Neler Yeni

BIOS Güncelleştirmesi Sonrası Ram Işıkları Yanmıyor

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
BIOS güncelledikten sonra bilgisayar açıldığında bir sorun olmuyor. MSI Center üzerinden ışıkların rengini ya da modunu değiştirdiğim vakit ramlerimin tekinin ışıkları kapanıyor. Bazen ikisi birlikte kapanıyor ve geri açılmıyor. Bu sorun BIOS güncelleştirdikten sonra oldu. Bunu nasıl çözebilirim?

Ekler

• 20231205_233857.jpg
    20231205_233857.jpg
    1.2 MB · Hit: 42
  • 20231205_234152.jpg
    20231205_234152.jpg
    1 MB · Hit: 44

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
BIOS güncelledikten sonra bilgisayar açıldığında bir sorun olmuyor. MSI Center üzerinden ışıkların rengini ya da modunu değiştirdiğim vakit ramlerimin tekinin ışıkları kapanıyor. Bazen ikisi birlikte kapanıyor ve geri açılmıyor. Bu sorun BIOS güncelleştirdikten sonra oldu. Bunu nasıl çözebilirim?
MSI Center'ı kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsin.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin

skyla1e

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Hakan İlhan
Instagram
hknilhan.41
Discord
Skyla1e
Battle.net
Yeskamo41#2312
Discord
Skyla1e
Twitch
Skyla1e
YouTube
hakan ilhan
Denedim ama bir işe yaramadı.
öncelikle bi bios pilini söküp bi 15 20 sn bekledikten sonra tekrar sistemi acıp bi kontrol et kankacım oda olmaz sa bios a girip bi mevcut bios sürümün ile anakartın max kaldırabildigi güncel son sürüm e bakarmısın bi eski kalıyorsa eger tekrar bi manuel güncelleme yapıp sorunu düzeltebilirsin diye düsünüyorum.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
BETA BIOS'a mı güncelledin hocam? Ondan kaynaklı da bir durum olabilir.
Hayır özellikle beta kurmadım. Ana güncellemeyi kurduktan sonra böyle oldu.1 hafta sonra yeni BIOS geldi onu da kurdum ama düzelen bir şey yok. Ramlerin yerini değiştirdim BIOS sıfırladım ama yine ramin teki kapandı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

öncelikle bi bios pilini söküp bi 15 20 sn bekledikten sonra tekrar sistemi acıp bi kontrol et kankacım oda olmaz sa bios a girip bi mevcut bios sürümün ile anakartın max kaldırabildigi güncel son sürüm e bakarmısın bi eski kalıyorsa eger tekrar bi manuel güncelleme yapıp sorunu düzeltebilirsin diye düsünüyorum.
30 kasımda gelen güncelleştirmeyi kurdum. Daha az önce BIOS pilini söküp sıfırladım hatta ramlerin yerini değiştirdim ama hala ışık kapanıyor.

BIOS rami bozmuş olabilir mi?

Ekler

• 20231206_000940.jpg
    20231206_000940.jpg
    1.5 MB · Hit: 28

skyla1e

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Hakan İlhan
Instagram
hknilhan.41
Discord
Skyla1e
Battle.net
Yeskamo41#2312
Discord
Skyla1e
Twitch
Skyla1e
YouTube
hakan ilhan
Hayır özellikle beta kurmadım. Ana güncellemeyi kurduktan sonra böyle oldu.1 hafta sonra yeni BIOS geldi onu da kurdum ama düzelen bir şey yok. Ramlerin yerini değiştirdim BIOS sıfırladım ama yine ramin teki kapandı.

30 kasımda gelen güncelleştirmeyi kurdum. Daha az önce BIOS pilini söküp sıfırladım hatta ramlerin yerini değiştirdim ama hala ışık kapanıyor.

BIOS rami bozmuş olabilir mi?
düzeldi mi ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi çalıştır bakalım.
Ekran Görüntüsü (55).png

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Maalesef hayır.

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi çalıştır bakalım. Alıntıyı görüntüle
Deniyorum şimdi deneyince döneceğim tekrardan.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. Çıkardıktan sonra JBAT1 yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'leri A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olacak şekilde geri takıp sistemi çalıştır bakalım. Alıntıyı görüntüle
Ramlerin durumu şu an 2'si de sönük halde. Fakat ara sıra sağ tarafta ki ram yanıyor sonra geri sönüyor. İyice sinir etmeye başladı bu durum beni.

Dediğinizi deniyorum.

Dediklerinizi yaptım. Şöyle bir şey oldu. İkisi de yanıyor renk tonları değiştirdim mod değiştirdim. Renk tonu değiştirirken 1 ramin ışığı yine kapandı. Aynı rengin tonunu hafif açtım kapanan ışık geri açıldı. Bir de şöyle bir durum var mesela mor yanıyor ara sıra beyaz yanıp sönüyor. Eski BIOS kurup öyle denesem mi diyorum? Bir kurtulamadım şu saçma sapan sorunlardan.

Ekler

• 20231206_004553.jpg
    20231206_004553.jpg
    1.5 MB · Hit: 30
  • 20231206_005340.jpg
    20231206_005340.jpg
    1.7 MB · Hit: 24
  • 20231206_005616.jpg
    20231206_005616.jpg
    1.7 MB · Hit: 30
Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
Ramlerin durumu şu an 2'si de sönük halde. Fakat ara sıra sağ tarafta ki ram yanıyor sonra geri sönüyor. İyice sinir etmeye başladı bu durum beni.

Dediğinizi deniyorum.

Dediklerinizi yaptım. Şöyle bir şey oldu. İkisi de yanıyor renk tonları değiştirdim mod değiştirdim. Renk tonu değiştirirken 1 ramin ışığı yine kapandı. Aynı rengin tonunu hafif açtım kapanan ışık geri açıldı. Bir de şöyle bir durum var mesela mor yanıyor ara sıra beyaz yanıp sönüyor. Eski BIOS kurup öyle denesem mi diyorum? Bir kurtulamadım şu saçma sapan sorunlardan.
Bir dene bakalım. Bu konuda aklıma çok seçenek gelmiyor.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap