Bilişim Mühendisliği vs Yazılım Mühendisliği?

Boran88_

80+
Reaksiyon skoru
37
Merhabalar sizce bilişim muhendisligimi yoksa yazılım mühendisliği mi ?

yazılım ve başka ülke

Yazılım mühendisliğinin önü daha çık.
Şu anda dahi kullandığımız her uygulama yazılım dostum. Basit bir saat bile yazılımla çalışıyor artık.

Hocam bilgileri nerden alıyorsunuz bilmiyorum ancak bilgisayar mühendisliğinde de yazılımı görüyorsunuz bir iki derste değişiklik var. Genelde iş ilanlarında bilgisayar mezunu aranıyor. Tabii seçiminizi okula göre yapmanızı öneririm. Aralarındaki tek fark bir kaç donanım dersi. Arkadaşların bilgileri bilinçli verdiklerini düşünmüyorum

Hocam bilgileri nerden alıyorsunuz bilmiyorum ancak bilgisayar mühendisliğinde de yazılımı görüyorsunuz bir iki derste değişiklik var. Genelde iş ilanlarında bilgisayar mezunu aranıyor. Tabii seçiminizi okula göre yapmanızı öneririm. Aralarındaki tek fark bir kaç donanım dersi. Arkadaşların bilgileri bilinçli verdiklerini düşünmüyorum
÷÷÷

Merhabalar sizce bilişim muhendisligimi yoksa yazılım mühendisliği mi ?
Bilgisayar mühendisliği. Devlet okullarının çoğunda yazılım mühendisliği bulunmamaktadir. Yazılım mühendisliği ile bilgisayar mühendisliği arasındaki fark,bilgisayar mühendisliğinde donanım dersleri varken (devre analizi, sayısal tasarım, bilgisayar mimarisi gibi bilgisayar donanımlarınin nasıl çalıştığını öğreniyorsun) yazılım mühendisliğinde ise süreç yönetimi, testing, design pattern gibi gibi daha grup kod yazarken işinize yarayacak şeyler söyleniyor. Yapay zeka mühendisliğiymis yok bilişim mühendisliğiymis bunları okumak sizin ise girerken zora sokar. Bilgisayar mühendisliği araştırma görevlisi olarak tavsiyem bu şekildedir.

İlgine göre bir meslek seçmen aslında daha doğru olur, ikisi de alanında iyisi olduğun sürece ekmek kazandıracak meslekler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,085
Üyeler
175,162
Son üye
Zkzkzkzk
Geri