Neler Yeni

Bilgisayarın anakartı mı bozuk?

Bergee

80+ Silver
Fazlasıyla garip.. ne yapacağımı şaşırdım anakartta mı sorun nerede tam olarak anlayamıyorum. Aldığım parçaların hepsinin garantisi var fakat, garantiye vermeden bilen bir teknik servise verip arıza tespiti yapılmasını mı istesem ne yapsam? Çünkü neyin ya da nelerin sorun yarattığını bilmiyorum. Hangi parçayı ya da parçaları garantiye göndereceğime dair en ufak bir bilgim yok.

Arslann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Manas Arslan
Bende 2. Monitör u bağlamak için dönüştürücü kullandım masaüstüne geldikten sonra pc çöküyor du

Bergee

80+ Silver
Bende 2. Monitör u bağlamak için dönüştürücü kullandım masaüstüne geldikten sonra PC çöküyor du
Dönüştürücüden mi acaba ? Ama dönüştürücü yokkende çöküyor yani anlattıklarım meydana geliyor işte şuna bir çözüm bulayım direk var forumda yeni konusunu açıp bu sorunla karşılaşan herkese yardımcı olmak istiyorum çok sinir bozucu çoookk

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Merhabalar yeni bir bilgisayar topladım. Ama şöyle bir sorunum var her parça başka başka yerlerden alındı karışık Akakçe Trendyol Gametech Gamegaraj Media Markt ve ince hesaptan her birinden birer parçasını aldım.

Bilgisayar parçalarım:

AMD Ryzen 3 3100
Palit GTX 1660 SUPER
B450M S2H V2 ANAKART
Zalman ZM550 550W 80+ Bronze PSU
XPG Adata 3200 MHz 8 GB Ram
Gametech Galaxy Kasa

Bilgisayarın tüm parçaları geldi her şeyi yerli yerinde kontrol ederek (en az 10 kere tüm kabloların kontrolünü sağladım ve anakarta herhangi değen bir şey kısa devre ettirecek bir şey var mı diye tekrar tekrar kontrol ettim) her neyse bilgisayarı açmaya çalıştığımda ekrana görüntü gelmiyor ve ekran kartı fanları son yükte çalışıyordu bu normaldir dedim açılış böyle olur gibilerinden düşündüm ama yaklaşık 5 dakika kadar böyle devam etti ve yine ekranda görüntü yoktu garip bir şekilde. Sonra kapatıp açmayı denedim kapattım açtım ve yine aynı şekilde devam ediyordu. Ekran kartında sorun olabileceğini düşündüm lakin başka bir ekran kartında da aynı hata ile karşılaştım sadece görüntü gitmiyor klavye ve fare de gidiyor aynı zamanda açılıyor gibi oluyor PC giriş ekranına kadar gelebildim ve sonrasında açabildim gibi oldu daha sonrasında tekrar aynı hata ekran kartı fanları hızlı çalışıp bir anda ekran fare mouse gidiyor.. Tekrar ekran kartından şüphe etmeye başladım başka bir ekran kartını denememe rağmen ve bu sefer ekran kartımı başka bir bilgisayarda denediğim çok normal bir şekilde çalıştı.. Yani ekran kartında sorun yoktu. Bu sefer PSU dedim besleyemiyor ekran kartını başka bir PSU ile denedim onda da aynıydı. Burada PSU yu da eledim. Aklıma ram slotlarını yer değiştirmek geldi ve bios pilini çıkarıp tekrar takmak bunlarıda yaptım ve hala devam ediyordu sorunum dedim işlemciyi mi yanlış taktım onuda twkrar kontrol ettiğimde gayet güzel bir şekilde takılmıştı onda da bir sorun yoktu anlayacağınız.. Artı olarak ekran kartını çıkarttığım zaman işlemcim apu destekli olmadığı için klavye ve fareyi gözlemleyerek pcyi açıyorum açtığımda kapanmıyor hiçbir elektrik voltajda vs. bir şey de sıkıntı yaşatmıyor her şey çalışıyor uzun bir süre test ettim öyle. Ekran kartındaki şüphemde bu yüzdendi zaten. Anakartımın PCI Express girişinde sıkıntı olduğunu düşünüyorum artık sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

NOT: Bios update ettim alakası yok bununla.
Ekran kartı driver yükleyebildim 5 dakika rekorum zaten açık kalma süresi olarak pcde.
Sorun ya anakartinda ya da güc kaynağinda işlemcinin pinleri yamulmamistir diye dusunuyorum

Bergee

80+ Silver
@Abdullah Hacıgül yardımı dokunabilir belki.
Umarım @Abdullah Hacıgül hocamın yardımı dokunur gerçekten moralim bozuldu sinirlerim bozuldu eski sistemimi bozup da4 gibi bir sistem kurmaya çalıştım geldiğim durumlara bak :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorun ya anakartinda ya da güc kaynağinda işlemcinin pinleri yamulmamistir diye dusunuyorum
Yok zaten hocam işlemciyi 3 defa çıkarıp kontrol edip taktım. Hiçbir sorun yok işlemci ile alakalı diye düşünüyorum ki zaten işlemci olsa açılmaz bilgisayar. Bu arada şu bilgisayar olsun bi S4 leaguemiz var hocam remnantsta :D

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Umarım @Abdullah Hacıgül hocamın yardımı dokunur gerçekten moralim bozuldu sinirlerim bozuldu eski sistemimi bozup da4 gibi bir sistem kurmaya çalıştım geldiğim durumlara bak :(

Yok zaten hocam işlemciyi 3 defa çıkarıp kontrol edip taktım. Hiçbir sorun yok işlemci ile alakalı diye düşünüyorum ki zaten işlemci olsa açılmaz bilgisayar. Bu arada şu bilgisayar olsun bi S4 leaguemiz var hocam remnantsta :D
Ram den kaynakli sorunlarda görüntü hiç gelmez ben bilgisayari aldim montaji aldiğim yer yapmisti actim her şey calisiyor görüntü alamiyordum baktim ramleri yanlis slotlara takmis düzelttince geldi görüntü sizde windows arada görebiliyormussunuz bu tuhaf bir durum

Bergee

80+ Silver
Ram den kaynakli sorunlarda görüntü hiç gelmez ben bilgisayari aldim montaji aldiğim yer yapmisti actim her şey calisiyor görüntü alamiyordum baktim ramleri yanlis slotlara takmis düzelttince geldi görüntü sizde windows arada görebiliyormussunuz bu tuhaf bir durum
Hemde çok tuhaf hocam başına gelen bunu yaşayan çok kişi varmış ama herkes farklı farklı çözümlerle düzeltebilmiş kimisi anakart değişerek kimisi ram kimisi voltaj değerini düşürerek ama voltaj değerini düşürerek yapanlarda 1 2 ay sonra tekrar bu sorunla karşılaşmış

Sabit Disk olarak ne kullanıyorsun?
Hocam KIOXIA diye bir marka 480 GBlık modeli. @Abdullah Hacıgül

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Hemde çok tuhaf hocam başına gelen bunu yaşayan çok kişi varmış ama herkes farklı farklı çözümlerle düzeltebilmiş kimisi anakart değişerek kimisi ram kimisi voltaj değerini düşürerek ama voltaj değerini düşürerek yapanlarda 1 2 ay sonra tekrar bu sorunla karşılaşmış

Hocam KIOXIA diye bir marka 480 GBlık modeli. @Abdullah Hacıgül
Elinde başka bir disk varsa işletim sistemi yükleyip deneme imkanın var mı?

Bergee

80+ Silver
Elinde başka bir disk varsa işletim sistemi yükleyip deneme imkanın var mı?
Harddisk var hocam başka ssd yok ne yazık ki. Bu arada o harddiskimde de windows yüklü olması lazım. Şöyle bir sorunda var ki format ekranında bile sorun yaşıyorum. Format ekranına gelsem bile ekran kartının fanları aşırı yoğun bir şekilde dönüyor sanki tam yükte furmark testi yapıyormuşum gibi. Ondan sonra dediğim gibi klavye fare ışıklarıda gidiyor ama kasadaki fanlar ve ekran kartı o şekilde çalışmaya devam ediyor monitöre görüntüde gelmiyor aynı şekilde. Uzay kasa olarak yapmayıda denedim yine aynı sorunu yaşadım. Arada bir de CPU fanınıda durduruyor. Bu sorunu yaşarken.

@Abdullah Hacıgül sorunu yaşadığım esnada video çekip atabilirim dilerseniz çünkü anlatırken bile zorlanıyorum nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok garip ve tuhaf bir durum.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Harddisk var hocam başka ssd yok ne yazık ki. Bu arada o harddiskimde de windows yüklü olması lazım. Şöyle bir sorunda var ki format ekranında bile sorun yaşıyorum. Format ekranına gelsem bile ekran kartının fanları aşırı yoğun bir şekilde dönüyor sanki tam yükte furmark testi yapıyormuşum gibi. Ondan sonra dediğim gibi klavye fare ışıklarıda gidiyor ama kasadaki fanlar ve ekran kartı o şekilde çalışmaya devam ediyor monitöre görüntüde gelmiyor aynı şekilde. Uzay kasa olarak yapmayıda denedim yine aynı sorunu yaşadım. Arada bir de CPU fanınıda durduruyor. Bu sorunu yaşarken.

@Abdullah Hacıgül sorunu yaşadığım esnada video çekip atabilirim dilerseniz çünkü anlatırken bile zorlanıyorum nasıl anlatacağımı bilemiyorum çok garip ve tuhaf bir durum.
Sorununun cözümünü gerçekten merak ediyorum

Video çekersen daha net anlaşilir

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4

youtube a sorunu gösteren şekilde video upload edersen bakalım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,060
Üyeler
168,729
Son üye
canxdev
Top Bottom