Neler Yeni

Çözüldü✓ BIOS Ayarları ve Ryzen 7 7800x3d Yardım Talebi

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
arkadaşlar öncelikle merhabalar daha dün sistemimi topladım ve hazır hale getirdim fakat bios ayarları ve bu işlemciyle alakalı ayarları nasıl yapacağımı bilemedim için bilen ve bu durumda daha önce tecrübe sahibi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirse çok çok sevinirim şimdiden teşekkürler bios en son sürüme güncellendi ddr5 ilk defa geçtim hiç bilgim yok

İşlemci : Ryzen 7 7800x3d
Anakart : Asus B650-Plus
Ram : XPG 32 GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Galax Rtx 4080 Super
Psu : MSİ A850GL 850w gold

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Fırat divitci
yani hocam şimdi ne yapmam gerekiyor benim en güçlü 2 çekirdeği derken ben -30 yaptım şuan kaydettim çıktım bi sorun yok gibi ama ne yapmam gerekiyor ?
Anlık takılmalar yaşarsın. Ryzen master uygulamasını indir oradan advanced kısmında ccd0'a bas. 8 tane çekirdeğinden 2 tanesinin yanında yıldız olacak birisi altın birisi gümüş. O ikisi senin en güçlü çekirdeklerin. Hangileri olduğunu not al. Bios saymaya 0. çekirdek olarak başlıyor yani senin 5. çekirdek olarak not aldığın çekirdek biosta 4. çekirdek olarak görünecektir bu detayı unutma. PBO advanced kısmına gir gene ama bu sefer per core negative yap. Hepsine -20 ver o iki çekirdeğe -15 ver burada bırak.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Anlık takılmalar yaşarsın. Ryzen master uygulamasını indir oradan advanced kısmında ccd0'a bas. 8 tane çekirdeğinden 2 tanesinin yanında yıldız olacak birisi altın birisi gümüş. O ikisi senin en güçlü çekirdeklerin. Hangileri olduğunu not al. Bios saymaya 0. çekirdek olarak başlıyor yani senin 5. çekirdek olarak not aldığın çekirdek biosta 4. çekirdek olarak görünecektir bu detayı unutma. PBO advanced kısmına gir gene ama bu sefer per core negative yap. Hepsine -20 ver o iki çekirdeğe -15 ver burada bırak.
tamamdır yapıp deneyeceğim sonucu aktarıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam dediğin şekilde yaptım sorunsuz açıldı sistem cinebench testinde 18026 74 derece oldu

Son düzenleme:

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Fırat divitci
tamamdır yapıp deneyeceğim sonucu aktarıcam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam dediğin şekilde yaptım sorunsuz açıldı sistem cinebench testinde 18026 74 derece oldu
Pbo limit kısmını da disabled yapın.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Fırat divitci

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Ramleri de 6000mhz cl30 yaptıysanız ellemeyin daha.
onları yaptım bu haliyle iyi diyosunuz yani default ayarlarla bu yaptığımız ayarlar arasında nasıl bi fark gözlemlemem gerekiyor peki ?

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
Fırat divitci
onları yaptım bu haliyle iyi diyosunuz yani default ayarlarla bu yaptığımız ayarlar arasında nasıl bi fark gözlemlemem gerekiyor peki ?
50-100mhz fark görürüsünüz. 30 olarak bıraksanız da 100-150 fark görecektiniz ama işte stabil değerler olmayacak yani 1fps oynar oynamaz bu yüzden gidip de anlık takılma yaşamanın bir lüzumu yok.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
50-100mhz fark görürüsünüz. 30 olarak bıraksanız da 100-150 fark görecektiniz ama işte stabil değerler olmayacak yani 1fps oynar oynamaz bu yüzden gidip de anlık takılma yaşamanın bir lüzumu yok.
hayır demek istediğim biosu default a çekip sadece expoyu açıp bıraksam işlemciyi hiç ellemesem bi sorun olur mu yani şuanki yaptığımız ayarlarla ne kazandım default yapsam ne kaybederim ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
hayır demek istediğim biosu default a çekip sadece expoyu açıp bıraksam işlemciyi hiç ellemesem bi sorun olur mu yani şuanki yaptığımız ayarlarla ne kazandım default yapsam ne kaybederim ?
Çekirdeklerin voltaj değerini düşürüyor bunun sonucu olarak sıcaklığın da düşüyor. Sistemden aynı performansı almaya devam ediyorsun. Az da olsa performansını da arttırabiliyor. Bir zararı yok bunun.

EfsaneT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Engincan YIldırım
Çekirdeklerin voltaj değerini düşürüyor bunun sonucu olarak sıcaklığın da düşüyor. Sistemden aynı performansı almaya devam ediyorsun. Az da olsa performansını da arttırabiliyor. Bir zararı yok bunun.
anladım tamam teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,620
Üyeler
165,853
Son üye
Onur????
Top Bottom