Merhaba,
Yeni topladığım sistemde BIOS’u Flashback yöntemiyle güncelledim. Güncelleme sorunsuz görünüyor ancak bilgisayarı kapalıyken açtığımda doğrudan BIOS’a yönlendiriyor.
Ayrıca, EXPO profili her BIOS’a atışta otomatik olarak devre dışı kalıyor. “Windows Boot Manager” birinci sırada seçili olmasına rağmen sistem Windows’a geçmiyor.
Şu ana kadar denediklerim:
Ekranda görünen uyarı şu şekilde:
RAID moduna geçmem gerektiğini söylüyor ancak aynı diskte hem Windows hem de Linux kullanıyorum. Önce Windows’u kurdum. Linux kurulu değilken, yani sadece Windows varken de bu hata çıkıyordu.
Bu sorun sistemin ilk kurulumundan beri mevcut.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgilerim:
Yeni topladığım sistemde BIOS’u Flashback yöntemiyle güncelledim. Güncelleme sorunsuz görünüyor ancak bilgisayarı kapalıyken açtığımda doğrudan BIOS’a yönlendiriyor.
Ayrıca, EXPO profili her BIOS’a atışta otomatik olarak devre dışı kalıyor. “Windows Boot Manager” birinci sırada seçili olmasına rağmen sistem Windows’a geçmiyor.
Şu ana kadar denediklerim:
- BIOS pilini çıkarıp tekrar taktım → değişiklik olmadı.
- BIOS sıfırlanmıyor, çünkü Secure Boot hâlâ kapalı. Ancak sadece EXPO kendiliğinden devre dışı kalıyor.
Ekranda görünen uyarı şu şekilde:
“BIOS ayarlarını kurtarmak için kurulum ekranına girin. SATA Yapılandırmasını RAID moduna ayarlamak için. RAID yapılandırması oluşturulduğunda, emin olun. Şimdi BIOS kurulumuna girmek için lütfen F1 tuşuna basın.”
RAID moduna geçmem gerektiğini söylüyor ancak aynı diskte hem Windows hem de Linux kullanıyorum. Önce Windows’u kurdum. Linux kurulu değilken, yani sadece Windows varken de bu hata çıkıyordu.
Bu sorun sistemin ilk kurulumundan beri mevcut.
Yardımcı olabilir misiniz?
Sistem Bilgilerim:
- Anakart: ASUS ROG X870A
- İşlemci: Ryzen 7 9800X3D
- RAM: Corsair Vengeance 2×32 GB 6000 MHz CL30