Neler Yeni

Bios güncellememe gerek varmı?

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Anakartım PRO H610M-B DDR4. Bios sürümü 16.02.2022. Ama msi sitesinde son sürüm 2022-11-08. Güncellemeye gerek varmı. Sebep: https://forum.donanimarsivi.com/konu/anakartimdaki-yanan-kirmizi-isik-nedir.663959/
12344.png
1.png

StrenoxS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Ali Eker

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Biosu güncelledikten sonra temiz windows kurulumu yapmanı öneririm.İlerde bir gün "lan niye mavi ekran verdi" "niye girişte biosa atıp duruyor" gibi saçma durumlarla karşılaşmak istemiyorsan format at.Ramler kararsız çalışabiliyor bios updateden sonra.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biosu güncelledikten sonra temiz windows kurulumu yapmanı öneririm.İlerde bir gün "lan niye mavi ekran verdi" "niye girişte biosa atıp duruyor" gibi saçma durumlarla karşılaşmak istemiyorsan format at.Ramler kararsız çalışabiliyor bios updateden sonra.
Yapsammı yapmasammı şimdi ?

Eredun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Yasir Yaşar
Bir sorun yaşamıyorsan ve yeni sürüm sana bir şey vaat etmiyorsa gerek yok bence. Ben 2 yıldır güncellemiyorum

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.

xurmirac

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Onur AYDIN
Niye bu kadar kararsızsınız onu anlamadım sadece. İndirmesi kurması derken toplamda 3 dakikalık iş. Senden bir götürüsü olması da imkansız.

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Niye bu kadar kararsızsınız onu anlamadım sadece. İndirmesi kurması derken toplamda 3 dakikalık iş. Senden bir götürüsü olması da imkansız.
Çok takıntılıyım birde yanlış bişey yapmaktan korkuyorum. İlk defa bir bilgisayarım olduğu için.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Yapsammı yapmasammı şimdi ?
Güncel olması daha iyi, ayrıca işlemci chipset sürümüne de bak aygıt yöneticisinden.Güncel değilse yongayıda güncelle.Format atmak 10dk nı almaz.Format ekranında kuracağın windows diskini tekrar biçimlendir.Temiz kurulum her zaman iyidir.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin

KasapBey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Kasap Bey
İlgilendiği Kategoriler
Grafik tasarım.
Güncelle BIOS'u sıkıntı yaşamazsın. Güncelledikten sonra XMP'yi açman yeterli bir de istersen sistemi UEFI olarak ayarlayabilirsin.
Ya uefi xmp ney bilmiyorum ki.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,972
İsim
Emre Zengin
Ya uefi xmp ney bilmiyorum ki.
XMP demek RAM'leri en yüksek MHz'de kullanmak demektir. Anakartlarda RAM'ler genellikle 2133 MHz ya da 2400 MHz olarak standart biçimde çalışır. BİOS'tan XMP'yi aktif ederek RAM'lerinizin desteklediği en yüksek performansa çeker. Sizin sisteminizde 3200 MHz var ve onu 3200 MHz olarak ayarlayacak, bu da sisteminizde epey bir performans artışı sağlayacaktır.
UEFI ise artık tüm yeni sistemlerde kullanılan bir ayardır. (Yanlışım yoksa 2013'ten sonra çıkan anakartların tümü bunu içeriyor.) Windows 11 kullanıcıları için artık şarttır. Secure Boot vb. bir takım ayarlar içeriyor. Sistem UEFI ise zaten BİOS güncelledikten sonra otomatik bu ayarları açması gerekli, şuan bile açık olabilirler.

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,324
İsim
Gökhan Güçlüoğlu
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik Bilgisayar Sistemleri Sıcak Fırsatlar
Biosu güncel tutmak iyidir. Sistemin daha kararlı çalışmasını sağlar. güncel biosu indirin içindeki dosyaları usbye atın yeniden başlatıp del tuşu ile biosa girin m-flasha girip kolaylıkla yapabilirsiniz. XMP dedikleri ram frekansını arttırmak bazen bios güncellemesinde basic ayarlara çekebiliyor internette bununla ilgili birsürü video var bakarak rahatlıkla yaparsınız

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,045,783
Üyeler
165,890
Son üye
Tatanka
Top Bottom