Bilgisayarın kendi kendini yeniden başlatması

qhalart

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhabalar, bilgisayarımı yeni topladım bir hafta kadar olacak. Sistemim bazen kendi kendini yeniden başlatıyor ve neden olacak bir şey bulamadım. Bu yeniden başlatmaya hiç bilgisayarın başında denk gelmedim bilgisayarım genelde açık olur zaten. Biraz önce tam güzel güzel uykuya dalacakken bu olayı yaşadım ve hemen sıcağı sıcağına kontrol edeyim dedim. Olay görüntüleyicisinden baktığım kadarıyla Kernel-power 41 görüyorum ama başka herhangi bir şey yok altında veya üstünde bu durumda sanırım mavi ekran gelip sistem yeniden başlatmıyor sanırım kendini. Bilgisayarın içindeki bileşenleri, kabloları, güç kaynağının kablolarını vs kontrol ettim ve her şey olması gerektiği gibi duruyor. PSU olarak NZXT C750 Bronze kullanıyorum ve yeni bir psu buda. Akım korumalı priz kullanımına yeni sistemim ile geçtim s-link prz01 prizhive kullanıyorum. Bunun yaşanma sebebini nerede aramam daha doğru olur sizce? Olaya sistemselmi yaklaşmalıyım yoksa donanımsalmı? Kernel-power'ın öncesi veyahut sonrasında bir uyarı hata olmaması beni donanımsal bir sorun olduğu düşüncesine sokuyor. Bilgisi olan fikri olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler herkese.

Son düzenleme:
41 kodu büyük ihtimalle PSU'dan kanaklı.

Bu makaleye bir göz at istersen. Buradan bir sonuç alamazsan yeni bir PSU ile dene, eğer sıkıntı çıkmazsa PSU kaynaklı demektir.
AppCaptureShell, GameDVR ve GameBar gibi şeyleri tamamen kapattım olay görüntüleyicisinden ulaştığım kodlar bana sorunun bunlardan kaynaklanma ihtimali olduğunu düşündürdü şu an son bir test edip eğerki düzelmezse suçu PSU'ya atıp bir şekilde yeni bir PSU ile 24 saatlik test yapacağım. Teşekkür ederim.

Merhabalar, bilgisayarımı yeni topladım bir hafta kadar olacak. Sistemim bazen kendi kendini yeniden başlatıyor ve neden olacak bir şey bulamadım. Bu yeniden başlatmaya hiç bilgisayarın başında denk gelmedim bilgisayarım genelde açık olur zaten. Biraz önce tam güzel güzel uykuya dalacakken bu olayı yaşadım ve hemen sıcağı sıcağına kontrol edeyim dedim. Olay görüntüleyicisinden baktığım kadarıyla Kernel-power 41 görüyorum ama başka herhangi bir şey yok altında veya üstünde bu durumda sanırım mavi ekran gelip sistem yeniden başlatmıyor sanırım kendini. Bilgisayarın içindeki bileşenleri, kabloları, güç kaynağının kablolarını vs kontrol ettim ve her şey olması gerektiği gibi duruyor. PSU olarak NZXT C750 Bronze kullanıyorum ve yeni bir psu buda. Akım korumalı priz kullanımına yeni sistemim ile geçtim s-link prz01 prizhive kullanıyorum. Bunun yaşanma sebebini nerede aramam daha doğru olur sizce? Olaya sistemselmi yaklaşmalıyım yoksa donanımsalmı? Kernel-power'ın öncesi veyahut sonrasında bir uyarı hata olmaması beni donanımsal bir sorun olduğu düşüncesine sokuyor. Bilgisi olan fikri olan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler herkese.
Kasayı direkt düz prize bağla. Bak bakalım sorun olacak mı?

Kasayı direkt düz prize bağla. Bak bakalım sorun olacak mı?
Sıradaki testim bu olacak eğer ki şu anda GameBar vs deaktif etme işe yaramaz ise sırasıyla akım korumalı prizi tamamen çıkarıp 24 saat bekleyeceğim yine çözüm olmaz ise ram ve ssd kontrol edeceğim çünkü minidump dosyaları oluşturmuyor sistem bunlardada bir sorun bulunmaz ise PSU ya yükleneceğim aklımda kurduğum ilerleme bu şekilde. Kernel öncesi olay görüntüleyicisinde gördüğüm bugcheckler şu şekilde:
BugCheckProgress: 000000000100000000000000A10004C00000000004001AC000000000000000000000000000000000
BugCheckProgress: 0x00000042 bunları araştırınca beni AppCaptureShell, GameDVR ve GameBar'a yönlendirdi umarım sorun bunlardadırda donanımsal değildir diyerek şansımı denemek ve sorunun ana kaynağını bulmak istedim. Gelişmeyi buraya aktaracağım konu altında araştırdığım kadarıyla X870 ve X870E anakart kullanan farklı kullanıcılarda benzer sorunlar yaşamış ama net bir çözüm hiçbir yerde paylaşılmamış.

sorunun kaynağı psu gibi geldi bana, başka test için psu varmı elinde? biostan voltajlara bak olması gerekenden ne kadar sapma var. 12 volt 11 voltsa mesela problem. 11.5 12.5 civarı sorun yok gibi düşün

10 saat kadar oldu ve bir kez bile kapanma yaşanmadı henüz sorun çözüldü sanırım. AppCaptureShell, GameDVR ve GameBar'ı tamamen kapattım çözüm olarak.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,459
Üyeler
185,733
Son üye
yasinaww
Geri