BIOS RAM AYARINI UYGULAMIYOR

serdar.k

80+
Reaksiyon skoru
1
Bios üzerinden ramlerim 1600 mhz de çalışıyordu docp ayarı ilen yapınca 3600 oluyor lakin bilgisayar açılınca 1600 e geri dönüyordu 3 farklı ram de denedim hiçbir sonuç alamadım hepsinde birden hem otomatik olarak hem Manuel olarak ayarlamalar yaptım lakin hiçbir şekilde sonuç alamadım voltajları değiştirince de bir değişim olmadı daha sonrasında ramler 1500mhz de çalışmaya başladı yardımcı olabilecek var mı ? Belkide voltaj ayarlamayı yapamamış olabilirim lakin öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum amacım 3200mhz 16gb xpg ram ilen 8gb 3000mhz 8gb ram ilen birlikte 3000 mhz de kullanmak lakin henüz birinin tek bile ayarını yapamadım ramlerde bir sorun yok başka bilgisayarda çalışıyorlar.

Saati falanda sifirliyor mi..bios pili bitik olabilir mi ?

Manuel olarak da yaptığınızda da kaydetmiyorsa acaba bios pili mi bitti ki ? Çünkü amd bazı ek güncellemeler getirdi bazı anakart firmalarıda bazı bios ayarlarını yazılım üstünden yapmayı engelledi, o yüzden bios da manuel değişiyorsunuz ama ddr4 sistemler için olmayabilir bu dediğimde her türlü aynı yola çıkıyor.

Saati falanda sifirliyor mi..bios pili bitik olabilir mi ?
Manuel olarak da yaptığınızda da kaydetmiyorsa acaba bios pili mi bitti ki ? Çünkü amd bazı ek güncellemeler getirdi bazı anakart firmalarıda bazı bios ayarlarını yazılım üstünden yapmayı engelledi, o yüzden bios da manuel değişiyorsunuz ama ddr4 sistemler için olmayabilir bu dediğimde her türlü aynı yola çıkıyor.
Ben öyle düşündüm pili bitik olmamasına rağmen değiştirdim yine bir sonuç elde edemedim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hiç anlayamadım bende ilkkez kendimde böyle bir sorunla karşılaştım

Geri