Neler Yeni

Bios güncellememe gerek varmı?

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
XMP demek RAM'leri en yüksek MHz'de kullanmak demektir. Anakartlarda RAM'ler genellikle 2133 MHz ya da 2400 MHz olarak standart biçimde çalışır. BİOS'tan XMP'yi aktif ederek RAM'lerinizin desteklediği en yüksek performansa çeker. Sizin sisteminizde 3200 MHz var ve onu 3200 MHz olarak ayarlayacak, bu da sisteminizde epey bir performans artışı sağlayacaktır.
UEFI ise artık tüm yeni sistemlerde kullanılan bir ayardır. (Yanlışım yoksa 2013'ten sonra çıkan anakartların tümü bunu içeriyor.) Windows 11 kullanıcıları için artık şarttır. Secure Boot vb. bir takım ayarlar içeriyor. Sistem UEFI ise zaten BİOS güncelledikten sonra otomatik bu ayarları açması gerekli, şuan bile açık olabilirler.
Biosu güncel tutmak iyidir. Sistemin daha kararlı çalışmasını sağlar. güncel biosu indirin içindeki dosyaları usbye atın yeniden başlatıp del tuşu ile biosa girin m-flasha girip kolaylıkla yapabilirsiniz. XMP dedikleri ram frekansını arttırmak bazen bios güncellemesinde basic ayarlara çekebiliyor internette bununla ilgili birsürü video var bakarak rahatlıkla yaparsınız
Ramlarim 3200mhz şuan. Güncellemekten korkuyorum yanlış bişey yaparım diye ama. bir ara bakarım. Vİdeolar izledim nasıl yapılır falan diye

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,015
İsim
Emre Zengin
Ramlarim 3200mhz şuan. Güncellemekten korkuyorum yanlış bişey yaparım diye ama. bir ara bakarım. Vİdeolar izledim nasıl yapılır falan diye
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-B-DDR4/support buradan 7D46v19 BİOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D46IMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BİOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D46IMS.190 adlı dosyayı seçip BİOS'u güncelleyeceksin.
Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Bir de böyle bir video çekmiştim sana yardımcı olabilir:

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir,
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/PRO-H610M-B-DDR4/support buradan 7D46v19 BİOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7D46IMS.190 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BİOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7D46IMS.190 adlı dosyayı seçip BİOS'u güncelleyeceksin.
Not: BİOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Bir de böyle bir video çekmiştim sana yardımcı olabilir:
Peki güncelleme sonrası, Performans düşüşü veya format atmak gerekirmi? Ve güncelleme kaç dakika sürer.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,015
İsim
Emre Zengin
Peki güncelleme sonrası, Performans düşüşü veya format atmak gerekirmi? Ve güncelleme kaç dakika sürer.
Güncelleme ortalama 2-3 dakika sürüyor. (En fazla 5 dakika.) Güncelleme sonrası performans düşüsü olmaz tam tersine uyumluluk arttırılır. Format atmak gerekmez.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Güncelleme ortalama 2-3 dakika sürüyor. (En fazla 5 dakika.) Güncelleme sonrası performans düşüsü olmaz tam tersine uyumluluk arttırılır. Format atmak gerekmez.
Bu konudaki biri format şart dedi atmazsan mavi ekran alırsın dedi aklımı çeldi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,015
İsim
Emre Zengin
Bu konudaki biri format şart dedi atmazsan mavi ekran alırsın dedi aklımı çeldi.
Emin ol ben 10 defadan fazla güncelledim. (Buna BETA BİOS'larda dahil) bir problem yaşamadım :)

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,015
İsim
Emre Zengin
O zaman içinin rahat olması için şunu söyleyeyim. Forumda şu zamana kadar epey kişiye BİOS güncelleştirmesi yaptırttım ve içlerinden hiçbiri problem yaşamadı.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
O zaman içinin rahat olması için şunu söyleyeyim. Forumda şu zamana kadar epey kişiye BİOS güncelleştirmesi yaptırttım ve içlerinden hiçbiri problem yaşamadı.
Teşekkür ederim.

Top Bottom