Neler Yeni

Bilgisayarin ariza tespitini nasil yapabilirim?

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Oncelikle elektirigin anlik gitmesinden dolayi bir kac gun once pc yandi sadece guc kaynagindan koku geliyor ancak pc acildiginda dram uyarisi veriyor ve kapatma tusu ile vs kapanmiyor isiklar fanlar vs calisiyor goruntu gelmiyor
1. Secenegim pcyi komple pcciye goturup tek tek parca denemesi (mahalle pccsi evet pek gonlum el vermiyor)
2. Zaten koku sadece psudan geliyor diyip psuyu servise goturmek (garanti bakarmi bilmiyorum ama en azindan sorun var yok ogrenirim)
3. Secenek eger 2. Yaparsam ramler muhallakta kalacak ya arkadasima yada pcciye goturecegim

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Geçmiş olsun

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Sagolun hocam kaliteli akim korumali priz sartmis heleki topraklama olmayan bi evde
Bence bı psuyu test et farklı bı sistemde

Bizim burdada gidip geliyor elektrik PC 5 saniye sonra kapanıyor sanırım topraklama felan var burda daha sorun yaşamadım

Nvidia Mx130

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,844
İsim
Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Futbol

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Bence bı psuyu test et farklı bı sistemde

Bizim burdada gidip geliyor elektrik PC 5 saniye sonra kapanıyor sanırım topraklama felan var burda daha sorun yaşamadım
Hocam test edebilecegim bir arkadasim vs yok max ramleri test ettirebilirim pcciye gitsem bakar mi veya ne kadar alir birde garanti kapsamina giriyor mu bu konular
Mesaj otomatik birleştirildi:

Akim korumali priz elektrik kesintilerine pek bir şey yapmıyor.
Bilgisayari duzelttikten sonra ilk is ups alicam

Oncelikle elektirigin anlik gitmesinden dolayi bir kac gun once pc yandi sadece guc kaynagindan koku geliyor ancak pc acildiginda dram uyarisi veriyor ve kapatma tusu ile vs kapanmiyor isiklar fanlar vs calisiyor goruntu gelmiyor
1. Secenegim pcyi komple pcciye goturup tek tek parca denemesi (mahalle pccsi evet pek gonlum el vermiyor)
2. Zaten koku sadece psudan geliyor diyip psuyu servise goturmek (garanti bakarmi bilmiyorum ama en azindan sorun var yok ogrenirim)
3. Secenek eger 2. Yaparsam ramler muhallakta kalacak ya arkadasima yada pcciye goturecegim
Arkadaslar 1-2 birsey soyleyip bir akil verecek yok mu cok kararsiz kaldim en sonunda red yedigim kiza yazicam bu kararsizlikla

Son düzenleme:

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Hocam test edebilecegim bir arkadasim vs yok max ramleri test ettirebilirim pcciye gitsem bakar mi veya ne kadar alir birde garanti kapsamina giriyor mu bu konular

Bilgisayari duzelttikten sonra ilk is ups alicam

Arkadaslar 1-2 birsey soyleyip bir akil verecek yok mu cok kararsiz kaldim en sonunda red yedigim kiza yazicam bu kararsizlikla
Garantiye girmiyor diye biliyorum ama emin değilim hocam bilgisayarcı en fazla 100₺ alır diye düşünüyorum macun + bios uptade 100 TL ye yaptırmiştim yazın

Sorunun kaynağını tespit etmeden yönlendirmek yanlış olur hocam ram öyle basit bozulan bişey değil benim fikrimce PSU zarar görmüş diğer parçalarda sorun yoktur

Kasayı götür bence direk parça parça test etsin biraz tuzlu olabilir ama arayıp konuşursan halledersin

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,058
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Garantiye girmiyor diye biliyorum ama emin değilim hocam bilgisayarcı en fazla 100₺ alır diye düşünüyorum macun + bios uptade 100 TL ye yaptırmiştim yazın

Sorunun kaynağını tespit etmeden yönlendirmek yanlış olur hocam ram öyle basit bozulan bişey değil benim fikrimce PSU zarar görmüş diğer parçalarda sorun yoktur

Kasayı götür bence direk parça parça test etsin biraz tuzlu olabilir ama arayıp konuşursan halledersin
Hocam garantiye girmez ise ne yapmaliyim

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,360
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR