Neler Yeni

Çözüldü✓ BIOS Flashback için USB önerisi?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Arkadaşlar merhaba, ben BIOS'a flashback atacağım fakat işlemin bitip bitmediği ile ilgili bilgi almak için çoğu bilgisayarcı ve arkadaşım şunu söylüyor. İşlem yapınca LED ışık yanıp sönen flash bellekler varmış, bundan önerebileceğiniz sağlam bir marka var mı? Varsa söylerseniz çok makbule geçer.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Gerek yok 2 gün önce yeni sistemim için bios flashbach yaptım, o bios flashback butonunun kenarında zaten küçük bir led var, işlem başlayınca yanıp sönmeye başlıyor, bitince sönüyor, ledli bir flash belleğe ihtiyacın yok yani.

Kürşat Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,567
İsim
Kürşat Arslan
İlgilendiği Kategoriler
İNDİRİM PAYLAŞIMLARI, MİNİNG, GAMİNG PC BİLEŞENLERİ
Normal bir bellek yeterli

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Gerek yok 2 gün önce yeni sistemim için bios flashbach yaptım, o bios flashback butonunun kenarında zaten küçük bir led var, işlem başlayınca yanıp sönmeye başlıyor, bitince sönüyor, ledli bir flash belleğe ihtiyacın yok yani.
Problem şu doğru dosyayı attım ve yaklaşık 30 dakika bekledim fakat o led ışık hep sabit yeşil yandı sanırsam işlem olmadı.

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Problem şu doğru dosyayı attım ve yaklaşık 30 dakika bekledim fakat o led ışık hep sabit yeşil yandı sanırsam işlem olmadı.
Evet yanıp sönmüyorsa işlem olmuyor demektir, bunun sebebi muhtemelen flash bellegin biçimlendirmesi, dosya sistemini fat32 ayırma birimi boyutunu da 16 seçersen muhtemelen sorun düzelir, bir de asusun sitesinden ilk indirdiğin dosyanın içindeki isim değiştirmeye yarayan exe yi çalıştırıyorsun değil mi?

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Evet yanıp sönmüyorsa işlem olmuyor demektir, bunun sebebi muhtemelen flash bellegin biçimlendirmesi, dosya sistemini fat32 ayırma birimi boyutunu da 16 seçersen muhtemelen sorun düzelir, bir de asusun sitesinden ilk indirdiğin dosyanın içindeki isim değiştirmeye yarayan exe yi çalıştırıyorsun değil mi?
Aslında şöyle USB içinde Windows var arkadaşım dedi ki bana dosyayı atalım her türlü bios update olur demişti fakat benimde aklımdan geçti USB'nin boş olması lazımdı diye. Sanırım ikinci bir USB alıp FAT32 yapıp daha sonra içine sadece bios dosyasını atıp işlem yapmam lazım değil mi?

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Aslında şöyle USB içinde Windows var arkadaşım dedi ki bana dosyayı atalım her türlü bios update olur demişti fakat benimde aklımdan geçti USB'nin boş olması lazımdı diye. Sanırım ikinci bir USB alıp FAT32 yapıp daha sonra içine sadece bios dosyasını atıp işlem yapmam lazım değil mi?
Yani şuan aktif bir bilgisayarınız varsa mevcut olan flash belleği fat32 olarak biçimlendirip kullanın, sonrasında flash belleğe tekrar windows kurarsınız.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Yani şuan aktif bir bilgisayarınız varsa mevcut olan flash belleği fat32 olarak biçimlendirip kullanın, sonrasında flash belleğe tekrar windows kurarsınız.
Şuan yok tekrar arkadaşıma gidip yapacağım böyle yaparsam olur değil mi?

Exanimu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Comol Ogga
Şuan yok tekrar arkadaşıma gidip yapacağım böyle yaparsam olur değil mi?
Tabii ki sorun olmaz, Asusun söylediğine göre flash belleğin fat32 olarak biçimlendirilmesi yeterli, ntfs dosya sistemi windows'a özel olduğu için bu tarz işlemlerde çalışmıyor.

Yphen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
535
İsim
Hazer
Tabii ki sorun olmaz, Asusun söylediğine göre flash belleğin fat32 olarak biçimlendirilmesi yeterli, ntfs dosya sistemi windows'a özel olduğu için bu tarz işlemlerde çalışmıyor.
Teşekkürler hocam.

Top Bottom