Çözüldü✓ Bilgisayarımı yükseltmek istiyorum

ArdaGM

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
1000
Merhaba, öncelikle elimde 4 senelik bir bilgisayar var. Özellikleri:
İşlemci: INTEL PENTIUM G4560
Anakart: MSI H110M PRO-VD
Ram: Gskill AEGIS 8GB 2133MHZ CL15
Ekran Kartı: MSI RX460 2GB
HDD: WD 1TB 7200RPM (2012)
Kasa Psu: 500W KASA
Ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum genel olarak çok yavaş çalışıyor sanırım işlemci eskidiğinden ötürü aşırı performans kaybı var ve ram çok az geliyor sürekli %100 ram ve %100 disk kullanımı var.
Bütçe 1000tl yükseltme önerirseniz memnun olurum şimdiden teşekkürler.
Not: Çok kez ram yükseltmek istedim 8gb ram daha alacaktım ama uyumluluk konusunda pek bir bilgim olmadığı ve elimde bulunan ramler de artık üretilmediği için vazgeçtim. Uyumluluk konusunda pek bir bilgim yok aydınlatırsanız memnun olurum sağolun.

Ben bilgisayarımı yükseltmek istiyorum genel olarak çok yavaş çalışıyor sanırım işlemci eskidiğinden ötürü aşırı performans kaybı var ve ram çok az geliyor sürekli %100 ram ve %100 disk kullanımı var.
Not: Çok kez ram yükseltmek istedim 8gb ram daha alacaktım ama uyumluluk konusunda pek bir bilgim olmadığı ve elimde bulunan ramler de artık üretilmediği için vazgeçtim. Uyumluluk konusunda pek bir bilgim yok aydınlatırsanız memnun olurum sağolun.
Şuanda sisteminde takılı olan ramdan 2. elden bir tane daha bulabilirsen takabilirsin. Sistemi rahatlatma amaçlı.

Şuanda sisteminde takılı olan ramdan 2. elden bir tane daha bulabilirsen takabilirsin. Sistemi rahatlatma amaçlı.
çok aradım ama bulamadım maalesef ikinci el sıfırları da artık üretilmiyor acaba 3200mhz ram veya farklı marka ram alırsam sıkıntı çıkar mı diye de çok korktuğum için hiç ram takviyesi yapmadım anakartım 2133mhz e kadar destekliyor zaten.

SSD alarak baslayabilirsin.

önerilerde de bulunursanız daha mutlu olurum bi de ram takviyesi mi öncelikli yoksa ssd mi ona da tam karar veremediğim için ssd almadım.
Oyun için RAM.

Ama sistem günlük işlerde çok hantal diyorsan SSD alman gerekiyor. Bilgisayarı baya akıcı hale getiriyor SSD, yavaş diye yıllar önce kırıp atmanın eşiğine geldiğim sistemi SSD yükseltmesi ile hala kullanıyorum 😅

%100 disk sorununu çözmek istiyorsan öncelikle ssd almanı tavsiye ederim.

Linkteki model çok giriş seviyesi bir ürün diye biliyorum. Başka bir model tercih edilmesi büyük ihtimalle daha uygun olacaktır ama SSD çipleri konusunda çok bilgim olmadığı için öneri yapamıyorum.

SSD :Link
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sahibinden üzerinden DDR4 2133 mhz 2x8 Ram alabilirsin pazarlık yaparak(Mesela). Elindeki RAM'i de 2.elde satarsın.

Son düzenleme:
SSD :Link

Sahibinden üzerinden DDR4 2133 mhz 2x8 Ram alabilirsin pazarlık yaparak(Mesela). Elindeki RAM'i de 2.elde satarsın.
Ben 2. eli çok düşünmüyorum ya sıfır ürünlerle daha çok ilgileniyorum herhangi bir ram alsam kesinlikle uyumsuzluk problemi yaşar mıyım?

%100 disk sorununu çözmek istiyorsan öncelikle ssd almanı tavsiye ederim.

teşekkür ederim düşünücem bu ssd modelini :)

2133 mhz'den de yüksek alabilirsiniz ama 2133 MHZ'de 1.2V'da çalışabiliyor olması lazım. RAMler kolay bozulabilen ürünler değil temiz bulursanız linkteki attığım gibi sorun olmayacaktır 2. el.

Elindeki rami sat 8x2 ram kiti al ve SSD al.

Ben 2. eli çok düşünmüyorum ya sıfır ürünlerle daha çok ilgileniyorum herhangi bir ram alsam kesinlikle uyumsuzluk problemi yaşar mıyım?

teşekkür ederim düşünücem bu ssd modelini :)
Onemli degil kardesim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,062
Üyeler
184,100
Son üye
ozantt
Geri