Neler Yeni

Çözüldü✓ BIOS güncellemesini güvene almanın bir yolu var mı?

eyyomannn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut
BIOS güncellemesi yapacağım ancak elektriğin yarıda kesilmesinden korkuyorum. Bunu güvene almanın bir yolu (UPS kullanmak hariç) var mıdır?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
BIOS güncellemesi yapacağım ancak elektriğin yarıda kesilmesinden korkuyorum. Bunu güvene almanın bir yolu (UPS kullanmak hariç) var mıdır?
Anakartının modeli nedir? BIOS güncellemek maksimum 5 dakikalık iş. Bir sıkıntı yaşamazsın.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin

eyyomannn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Açıkçası çok gidip gelmiyor ama tabi ki bazen oluyor ve kestirmesi imkansız. Bilemedim şimdi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Açıkçası çok gidip gelmiyor ama tabi ki bazen oluyor ve kestirmesi imkansız. Bilemedim şimdi.
Dediğim gibi maksimum 5 dakikalık iş. Ben elektrik çok giden bir bölge de oturmuyorum. Şu zamana kadar 15 defa BIOS'u güncellemişimdir. Bir problem yaşamadım.

eyyomannn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Umut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım hocam teşekkür ederim yardımın için.

omerkok_49

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,178
İsim
Ömer
BIOS Flashback özelliği yok ama dediğim gibi maksimum 5 dakikalık iş. Oturduğun yerde çok elektrik gidip geliyor mu?
Hocam asus a620mk anakart var bendede bios flashback varmıdır

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Dediğim gibi maksimum 5 dakikalık iş. Ben elektrik çok giden bir bölge de oturmuyorum. Şu zamana kadar 15 defa BIOS'u güncellemişimdir. Bir problem yaşamadım.
Hocam Anakartı aldıktan ve en yeni BIOS'a güncelledikten sonra bilgisayarda ve oyunlarda sorun yaşanmadığı sürece hiç güncellenmese olur mu? Bir de BIOS'un güncel olup olmaması bilgisayarın güvenliğini etkiler mi?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,066
İsim
Emre Zengin
Hocam Anakartı aldıktan ve en yeni BIOS'a güncelledikten sonra bilgisayarda ve oyunlarda sorun yaşanmadığı sürece hiç güncellenmese olur mu? Bir de BIOS'un güncel olup olmaması bilgisayarın güvenliğini etkiler mi?
DDR4 için bir sıkıntı yaratmaz, kalabilir öyle. Mesela 2024'te güncelledin en son, 2026'da da yeni BIOS çıktı diyelim. Ara ara güncellemeni tavsiye ederim. DDR5 destekli bir bilgisayar kullanıyorsan gelen her BIOS'u güncelle hocam. Çünkü onda daha tam yerine oturmadı.

Top Bottom