Anakartının markasını bilmediğimden dolayı pek bir şey söyleyemem şu an için ama Bios ekranından CSM ayarını bulup kapatmayı dener misin?
Nasıl buldunuz hocam bende de aynı sorun mevcutTamamdrı buldum çözümü yardım için teşekkürler
Hocam sistemin UEFI olup olmadığını nasıl anlarız ve eğer sistemim UEFI değilse nasıl açabilirim?Ha bir de, CSM'i kapatmadan önce yazayım, sisteminiz UEFI değil ise yapmayın, ekrana görüntü gelmez çünkü. Eğer UEFI açık değil ise onu da açın.
Hocam technopatta böyle bir konu açılmış orda okudum. Ama yapması biraz zor geldi biosdan çok anlamıyorum ellemek istemedim zaten ayda yılda 1 biosu açıyorum gerek duymadım yapmaya kolay yapılışı olsaydı yapıcaktım daNasıl buldunuz hocam bende de aynı sorun mevcut
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam sistemin UEFI olup olmadığını nasıl anlarız ve eğer sistemim UEFI değilse nasıl açabilirim?
Tamam bende vazgeçiyorum o zamanHocam technopatta böyle bir konu açılmış orda okudum. Ama yapması biraz zor geldi biosdan çok anlamıyorum ellemek istemedim zaten ayda yılda 1 biosu açıyorum gerek duymadım yapmaya kolay yapılışı olsaydı yapıcaktım da
Sen yapabilirsin belki bu kavramları bilmediğim için zor gelmiş olabilir linki buraya bırakıyorumTamam bende vazgeçiyorum o zaman![]()
Güncel sistemler genelde UEFI üzerine kurulmuş oluyor. Anlamanın yolu ise şuNasıl buldunuz hocam bende de aynı sorun mevcut
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hocam sistemin UEFI olup olmadığını nasıl anlarız ve eğer sistemim UEFI değilse nasıl açabilirim?
Sağolun hocam baktım ve UEFI gözüküyorGüncel sistemler genelde UEFI üzerine kurulmuş oluyor. Anlamanın yolu ise şu
Windows 8 veya 10 kullanıyorsunuz Windows+R yapıp msinfo32 yazın. Orada BIOS modu diye bir bölüm var orada yazar UEFI mi değil mi.
Üstte arkadaşın attığı linktekileri uygulayın, çok büyük ihtimal olacaktır. Olmazsa da zaten bilgisayarın açılmama gibi bir sorunu olmaz. Yaptıklarınızı geri alıp devam edersiniz denemekte sorun yok.Sağolun hocam baktım ve UEFI gözüküyor