Yardım BIOS Güncelleyemiyorum

Efemgrs

80+
Reaksiyon skoru
2
Hayırlı akşamlar arkadaşlar vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Casper H36Y model laptopumda Pentium P6100 model işlemci vardı, laptopu güçlendirmek için aynı soket uyumlu i5 520M işlemci sipariş ettim 2.el taktım fakat ekran hiç gelmiyor sadece power ışığı yanıyor bilgisayarın. BIOS modeli çok eski görünüyor bu nedenle işlemciyi algılamayabileceğini düşünerek güncellemek istedim fakat nasıl yapılacağını bilmiyorum formlardan baktım fakat anlayamadım güvenilir dosya da yok gibi, bu nedenle servisten istedim dosyayı attılar fakat yine ne yapacağımı bilmiyorum 1 bat dosyası PCH dosyası ve bir kaç dosya daha var ne yapmam gerekiyor?

Servis o yeni aldığın işlemcinin bilgisayaarına tam uyumlu oluduğunu teyit etti mi? Teyit etmedi ise hiç güncelleme işine girme... İlk önce servisten teyit al, kesin çalışır mı o yeni işlemci? sonra da çekinme sor teknik servise, nasıl bios güncellerim diye, bakalım cevap nasıl verirler ? :) Bu arada cihazın bataryası ölü mü yoksa diri mi?

Servis o yeni aldığın işlemcinin bilgisayaarına tam uyumlu oluduğunu teyit etti mi? Teyit etmedi ise hiç güncelleme işine girme... İlk önce servisten teyit al, kesin çalışır mı o yeni işlemci? sonra da çekinme sor teknik servise, nasıl bios güncellerim diye, bakalım cevap nasıl verirler ? :) Bu arada cihazın bataryası ölü mü yoksa diri mi?
Cevap için teşekküre ederim öncelikle :) . Cihazın yaşından dolayı bataryası ölü soket tam olarak uyumlu gözüküyor anakart desteklermi pek bilgim yok ama desteklediğini gösteriyordu diye hatırlıyorum çünkü doğrudan Casper'e ait değil markası Pagetron. Formlara da sormak istedim servis çok yardım sever değil gibi ama yinede bir sorayım.

Cevap için teşekküre ederim öncelikle :) . Cihazın yaşından dolayı bataryası ölü soket tam olarak uyumlu gözüküyor anakart desteklermi pek bilgim yok ama desteklediğini gösteriyordu diye hatırlıyorum çünkü doğrudan Casper'e ait değil markası Pagetron. Formlara da sormak istedim servis çok yardım sever değil gibi ama yinede bir sorayım.
Yanlış bir bios yüklersen o an bilgisayar biter ama senin dediğine göre casper kendi vermiş bios dosyasını...

Bir de soket uyumlu gözükebilir ama anakart ve üretici etkisi de çok önemli dizüstü bilgisayarlarda, sıkıntı çıkmaması şansa biraz, casper eğer doğru biosuy sana vermiş ise genelde usb boş olacak şekilde biçimlendirilir sonra da verilen biıos dosyası eğer zip gibi sıkıştırılmış ise önce o çıkartılır sonra usb belleğe atılır. Daha sonra usb bilgisayara takılır ve bios ekranından bios güncelleme seçeneği varsa ordan güncelleme yapılabilir YALNIZ UYARIDIR: BATARYASI ÖLÜ OLDUĞUNDAN HERHANGİ BİR ŞEKİLDE ELEKTRİK GİDERSE VEYA BİOS GÜNCELLEME İŞLEMİ YARIDA KALIRSA BİLGİSAYAR ÖLÜ MODUNA GİRER... onun için işlem bitene kadar fişini sakın çekme ve bilgisayaara bırak 15-20 dk filan en fazla işlem sürer... eski bilgisayar olduğundan...

Hocam bios update gibi bir seçenek yok maalesef biosta

Hocam bios update gibi bir seçenek yok maalesef biosta
O bilgisayarın bios update seçeneği yoksa servis hangi bios dosyasını sana verdi ki? Belki özel bir bios güncelleme tuşu veya fonksiyonu vardır? Servise sorman en iyisi? Bi yanlışlık olmasın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,047
Üyeler
188,201
Son üye
quapra
Geri