Çözüldü✓ Bilgisayarımı yükseltmek istiyorum

Merhaba, öncelikle elimde 4 senelik bir bilgisayar var. Özellikleri:
İşlemci: INTEL PENTIUM G4560
Anakart: MSI H110M PRO-VD
Ram: Gskill AEGIS 8GB 2133MHZ CL15
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB
HDD: WD 1TB 7200RPM (2012)
Kasa Psu: 500W KASA
Ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum genel olarak çok yavaş çalışıyor sanırım işlemci eskidiğinden ötürü aşırı performans kaybı var ve ram çok az geliyor sürekli %100 ram ve %100 disk kullanımı var.
Bütçe 1000tl yükseltme önerirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Not: Çok kez ram yükseltmek istedim 8gb ram daha alacaktım ama uyumluluk konusunda pek bir bilgim olmadığı ve elimde bulunan ramler de artık üretilmediği için vazgeçtim. Uyumluluk konusunda pek bir bilgim yok aydınlatırsanız memnun olurum sağolun.
İslemci olarak xeon x3440 alabilirsiniz oc yapılabilir ve 8gb ram bulursanız sistem rahatlar ve ssd de alinabilir

Merhaba o zaman sormuştum ve cevabımı alamamıştım da 3200mhz cl16 değerinde ram alsam uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İslemci olarak xeon x3440 alabilirsiniz oc yapılabilir ve 8gb ram bulursanız sistem rahatlar ve ssd de alinabilir
çok eski bir işlemci yani para israfı gibi geldi bana hem overclock işlerinden de pek anlamıyorum da sıkıntı yaratabilir benim için hem o işlemciyle benim anakartım uyuşmuyor sanırım yeni anakart da lazım

İşlemci eskidiğinden performans düşüşü yaşanmaz. Sisteme en güzel yapacağın upgrade SSD almak. Eğer güzel bir fiyatta ekran kartı da bulursan ekran kartını da yükseltmeni öneriyorum. GTX 1050 / RX 560 civarı bir şey tercih edebilirsin.

Merhaba o zaman sormuştum ve cevabımı alamamıştım da 3200mhz cl16 değerinde ram alsam uyumsuzluk sorunu yaşar mıyım?

çok eski bir işlemci yani para israfı gibi geldi bana hem overclock işlerinden de pek anlamıyorum da sıkıntı yaratabilir benim için hem o işlemciyle benim anakartım uyuşmuyor sanırım yeni anakart da lazım
Abdullah abi oc yapmıştı rtx2080ti ile darboğaz çok az yaşamıştı

O zaman bütçeyi biraz arttırın sadece işlemciyi arttırmak mantıklı değil diğer bileşenlerini yükseltmek lazım

İşlemci eskidiğinden performans düşüşü yaşanmaz. Sisteme en güzel yapacağın upgrade SSD almak. Eğer güzel bir fiyatta ekran kartı da bulursan ekran kartını da yükseltmeni öneriyorum. GTX 1050 / RX 560 civarı bir şey tercih edebilirsin.
yani dediğim gibi bütçem sınırlı biraz ve ekran kartı fiyatlarına yaklaşılmıyor maalesef bu dönemde bütçem toplamda 1000tl gibi bir meblağ zaten.

O zaman bütçeyi biraz arttırın sadece işlemciyi arttırmak mantıklı değil diğer bileşenlerini yükseltmek lazım
zaten önceliğim işlemci değil ram ve ssd ama ramlerde uyumsuzluk problemi yaşar mıyım bilmediğim için şu anlık rafa kaldırdım

Evet, yaşarsın. O işlemci ve anakart o hızda o RAM'i çalıştırmaz.
yani rami 2133mhz değerinde çalıştırsam bile uyumsuzluk problemi yaşarım. Peki bunun bir çözümü falan yok mu illa elimdeki ramden kurtulup çift kanallı bir ram mi almam gerekiyor

Sisteme en başta SSD almalısın en büyük farkı o hissettirir çünkü sistemde en çabuk eskiyen ve hızı etkileyen birim HDD dir.

Sana çok yüksek boyutlu değil içine windows + 2 3 oyun yükleyebileceğin 256 GB SSD yeter HDD var zaten ona yüklersin yine oyunlarını.

Sonrasında artan bütçe ile işlemci yükselt,ondan da artarsa ram'e harcarsın artık.

yani dediğim gibi bütçem sınırlı biraz ve ekran kartı fiyatlarına yaklaşılmıyor maalesef bu dönemde bütçem toplamda 1000tl gibi bir meblağ zaten.

zaten önceliğim işlemci değil ram ve ssd ama ramlerde uyumsuzluk problemi yaşar mıyım bilmediğim için şu anlık rafa kaldırdım

yani rami 2133mhz değerinde çalıştırsam bile uyumsuzluk problemi yaşarım. Peki bunun bir çözümü falan yok mu illa elimdeki ramden kurtulup çift kanallı bir ram mi almam gerekiyor
Hayır. 2133 MHz hızında çalıştırırsın.

İlk olarak 120 lik ssd alarak başla. HDD ile hiçbir şey yapamazsın kendimden biliyorum. Daha sonra 2/4 olan islemci yerine 2. El 4/8 bir işlemci bul 1000 tl ye bundan daha mantıklı bir şey yapamazsın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,439
Üyeler
183,836
Son üye
alibekru
Geri