Arkadaşlar merhabalar . Öncelikle 3B mimari proje çizimi için SketchUp , Lumion ve Hobi amaçlı Adobe Premierre Pro ve Adobe after Effects gibi programları kullanıyorum. Oyun oynamak gibi bir derdim ilgim yok . Yıllar önce donanım arşivinin tavsiyesi ile şu sistemi almıştım ;
MSI B350 PC MATE
AMD Ryzen 5 1600
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V
MSI GTX1070 GAMING X 8GB
CORSAIR Force 240GB LE SSD
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-ALPHA
CORSAIR VS650 650W 80+ PSU
Araştırmalarıma göre anakartı değiştirmeden render vs gibi işlerde alabileceğim en iyi işlemci Ryzen 9 5950 x . Bu konuda yanlış düşünüyorsam aydınlatırsanız çok mutlu olurum .
Sonrasında sizden ricam beni bi 5-6 yıl rahat götürebilecek bir ekran kartı tavsiyesi , bir sıvı soğutma ve yetersiz kalıyorsa psu tavsiyesi rica ediyorum . Bunların dışında şunu da yapsan iyi olur diyebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım .
Not : Ekran kartlarında ki VRAM yanılmıyorsam mesela benimkinde 8 GB . RTX 3090 da 24 GB yada RTX 4080 de 16 GB render vs gibi işlemlerde hangisini neden tercih etmem gerektiği konusunda da beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum .
Not 2 : Mevcut anakartım yeni nesil ekran kartlarını destekliyor mu ?
MSI B350 PC MATE
AMD Ryzen 5 1600
GSKILL 16GB (2x8GB) Ripjaws V
MSI GTX1070 GAMING X 8GB
CORSAIR Force 240GB LE SSD
SEAGATE 3.5" 1TB Barracuda
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-ALPHA
CORSAIR VS650 650W 80+ PSU
Araştırmalarıma göre anakartı değiştirmeden render vs gibi işlerde alabileceğim en iyi işlemci Ryzen 9 5950 x . Bu konuda yanlış düşünüyorsam aydınlatırsanız çok mutlu olurum .
Sonrasında sizden ricam beni bi 5-6 yıl rahat götürebilecek bir ekran kartı tavsiyesi , bir sıvı soğutma ve yetersiz kalıyorsa psu tavsiyesi rica ediyorum . Bunların dışında şunu da yapsan iyi olur diyebileceğiniz her türlü tavsiyeye açığım .
Not : Ekran kartlarında ki VRAM yanılmıyorsam mesela benimkinde 8 GB . RTX 3090 da 24 GB yada RTX 4080 de 16 GB render vs gibi işlemlerde hangisini neden tercih etmem gerektiği konusunda da beni aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum .
Not 2 : Mevcut anakartım yeni nesil ekran kartlarını destekliyor mu ?