Neler Yeni

Bilgisayarın sonradan aşırı yavaşlaması

Knypstra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Rıdvan Tokmak
Selamlar dostlar bu pc babamın iş yerinde kendi kullandığı pcsi özellikleri G41MT-D3 anakart intel core 2 e7300 işlemci 6gb DDR 3 ram ve 9500gt ekran kartı var 240 gb sandisk ssd var eskiden 30 40 saniyede açılan pc şuanda 2 3 dakika civarında açılıyor sizce neden kaynaklanıyor olabilir

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
bendeki 5400rpm ide harddiski bile 1dk olmadan açılıyo değişik

Knypstra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Rıdvan Tokmak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ssd'ye bir test yapın.
Kasanın içini açıp temizleyin termal macununu yenileyin. Performans artışı olur.
SSD kronik sorunlu büyük ihtimalle gg oldu.
crystaldiskmark ile test yapıp atsana.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakart sata 2
Mesaj otomatik birleştirildi:

Görev Yöneticisi'nden Başlangıç bölümüne gelin, orada bilgisayar açılırken açılan uygulamalar var. Kullanmadıklarınızı kapatın. Ayrıca ağır oyun vs. bir şey mi yüklediniz?
Hepsi devre dışı ve ofis pc si olduğu için oyun yok

Ekler

• IMG-20210802-WA0000.jpg
    IMG-20210802-WA0000.jpg
    57.2 KB · Hit: 26

rookie27

80+ Gold
Durumun ne olduğunu söylerseniz bende ona göre hareket edeyim
Şimdi hocam Sandisk James Donkey Adata gibi bir çok markanın bazı SSD modellerinde kronik sıkıntıları olur sizde bu sorunu yaşıyorsunuz SSD nizin normalde çok daha yüksek değerler vermesi lazım lakin kronik sıkıntılı bir model olduğu için düşük değerler veriyor SSD artık ömrünü tamamlıyor.

Bu modeli alırsanız iyi olacaktır

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Sorun yazılımsal ise eğer, windows'u sıfırlama veya sistemi sıfırdan formatlayarak bir deneme yanılma yaparak durum analiz edilebilir. Donanımsal olarak bir problem varsa zaten bu evrede de anlaşılır. Ssd disk ile ilgili bir durumsa eğer diskin yenilenmesi gerekebilir. Onuda arkadaşlar zaten belirtmişler yazılımsalın dışında ikinci ihtimalde disk sorunu olabilirde.

Knypstra

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Rıdvan Tokmak
Sorun yazılımsal ise eğer, windows'u sıfırlama veya sistemi sıfırdan formatlayarak bir deneme yanılma yaparak durum analiz edilebilir. Donanımsal olarak bir problem varsa zaten bu evrede de anlaşılır. Ssd disk ile ilgili bir durumsa eğer diskin yenilenmesi gerekebilir. Onuda arkadaşlar zaten belirtmişler yazılımsalın dışında ikinci ihtimalde disk sorunu olabilirde.
Şöylede bir durum var format usbsini boot etmeside uzun sürüyor denemek amaçlı tüm disklerin bağlantısını kestim kabloları çıkardım windows 10 usb si taktığımda ileri ileri ekranlarının gelmesi nerden baksanız bi 5-10 dakika sürüyor

Forjest

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Murat
İlgilendiği Kategoriler
Teknoloji,bilgisayar,yazılım,açıkkaynak işletim sistemleri,katılımsız programlar,Linux,windows,işletim sistemleri modifikasyonları
Facebook
muratist55
Şöylede bir durum var format usbsini boot etmeside uzun sürüyor denemek amaçlı tüm disklerin bağlantısını kestim kabloları çıkardım windows 10 usb si taktığımda ileri ileri ekranlarının gelmesi nerden baksanız bi 5-10 dakika sürüyor
Havaların sıcak olmasıda etken olabilir. Bios yapılandırmaları buna mukabil, işlemci termal macun eksikliği, cihazın genel temizlik ihtiyacının artık gelmiş olmasıda diğer etkenler arasında. Bunlar'dan herhangi biride bu durumlara yol açabilir cihazın stabil çalışmasını engeller tepkime süreleri gecikmelerde kaçınılmaz olur haliyle. Ssd diskin yanısıra bios ayarlarınıda gözden geçirmek gerekebilir. Bios'larda kendi üzerinde performance ayarları mevcutsa bu ayarlara almakda yararlı olacaktır. Yazılımsal değilse sorun o zaman donanıma yoğunlaşmak iyice durum analizi yapmak gerekli. Bu işlemlerde ancak deneme yanılma yollarıyla mümkün olacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,499
Üyeler
165,685
Son üye
muratyildirr323
Top Bottom