Bıos güncellerken "BIOS ID check error" sorunu

Reaksiyon skoru
0

Ekler

• CPU-Z  5.08.2025 02_16_16.webp
    CPU-Z 5.08.2025 02_16_16.webp
    22.5 KB · Hit: 21
  • res1.webp
    res1.webp
    61.9 KB · Hit: 22
  • res2.webp
    res2.webp
    61.7 KB · Hit: 21
Merhabalar GIGBYTE h610m h v2 ddr4 anakart kullanıyorum(aşağa foto kodum ) bios güncellerken "BIOS ID check error" sorunu çıktı bios buradan indirdim https://www.gigabyte.com/Motherboard/H610M-H-V2-rev-10/support#dl rufus ile biçimlendirdim fat32 olarak
Buradan F32 yani sonuncu bios update denersen muhtemelen olacaktır.

Not fat32 falan karıştırma ilk önce flashını biçimlendir varsayılan olarak seç sonra zipten çıkan dosyaları flasha sürükle rufus karıştırma

Buradan F32 yani sonuncu bios update denersen muhtemelen olacaktır.

Not fat32 falan karıştırma ilk önce flashını biçimlendir varsayılan olarak seç sonra zipten çıkan dosyaları flasha sürükle rufus karıştırma
hocam biçimlendirken hangi tür yapmam lazım

hocam biçimlendirken hangi tür yapmam lazım
Windowsta biçimlendir var hocam zaten sadece flashin olduğu klasöre sağ tıklayıp biçimlendir diyin sonra zipten çıkan dosyaları flashin içine atın

Aslında biçimlendirmeye gerek yok ama siz rufusla flashin ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz ondan yapmanızda fayda var

Windowsta biçimlendir var hocam zaten sadece flashin olduğu klasöre sağ tıklayıp biçimlendir diyin sonra zipten çıkan dosyaları flashin içine atın

Aslında biçimlendirmeye gerek yok ama siz rufusla flashin ayarlarını değiştirmiş olabilirsiniz ondan yapmanızda fayda var
hocam yaptım teşşekür ederim hocam aygıt yöntecisinde şu varya bilinmeyen aygıt diyor işlemcim i5 12400f

Ekler

• Desktop Screenshot 2025.08.05 - 02.54.00.41.webp
    Desktop Screenshot 2025.08.05 - 02.54.00.41.webp
    95.2 KB · Hit: 15
Si
hocam yaptım teşşekür ederim hocam aygıt yöntecisinde şu varya bilinmeyen aygıt diyor işlemcim i5 12400f
Sizle paylaştığım linkten chipset kısmında en güncel tarihli Intel serial I/O driverı indirip kurun büyük ihtimalle o da düzelecektir.

Si

Sizle paylaştığım linkten chipset kısmında en güncel tarihli Intel serial I/O driverı indirip kurun büyük ihtimalle o da düzelecektir.
ya kurudumda olmadı galiba resim yanlış atmışım
donanım kimliği
ACPI\INTC1056\2&DABA3FF&0

Geri