Neler Yeni

bilgisayarımın tamamında ve oyunlarda kasma donma sorunu yaşıyorum

Onurr1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Çelik
önceden böyle bir problem yaşamıyordum fakat bu ara sıklıkla olmaya başladı. yüklü olan oyunları rahat bir şekilde oynarken şimdi 15 fps zor alıyorum bazen düzeliyordu her şeyi rahat bir şekilde kullanabiliyordum aç kapa yapınca düzeliyordu fakat artık aç kapa yapmakta fayda etmiyor driverları güncelledim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum ana ekranda bile yenilerken yavaş yeniliyor. bunun sebebi nedir acaba yardımcı olur musunuz ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Batın ONGUN
önceden böyle bir problem yaşamıyordum fakat bu ara sıklıkla olmaya başladı. yüklü olan oyunları rahat bir şekilde oynarken şimdi 15 fps zor alıyorum bazen düzeliyordu her şeyi rahat bir şekilde kullanabiliyordum aç kapa yapınca düzeliyordu fakat artık aç kapa yapmakta fayda etmiyor driverları güncelledim fakat hala aynı sorunu yaşıyorum ana ekranda bile yenilerken yavaş yeniliyor. bunun sebebi nedir acaba yardımcı olur musunuz ?
Bilgisayarının Teknik Özellikleri Nedir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Batın ONGUN
Öncelikle Bilgisayarının Fanlarını Falan Temizlemeni Öneririm
Sonra Ekran Kartlarını Driverlerini Güncellemeyi Deneyebilirsin
Belki Bir Format Atabilirsin(Buna Pek Güvenme Çünkü Formattan Pek Bilgim Yok Ama Genelde Yaparlar)
İstedin Oyunun Youtubedan Kasmadan Nasıl Oynancağını Öğrenebilirsin(Hazır Grafik Dosyaları Oluyor Config Diye)
Malum Bir Youtuber Ve Yayıncıdan Bilgisayar Hızlandırma Videoları İzliyebilirsin
Ctrl+Alt+Delete Yaparak Görev Yönetisinden Arkada Çalışan Programları Kapatabilirsin
Birde Bilgisayarı Açtında Bazı Aynen Sülük Gibi Yapışan Programlar Var Bilgisayarı Açtınmı Birbirleriyle Kim Daha Önce Açılcak Gibi Adeta Yarış Yapıyolar. Onları Kesinlikle Kapatmanı Öneririm (Steam,Epic Games,Discord Gibi)

Bilgisayar Açıldında Program Açılmasını İstemiyorsan Yine Görev Yöneticisinden Başlangıc'a Tıklayarak Ordan Kapabilirsin

Oyun Oynarken Kesinlikle Googleyi Kapatmanı Öneririm Ramini Böyle Yalayıp yutuyor Bu Yüzden Operayada Geçebilirsin

Şimdilik bu Kadar Geldi Aklıma Yine Geldikçe Söylerim :)

Onurr1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Onur Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarının Teknik Özellikleri Nedir ?
İntel Core i5-3317U 1.70 GHz
ekran kartında
intel HD graphichs 4000 bide AMD Radeon HD 7600M Series var fakat oyunlarda hangisi devreye giriyor bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

donanımsal olarak bilgisayarında neler var
İntel Core i5-3317U 1.70 GHz
ekran kartında
intel HD graphichs 4000 bide AMD Radeon HD 7600M Series var fakat oyunlarda hangisi devreye giriyor bilmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikle Bilgisayarının Fanlarını Falan Temizlemeni Öneririm
Sonra Ekran Kartlarını Driverlerini Güncellemeyi Deneyebilirsin
Belki Bir Format Atabilirsin(Buna Pek Güvenme Çünkü Formattan Pek Bilgim Yok Ama Genelde Yaparlar)
İstedin Oyunun Youtubedan Kasmadan Nasıl Oynancağını Öğrenebilirsin(Hazır Grafik Dosyaları Oluyor Config Diye)
Malum Bir Youtuber Ve Yayıncıdan Bilgisayar Hızlandırma Videoları İzliyebilirsin
Ctrl+Alt+Delete Yaparak Görev Yönetisinden Arkada Çalışan Programları Kapatabilirsin
Birde Bilgisayarı Açtında Bazı Aynen Sülük Gibi Yapışan Programlar Var Bilgisayarı Açtınmı Birbirleriyle Kim Daha Önce Açılcak Gibi Adeta Yarış Yapıyolar. Onları Kesinlikle Kapatmanı Öneririm (Steam,Epic Games,Discord Gibi)

Bilgisayar Açıldında Program Açılmasını İstemiyorsan Yine Görev Yöneticisinden Başlangıc'a Tıklayarak Ordan Kapabilirsin

Oyun Oynarken Kesinlikle Googleyi Kapatmanı Öneririm Ramini Böyle Yalayıp yutuyor Bu Yüzden Operayada Geçebilirsin

Şimdilik bu Kadar Geldi Aklıma Yine Geldikçe Söylerim :)
fanlar hariç söylediklerinin hepsini yaptım grafik olarak normalde açıyor rahat rahat yani şöyle söyleyeyim bilgisayarı bazen kapatıyorum açıyorum düzeliyor bazen de bozuluyor bazen de hiç aç kapa yapmadan bianda düzeliyor kasma sorunu ortadan kalkıyor yani grafiklerden olsa hiç düzelmez diye düşünüyorum başlangıçta açılan uygulamalar da dediğin gibi videolardan izleyip kapatmıştım. driverları da game booster diye bir uygulama var ordan güncellemiştim. yani nasıl anlatsam bianda normal haine dönüyor fakat aç kapa yapınca tekrar kasmaya devam ediyor düzeldiğini de yenile yaparken anlayabiliyorum düzeldiğinde yenileme hızı anında oluyor ama kasmaya başladığında 1 saniyelik bir gecikmeyle geri geliyor uygulama ikonları oyunlara girdiğimde de kasmadan oynadığım oyunları 10 15 fpsi geçmiyor

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Batın ONGUN
Anladım Pek Bir Fikrim Yok Şuanlık öğrenirsem Sana Geri Dönerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,414