Çözüldü✓ bios ve chipset güncellemeleri ayrı şeyler midir ?

Batrushka

80+
Reaksiyon skoru
129
Arkadaşlar diyelim elimde asus marka b450 anakart var bios için asusun sitesine b450 chipset için amd nin sitesine gidip mi indirmem gerekiyor yoksa bu ikisi aynı şeyler mi tam anlayamadım açıklarsanız sevinirim.

İkisi de farklı dostum.
Chipset sürücüsünü AMD'nin kendi sitesinden indir.
BIOS güncelleme dosyası da zaten anakartın üreticisinin kendi sitesinde olur.

Evet biri Asus un sitesinden diğeri AMD nin sitesinden inicek dediğiniz şekilde.

İkisi de farklı dostum.
Evet biri Asus un sitesinden diğeri AMD nin sitesinden inicek dediğiniz şekilde.
tamamdır anlaşıldı teşekkür ederim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İkisi de farklı dostum.
Bişey daha sormak istiyorum asus anakartlarda bios güncellemesi internet üzerinden bios ekranında yapılabiliyomuş bu hepsi için geçerli mi acaba

Bişey daha sormak istiyorum asus anakartlarda bios güncellemesi internet üzerinden bios ekranında yapılabiliyomuş bu hepsi için geçerli mi acaba
Hepsi için geçerli değil, B550 chipsetli Asus anakartlarda şu anlık bu özellik yok diye biliyorum.
Hem zaten olmasa da pek bir şey değiştirmez, flash bellek bulmak o kadar zor olmamalı :D.

İkisi de farklı dostum.

B450 S2H'a MSI BİOS'u indirirsek ne olur?

Hepsi için geçerli değil, B550 chipsetli Asus anakartlarda şu anlık bu özellik yok diye biliyorum.
Hem zaten olmasa da pek bir şey değiştirmez, flash bellek bulmak o kadar zor olmamalı :D.
şuanlık b450 düşünüyorum zaten de flash bellekten değil ya onda windows yüklü olacağı için sıkıntı çıkmasın diye internet üzerinden yapıyım biosu dedim de ondan

B450 S2H'a MSI BİOS'u indirirsek ne olur?
BIOS dosyalarının uzantıları farklı, bir şey olmaz, onu kurma şansın yok.

şuanlık b450 düşünüyorum zaten de flash bellekten değil ya onda windows yüklü olacağı için sıkıntı çıkmasın diye internet üzerinden yapıyım biosu dedim de ondan
İçerisinde Windows olması sıkıntı çıkartmaz, kullanabilirsin.

E 5700'e 5700 XT BİOS'u atabiliyoruz ama.

Onlar apayrı şeyler, düşünme onları.

Sen yaparsın aslan. (!)

Yani tamemen imkansız diyorsun.

Peki daha üst bir modelin BİOS'unu atsak? Mesela B450 S2H'a Gigabyte'nın daha üst bir anakartının BİOS'unu atamıyor muyuz? @crazyreign

Sen yaparsın aslan. (!)

Yani tamemen imkansız diyorsun.
Anca çipi çıkartıp içine programlayıcı makine ile yapacaksın da falan da falan.
Zaten çalışmaz :D.

Peki daha üst bir modelin BİOS'unu atsak? Mesela B450 S2H'a Gigabyte'nın daha üst bir anakartının BİOS'unu atamıyor muyuz? @crazyreign
GIGABYTE'ın BIOS dosyaları genellikle uzantı olarak sürüm ne ise o oluyor, mesela F40 sürümünün dosya uzantısı F40, F50 olanınki F50.
Başka bir anakartın BIOS'unu atmaya müsaade ediyor mu bilmiyorum.
BIOS güncelleme dosyasını seçtiğin anda direkt yüklemiyor zaten, ilk başta dosyayı okuyor, uyumlu mu değil mi diye kontrol ediyor.

technopatın windows hazırlama videosunu izliyodum orda rufus yazılımıyla yaparken usb yi formatlıyor bu işlemden sonra bios güncellemesini koysam bir sıkıntı çıkmaz yani dimi uzatıyorum kusura bakmayın ilk defa kurucam da sistem ondan

Geri