Neler Yeni

BIOS pilini değiştirdikten sonra görüntü gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Atalay
ASUS ROG STRIX Z270H Gaming anakartım var BIOS pili değistirdim, M.2 SSD taktım ama PC'ye görüntü gelmiyor ve klavye mouse RGB çalışmıyor statik elektrik için 15-20 dakika bekledim kabloları çıkarıp etki etmedi RAM'lerin soketini değiştirdim olmadı anakartın diyagramını koyuyorum hangi pinlerle köprü yaparsam geçebilir bir de başlatma butonuna 5-6 saniye basılı tuttum bir ara geldi görüntü RGB ler vs. ama yeniden başlatınca tekrar olmadı. Pili 2 kez falan değiştirdim pilde sorun yok M.2 SSD de görüyor onda da sorun yok.

Ekler

• Screenshot_2025-04-04-13-54-33-594_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2025-04-04-13-54-33-594_com.google.android.apps.docs.jpg
    481.1 KB · Hit: 13

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
pc hiç mi açılmıyor yoksa boot menuye falan mı giremiyorsunuz

Skiesred

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammet Akman
ASUS ROG STRIX Z270H Gaming anakartım var BIOS pili değistirdim, M.2 SSD taktım ama PC'ye görüntü gelmiyor ve klavye mouse RGB çalışmıyor statik elektrik için 15-20 dakika bekledim kabloları çıkarıp etki etmedi RAM'lerin soketini değiştirdim olmadı anakartın diyagramını koyuyorum hangi pinlerle köprü yaparsam geçebilir bir de başlatma butonuna 5-6 saniye basılı tuttum bir ara geldi görüntü RGB ler vs. ama yeniden başlatınca tekrar olmadı. Pili 2 kez falan değiştirdim pilde sorun yok M.2 SSD de görüyor onda da sorun yok.
Anakart üzerinde clrcmos veya jbat yazan pinler varsa tornavidayla bir kaç saniye bastırıp biosu sıfırlamayı dene, bana da aynısı olmuştu fakat anakartlarımız farklı. Senin anakartında o pinler varmı bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Atalay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart üzerinde clrcmos veya jbat yazan pinler varsa tornavidayla bir kaç saniye bastırıp biosu sıfırlamayı dene, bana da aynısı olmuştu fakat anakartlarımız farklı. Senin anakartında o pinler varmı bilmiyorum

Anakart diyagram resmini koydum hocam bakabilme imkaniniz var mi
Screenshot_2025-04-04-13-54-33-594_com.google.android.apps.docs.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

pc hiç mi açılmıyor yoksa boot menuye falan mı giremiyorsunuz
Pc açılıyor ama görüntü gelmiyor ve klavye mouse ışık gelmiyor

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
644
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
hocam bios pili değiştiyse anakart sıfırlanmıştır ve eski versiyonda olmasından dolayı uyumluluk sorunu yaşıyor olabilir usb ye güncel anakar sürümünü indirip bios menüsünden anakart güncellemesini yaparak deneyin

Skiesred

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Muhammet Akman
hocam anakartınızdaki sıfırlama pinleri clrtc diye geçiyor, tornavidayla deneyin biosu sıfırlamayı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mehmet Atalay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam bios pili değiştiyse anakart sıfırlanmıştır ve eski versiyonda olmasından dolayı uyumluluk sorunu yaşıyor olabilir usb ye güncel anakar sürümünü indirip bios menüsünden anakart güncellemesini yaparak deneyin

Hocam görüntü gelse yapıcam da işte

hocam anakartınızdaki sıfırlama pinleri clrtc diye geçiyor, tornavidayla deneyin biosu sıfırlamayı
Denedim yine gelmedi hocam

Nasıl geldi bilmiyorum ama şuan böyle bir hata var
1743767951955.jpg

Son düzenleme:
Top Bottom