Neler Yeni

Bilgisayarın Sürekli Reset Atması (YARDIM)

IamLazz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yüksel ÇAKAR
Arkadaşlar 3 bilgisayar ile knight onlinede pazar yapıyorum. 3 bilgisayarımda 7/24 açık. Bunlardan 1 tanesi eski bir pc son 2 haftadır sürekli olarak kendini resetliyor. Olay şöyle oluyor bazen 1saatde 1 reset atıyor. Bazen yarım saatde bir. Bazen 5-6-7-8 saat kadar reset atmadıgı oluyor. Bilgisayar birden reset atıp tekrar açılıyor.

Yaptığım işlemler şunlar.

Ram söktüm silgi ile sildim.
Ram Test ettim.
HDD test ettim.
İşlemci macununu yeniledim
PSU değiştirdim.

Hiçbir sorun bulunmadı. Enson olarak ekran kartındamı sorun var diyerek ekran kartını söktüm onboard olarak çalıştırdım fakat sorunum yine devam etti. Özellikle şu son dönemlerde bilgisayarı dinlendirdiğim zamanlarda bazen 12-16-20saat reset atmıyor. Ama reset atmaya başladımı 5-10dkda bir reset atıyor. Tek anakart değiştirmedim. Sorun anakartmıdır yoksa başka bir şey midir?

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Anakart veya işlemcide problem olma ihtimali var. İşlemci testi yapıp reset atıp atmadığına bakın. Prime95 testi yapın.
prime.jpg

System32

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
394
İsim
Melih
Aynı sorun bendede vardı ekran kartından çıkmıştı hata.

IamLazz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yüksel ÇAKAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı sorun bendede vardı ekran kartından çıkmıştı hata.
ekran kartını söktüm onboard olarak calıstırdım yine reset attı kanka ekran kartı sorunu olsa kartsız reset atmaması gerek

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
nasıl yapılıyor yardımcı olurmusun
Prime95 indir, programı açınca ekran resminde işaretlediğim kısmı işaretle ve testi başlat. 10 dakika test yap reset atmazsa testi durdur, error yazar test sonuçlarında yanında 0 yazıyorsa sorun yok demektir. Bütün error yazan test sonuçlarının sıfır çıkması gerek.

IamLazz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yüksel ÇAKAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Prime95 indir, programı açınca ekran resminde işaretlediğim kısmı işaretle ve testi başlat. 10 dakika test yap reset atmazsa testi durdur, error yazar test sonuçlarında yanında 0 yazıyorsa sorun yok demektir. Bütün error yazan test sonuçlarının sıfır çıkması gerek.
kankam ben açtımda senin gösterdiğin 2. seçenek bende aktif değil tıklanmıyor

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Başka versiyonunu indir. CTR 2.0 indir, onun yanında gelen Prime95 sanırım en yeni versiyonu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDD testi için HD Tune programı kullanabilirsin (Error Scan testi yaptır), ayrıca CristalDiskMark testi yapabilirsin.

Affection

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Batın
bende de az önce oldu dün ekran kartı driverını güncellemiştim belki ondandır diye düşünüyorum ekran kartı modelin ne

Affection

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
243
İsim
Batın

IamLazz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Yüksel ÇAKAR
Başka versiyonunu indir. CTR 2.0 indir, onun yanında gelen Prime95 sanırım en yeni versiyonu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

HDD testi için HD Tune programı kullanabilirsin (Error Scan testi yaptır), ayrıca CristalDiskMark testi yapabilirsin.
bunu indirdim fakat yine 2. seçenek kapalı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,430
Üyeler
165,018
Son üye
Dean.Winchester
Top Bottom