Neler Yeni

bilgisayarımın ısısını düşüremiyorum

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
arkadaşlar elimde asus tuf fx505dv laptop var ryzen 7 li rtx 2060 lı bilgisayarın termal bakımını daha kendim mx4 ile yaptım hiçbir sıkıntısı yok fakat işlemcisini bir türlü soğutamıyorum bilgisayarı açınca 70 derecede oyuna girince direk 90 100 dereceleri görüyor 1080p video izlerken bile kucağıma koyamıyorum altı yanıyor laptopun çözüm önerisi verirseniz sevinirim

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Arda Tan
arkadaşlar elimde asus tuf fx505dv laptop var ryzen 7 li rtx 2060 lı bilgisayarın termal bakımını daha kendim mx4 ile yaptım hiçbir sıkıntısı yok fakat işlemcisini bir türlü soğutamıyorum bilgisayarı açınca 70 derecede oyuna girince direk 90 100 dereceleri görüyor 1080p video izlerken bile kucağıma koyamıyorum altı yanıyor laptopun çözüm önerisi verirseniz sevinirim
Fanları vs. kontrol et iyice açıp bak ama bozmamaya dikkat et soğutucu altlık al onun dışında 80 hatta 85 dereceye kadar normal olabilir ama 90-100 derece çok fazla. İlk aldığında böyle miydi?

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,373
İsim
Eren
Mx4 laptop için pump out yapıyordu.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Yağız DERELİ

Bu uygulama ile işlemcinize watt limiti belirleyip oyunlarda minimal performans kaybı karşılığında sıcaklıkları ciddi şekilde düşürebilirsiniz. İşlemciniz tahminen ryzen 7 4800h ve bu işlemciye 45w limit koymanızı tavsiye ederim.

chade

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
chade

Bu uygulama ile işlemcinize watt limiti belirleyip oyunlarda minimal performans kaybı karşılığında sıcaklıkları ciddi şekilde düşürebilirsiniz. İşlemciniz tahminen ryzen 7 4800h ve bu işlemciye 45w limit koymanızı tavsiye ederim.
işlemci çok çalıştığı için ısınıyor gibi bir durum yok burada hocam. adam direkt bilgisayarı açınca 70 derece diyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayarı o şekilde çok kullanma. içini aç, macunu, fanı vs kontrol et. mx4 ün çok fazla sahtesi var. ayrıca pump out yapabiliyor o macun.

Vapelord

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
142
İsim
Yağız DERELİ
işlemci çok çalıştığı için ısınıyor gibi bir durum yok burada hocam. adam direkt bilgisayarı açınca 70 derece diyor

bilgisayarı o şekilde çok kullanma. içini aç, macunu, fanı vs kontrol et. mx4 ün çok fazla sahtesi var. ayrıca pump out yapabiliyor o macun.
Sen öner o zaman bir şeyler de arkadaş rahat etsin.

xTURANN

80+ Silver
Kullandığınız macun, kullanım şekli falan etkilemiştir muhtemelen.

Macunu ne zaman almıştınız, ne kadardır kullanılmadan kenarda duruyordu. Kenarda kapağı açık mı yoksa bir kutu içerisinde kapağı kapalı mı duruyordu ?

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

hocam bundan önce de thermalright th4 kullanmıştım yine aynı derecelerdeydi laptop için hangi macunu önerirsiniz

Kullandığınız macun, kullanım şekli falan etkilemiştir muhtemelen.

Macunu ne zaman almıştınız, ne kadardır kullanılmadan kenarda duruyordu. Kenarda kapağı açık mı yoksa bir kutu içerisinde kapağı kapalı mı duruyordu ?
hocam yeni aldım macunu zaten birçok bilgisayarın termal macununu vs yeniliyorum fakat böyle bir olay ilk defa başıma geliyor kendi laptobumda çözüm de bulamıyorum o yüzden foruma yazdım

xTURANN

80+ Silver
hocam bundan önce de thermalright th4 kullanmıştım yine aynı derecelerdeydi laptop için hangi macunu önerirsiniz

hocam yeni aldım macunu zaten birçok bilgisayarın termal macununu vs yeniliyorum fakat böyle bir olay ilk defa başıma geliyor kendi laptobumda çözüm de bulamıyorum o yüzden foruma yazdım
Macunu yenilerken, silip mi yeniledin, üstüne mı sıktın. Ayrıca temizliği nasıl yaptın. Detaylı mı yoksa bi hava falan mı tuttun ?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Mx4 pump out yapıyor koyu bir macun sürün pullsarr termal macunlarını öneririm.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
Macunu yenilerken, silip mi yeniledin, üstüne mı sıktın. Ayrıca temizliği nasıl yaptın. Detaylı mı yoksa bi hava falan mı tuttun ?
hocam bilgisayarın fan yapraklarına kadar söküp temizledim tertemiz bilgisayar sıkıntı orda değil bilgisayar temizlemeyi biliyorum ya sıkıntı termal macun pump out yapıyor yada bilmiyorum

Mx4 pump out yapıyor koyu bir macun sürün pullsarr termal macunlarını öneririm.
link atabilirmiisniz hocam pump out yapmayacak?

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
596
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
hocam bilgisayarın fan yapraklarına kadar söküp temizledim tertemiz bilgisayar sıkıntı orda değil bilgisayar temizlemeyi biliyorum ya sıkıntı termal macun pump out yapıyor yada bilmiyorum

link atabilirmiisniz hocam pump out yapmayacak?
https://app.hb.biz/svlt9S4DvQDJ satıcıyı deniport seçmeni tavsiye ederim ben onlardan alıyorum sıkıntı çıkmadı bu güne kadar.

chade

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
557
İsim
chade
ben laptopumda mx6 kullandım. şu ana kadar bir sorun yaşamadım. pek pahalı bir ürün de değil. ona bakabilirsin

Top Bottom