Neler Yeni

Bilgisayarın 5dk'da bir donması

Kamogera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Bahçe
Kral görev yöneticisi açıp resmini çekermisin bakacam düşündüğüm sorunmu diye
1724356229887.png

Tarayıcıyı açınca %100 oldu 5sn'lik sonra tekrar %15-20 ye düştü bir yandan da OCCT testi devam ediyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Yıldız
Alıntıyı görüntüle

Tarayıcıyı açınca %100 oldu 5sn'lik sonra tekrar %15-20 ye düştü bir yandan da OCCT testi devam ediyor
Kral Windows sorun var işlemcin çok kullanıyor düşündüğüm sorun çıktı PC de antivirüs programı ile bak kral virüs varmı yokmu virüslerde CPU 100 kullandırıyor bir uygulama açınca
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Bide kral CMD açıp vercem kodları kopyala yapıştır yap gereksiz hizmet leri kapatçaz sonra PC yeniden başlat
reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WSearch” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PcaSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MapsBroker” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpcMonSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RmSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XboxGipSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XblAuthManager” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XblGameSave” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Alıntıyı görüntüle

Bu işlemleri yaptıktan sonra kral sorunun düzelmesi lazım düzelmese kral bana cevap yaz kral

Son düzenleme:

Kamogera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Bahçe
düzelmedi aynı devam ediyor hala antivirüsten de bişey çıkmadı problem bulmadı

Kral Windows sorun var işlemcin çok kullanıyor düşündüğüm sorun çıktı PC de antivirüs programı ile bak kral virüs varmı yokmu virüslerde CPU 100 kullandırıyor bir uygulama açınca

Bide kral CMD açıp vercem kodları kopyala yapıştır yap gereksiz hizmet leri kapatçaz sonra PC yeniden başlat
reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WSearch” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\PcaSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MapsBroker” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WpcMonSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

reg add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\RmSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XboxGipSvc” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XblAuthManager” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f
reg add
“HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\XblGameSave” /v Start /t REG_DWORD /d 4 /f

Bu işlemleri yaptıktan sonra kral sorunun düzelmesi lazım düzelmese kral bana cevap yaz kral

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
618
İsim
Mert Aksu
Selam arkadaşlar bilgisayarda yaklaşık 7-8 aydır böyle bir donma problemi var ve neyden kaynaklandığını bilmiyorum. Format atınca düzelir gibi olup 1 hafta sonra tekrar aynı şekilde kasmalar donmalar devam ediyor. Donmalar genelde 1dk civarı sürüyor ve her 5-10dk da bir böyle devam ediyor. Bilgisayar açıldığı gibi de donma oluyor hali hazırda kullanırken de oluyor. Bios ekranında bir donma görmedim şimdiye kadar ama o kadar fazla zaman da harcamadım o ekranda işin doğrusu. Görev yöneticisi açıkken de donduğu için hangi parçada problem olduğunu göremiyorum 1-2 cpu ve ram'in %100 e vurduğunu gördüm görev yöneticisinde ama yüklü bir uygulamadan mı kaynaklanıyor yoksa direkt parçada mı sıkıntı var bilmiyorum.

Bilgisayarı 2020 de aldım ve 2022 de 1 yıl hiç kullanmadım tekrar kullanmaya başladığımda yavaş çalışıyordu ama bu yıl komple böyle donmalar oluyor ne yapmam gerekir ne tavsiye edersiniz acaba şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

(Macun, fan kasa temizliğini, bios güncellemesini yaptım ve tüm sürücüleri güncelledim, internette gördüğüm sfc scannow gibi komutları da kullandım bir problem göstermediler sizin başka bildiğiniz bir test vs varsa yardımcı olursanız sevinirim)

Bilgisayar özellikleri:
ASUS Dual RTX 2060 6GB Ekran Kartı
ASUS B450M DRAGON Anakart
AMD Ryzen 3500x İşlemci
16GB 3200MHZ RAM
SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 7200RPM
Team GX1 480GB SSD Disk

driver booster kullanmıyorsunuz inşallah

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Yıldız

Kral hizmetleri aç Windows update servis sini önce durdur sonra devre dışı yapap bide kral böyle denermisin çünkü Windows update donanım ları fazla zorluyor CPU en çok bu kullanıyor bu devre dışı yapıp tekrar dene kral bakalım düzelcekmi düzelirsede yaz kral düzelmesede yaz kral

Kamogera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Bahçe
driver ları saçma sapan programlarla yüklemiyosunuz dimi
ekran kartını nvidiadan biosu amd sitesinden geri kalanları aygıt yöneticisi ve cmd üzerinden güncelliyorum

Kral hizmetleri aç Windows update servis sini önce durdur sonra devre dışı yapap bide kral böyle denermisin çünkü Windows update donanım ları fazla zorluyor CPU en çok bu kullanıyor bu devre dışı yapıp tekrar dene kral bakalım düzelcekmi düzelirsede yaz kral düzelmesede yaz kral
düzelmedi aynı hala

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Yıldız
ekran kartını nvidiadan biosu amd sitesinden geri kalanları aygıt yöneticisi ve cmd üzerinden güncelliyorum

düzelmedi aynı hala
Ozman kral tek yöntem kaldı PC ye format atmak kral Windows 11 tekrar kurun kral

düzelmedi aynı hala
Eyer kral nasıl Windows 11 USB hazırlamayı bilmiyorsanız kral internet baka bilirsiniz.

Son düzenleme:

Kamogera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Bahçe
Ozman kral tek yöntem kaldı PC ye format atmak kral Windows 11 tekrar kurun kral

Eyer kral nasıl Windows 11 USB hazırlamayı bilmiyorsanız kral internet baka bilirsiniz.
Zaten postta yazdım format atınca donma düzeliyor 1 haftalığına sonra tekrar aynı şeyler oluyor sıkıldım sürekli dosya yedekleyip format atmaktan çözüm olmuyor format atmak. Format atsam bilgisayar hala yavaş çalışıyor 1-2 hafta sonra donmalar da tekrar başlıyor döngüye giriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Yıldız
Zaten postta yazdım format atınca donma düzeliyor 1 haftalığına sonra tekrar aynı şeyler oluyor sıkıldım sürekli dosya yedekleyip format atmaktan çözüm olmuyor format atmak. Format atsam bilgisayar hala yavaş çalışıyor 1-2 hafta sonra donmalar da tekrar başlıyor döngüye giriyor
Kral Windows 10 geri dönün Windows 11 den eyer ayrılmak istemiyorsanız kral Windows 11 kurcam diyorsanız Windows 11 superlite ISO indirme linki atım onu kurun Microsoft gereksiz herşeyi kaldırırmış PC daha iyi çalışır

Yani kral sorun Windows dan maalesef

Kamogera

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ege Bahçe
Kral Windows 10 geri dönün Windows 11 den eyer ayrılmak istemiyorsanız kral Windows 11 kurcam diyorsanız Windows 11 superlite ISO indirme linki atım onu kurun Microsoft gereksiz herşeyi kaldırırmış PC daha iyi çalışır

Yani kral sorun Windows dan maalesef
şimdi farkettim her bilgisayar donduğunda ssd %100 e vuruyor. Test yaptığımda okuma 530mbs yazma 78mbs ama her yazma testinde bilgisayar donuyor problem burdan kaynaklı sanırım

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Umut Yıldız
şimdi farkettim her bilgisayar donduğunda ssd %100 e vuruyor. Test yaptığımda okuma 530mbs yazma 78mbs ama her yazma testinde bilgisayar donuyor problem burdan kaynaklı sanırım
Ozman evet kral SSD den kaynaklı ama görev yöneticisi baktımda norlmal demekki SSD diskinde sorun var sana tavsiyem şimdi disk sağlık testi yapman bide yeni SSD disk alman sorunu böyle çözersin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,042
Üyeler
159,096
Son üye
jsncnyt
Top Bottom