oluyorsun. İnternette aratırsan bu kodlar karşına çıkar.

Laptop ise Windows 11 sürücüleri olmayabilir. Benim de ses sürücüm görünmüyor. Windows 11 güncelleme yapınca silindi. Windows 11 2022 sürüme döneceğim.

Laptop ise Windows 11 sürücüleri olmayabilir. Benim de ses sürücüm görünmüyor. Windows 11 güncelleme yapınca silindi. Windows 11 2022 sürüme döneceğim.
Masaüstü kullanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu hata Windows'un çalışması için gerekli olan temel bir işlemin çökmesi anlamına geliyor. Yani Windows normal bir şekilde çalışmaya devam ederken çekirdek dosyalarını bozacak bir şey olmuş. Ram ve Depolama birimlerini kontrol et. Bu sorun en çok ram kaynaklı arızalarda çıkar. Diskinin sağlığını kontrol et. İnternette bunun hakkında detaylı videolar var. HDD bozulmaları daha muhtemeldir. Varsa Windows'un kurulu olduğu disk dışındaki diğer diskleri bilgisayar kapalıyken sök ve tekrar başlatmaya çalış. Bunu yaptığında bilgisayarın açılmayabilir. Bu her zaman diğer diskin bozuk olduğu anlamına gelmez ama bilgisayarın sorunsuz çalışmaya devam ediyosa diğer disk veya disklerden birinde sıkıntı var demektir. Ram'i test etmek içinse birden fazla ram varsa birisini söküp çalıştırmayı dene. Sorun devam ediyosa diğerini söküp çalıştırmayı dene. Veya başka bir bilgisayarda ramleri test et. Onu da yapamıyorsan ram testi yapan yazılımlar var onları kullan. Crackli Windows yerine orjinalini kur. Zaten CMD ile çok kısa bir kod yazarak cracklemiş oluyorsun. İnternette aratırsan bu kodlar karşına çıkar.
Harddisklerin sağlığına baktığımız bir program bulunuyordu. Ben o programdan 2 harddiskimede baktım ikisininde sağlığı yüzde 90 nın üzerindeydi. ben yinede sıkıntı oluyordur diye dediğiniz gibi çıkar tak yaparak ikisinde denedim ikisindede çökme devam ediyordu. Bu olaydan sonra uzun süre düzelmişti aslında tahmini 1 hafta fln önce bu yazdığım olay yaşandı. Rami dediğiniz gibi deneyeceğim ancak ondan önce MEMTEST 86 testini deneyesim var. Sizce sonuçları doğru gösterir mi?

Core temp aracalığıyla belki termal macun sıkıntısı oluyordur diye denedim. Hiçbirşey açık değilken 5 6 çekirdek 50+ derece gördü ama doğru gösterip göstermediğinden emin olamadım.

Geri