Neler Yeni

BİOS Görüntüsü Alamıyorum

ufuk06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ufuk bildik
Arkadaşlar öncelikle pc özellikleri şunlar:
asus h410m-f anakart
intel i3 10100f işlemci
xpg spectrix d41 3200Mhz 16Gb Ram
Gigabyte Amd radeon Rx580 8gb
Adata 240gb ve 500gb ssd
Lg ultragear 24GQ50F monitör (hdmi ile de dp ile de bağlayıp denedim)
hp 2211x (vga-hdmi dönüştürücü ile bağlayıp denedim)
Windows 11 yüklü
Sorun birkaç yıldır sürmekte ancak şimdi çözmem gerekti.
Bilgisayarı açtığımda eskiden ekranda gözüken asus logosu artık gözükmüyor. windows yüklenme ekranı gözükmüyor. Görüntü direk windows kilit ekranından gelmeye başlıyor. Bilgisayarda Biosa girdiğimde görüntü kesiliyor güç devam ediyor bilgisayar çalışıyor ancak ekrana sinyal gelmiyor. Bios pilini değiştirmeyi denedim ancak faydası olmadı. Bilgisayarı işyerimde kullanıyorum. Geçenlerde bir müşterim flash bellek ile iş getirince bilgisayara virüs girdi. Bunu bilgisayara format atmam gerekti. Media Creation Tool ile gerekli dosyaları indirdim windows içinden kurulumu başlattım. Ancak bilgisayar ilk yüklemeyi yaptıktan sonra yeniden başladığında görüntü gitti ve tekrar gelmedi. Bu sorun için gittiğim 2 bilgisayarcı ise "bi sorunu yok" deyip beni geri gönderdi. Bilgisayardan windows hariç hiç bir şekilde görüntü alamıyorum. Benim bu şorunu bi şekilde çözmem lazım. Yeni bilgisayar alacak bir durumum yok. Konu hakkında bilgisi olan biri var ise bana yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Yuzarsef
Sürücüyü çıkartırp denersen direkt olarak girmesi lazım. Ardından bios dan fast bootu kapatıp açılırken seçim getir bölümünü de saçmen lazım. Sürücüyü çıkardıktan sonra direkt gelmez ise tüm gücü kesip bios pilini ters takın.

ufuk06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ufuk bildik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sürücü dediğiniz nedir? Kusura bakmayın gerçekten anlamadığım için soruyorum. Tam olarak hangi parçayı sökmem gerekiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Yuzarsef
Sürücü dediğiniz nedir? Kusura bakmayın gerçekten anlamadığım için soruyorum. Tam olarak hangi parçayı sökmem gerekiyor.
HDD/SSD/M2.SSD depolama birimi hard disk vb. olarak sata kablosu ile bağlı olur.

ufuk06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ufuk bildik
Ha tamamdır dediklerinizi deneyeceğim yardımınız için teşekkür ederim.

ufuk06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ufuk bildik
Sürücüyü çıkartırp denersen direkt olarak girmesi lazım. Ardından bios dan fast bootu kapatıp açılırken seçim getir bölümünü de saçmen lazım. Sürücüyü çıkardıktan sonra direkt gelmez ise tüm gücü kesip bios pilini ters takın.
Dediklerinizi yaptım Bios pilini ters ve düz takarak bununla beraber bilgisayarda takılı olan 2 adet ssdyi tamamen sökerek, sadece birini bağlayarak, ikisini de bağlayarak denedim ancak bir sonuç alamadım. Tamircilerden biri Ssdlerden birinin girişine sata kablosunu silikon ile yapıştırmış. Anakart üzerinde bulunan 4 sata girişini de denedim. Ancak bir sonuç alamadım. Monitör bilgisayarı başlattığımda açılıyor ve sinyal yok deyip tekrar kendini kapatıyor. Ekran kartı değişmeden önce Sapphire nitro plus rx580 4 gb bir ekran kartı vardı. Bu ekran kartının üzerinde bulunan bios switchini bir tarafa çektiğimde bios görüntüsü geliyor, diğer tarafa çektiğimde ise gelmiyordu. Yanlış hatırlamıyorsam sorunu bu şekilde çözmüştüm. Ekran kartını değiştirdiğimde zaten böyle bir sorunum yoktu. Şuan kullanmakta olduğum ekran kartının üzerinde bu switchi ben göremedim. Bir elektrik kesintisi sonucu bilgisayarım açılmadı. Bilgisayarcıya götürdüğümde bana parçaların statiğe düşmüş dedi. Ben de cihazın bakımlarının da yapılmasını istedim ve macun değişimlerine kadar her şeyini yaptırım. Bilgisayar orda formatlanmıştı ve windows 11 kurulmuştu. Ancak görev çubuğunda dahi bazı simgeler eksikti ve onların yerine içi boş birer kutu görünüyordu. Ancak tuşlar işlevini görüyordu. Güncelleme olduğunda düzeleceğini düşünerek bilgisayarcıya hiç bir şey söylemedim. Güncelleme geldikçe bir kaç tane simge daha kayboldu. Zaten bu tamir sonrasında bu sorunla karşılaştım. Başka tamirciye götürdüm ve görüntü gelmediğini söyledim. O da bilgisayarı teslim aldıktan 2 gün sonra cihazda bir sorun olmadığını, sorunsuz çalıştığını söyledi. Belki sorun çözülür diye bilgisayarı tamamen söktüm ve bir gün bekledikten sonra tekrar taktım. Bilgisayar çalışıyor ancak aynı sorun devam ediyordu. Bu yaşadıklarımdan sonra başka bir bilgisayarcıya tekrar cihazı emanet etmek istemedim. güvenemedim. Bu zamana kadar da biosun silinmiş olabileceğini düşünüyordum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
894
İsim
Yuzarsef
Başlat > Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma penceresinin altında, Şimdi yeniden başlat'ı tıklatın.
UEFI Firmware Settings (UEFI Ürün Yazılımı Ayarları) > Troubleshooting > Advanced options (Gelişmiş seçenekler) Troubleshoot (Sorun Giderme) seçeneğini tıklatın > Yeniden Başlat'ı tıklatın.

Bunu yaptıktan sonra da olmaz ise cmd ye wmic bios get smbiosbiosversion kodunu yazarak bios sürmünüzü bana gönderebilir misiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayriyeten bunu da deneyebilirsiniz;
  1. Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Bilgisayarı veya oturumu kapatın kısmına gelin.
  2. Şimdi Klavyeden Shift tuşuna basılı tutarken açılan menüden Yeniden başlat deyin.
  3. Bilgisayar kurtarma modunda açılacak. Bu aşamada Sorun gider seçeneğini seçin.
  4. Gelişmiş seçenekler’i seçip UEFI Donanım Yazılımı Ayarları‘nı seçin ve Yeniden Başlat deyin.
  5. Bilgisayarınız yeniden başlarken BIOS’a girecek.

Top Bottom