Neler Yeni

Yardım BIOS ve Windows Ekranında Çözünürlük

Yağız 111

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
878
BIOS'da ve Windows açılış ekranında çözünürlük 1920x1080 değil belli oluyor 1366x768 gibi bunu nasıl 1920x1080 yapabilirim?

Bios sürümün güncel mi?

Ha bir de, CSM'i kapatmadan önce yazayım, sisteminiz UEFI değil ise yapmayın, ekrana görüntü gelmez çünkü. Eğer UEFI açık değil ise onu da açın.

Tamamdrı buldum çözümü yardım için teşekkürler
Nasıl buldunuz hocam bende de aynı sorun mevcut
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha bir de, CSM'i kapatmadan önce yazayım, sisteminiz UEFI değil ise yapmayın, ekrana görüntü gelmez çünkü. Eğer UEFI açık değil ise onu da açın.
Hocam sistemin UEFI olup olmadığını nasıl anlarız ve eğer sistemim UEFI değilse nasıl açabilirim?

Hocam sistemin UEFI olup olmadığını nasıl anlarız ve eğer sistemim UEFI değilse nasıl açabilirim?
Hocam technopatta böyle bir konu açılmış orda okudum. Ama yapması biraz zor geldi biosdan çok anlamıyorum ellemek istemedim zaten ayda yılda 1 biosu açıyorum gerek duymadım yapmaya kolay yapılışı olsaydı yapıcaktım da

Hocam technopatta böyle bir konu açılmış orda okudum. Ama yapması biraz zor geldi biosdan çok anlamıyorum ellemek istemedim zaten ayda yılda 1 biosu açıyorum gerek duymadım yapmaya kolay yapılışı olsaydı yapıcaktım da
Tamam bende vazgeçiyorum o zaman :D

Tamam bende vazgeçiyorum o zaman :D
Sen yapabilirsin belki bu kavramları bilmediğim için zor gelmiş olabilir linki buraya bırakıyorum

Güncel sistemler genelde UEFI üzerine kurulmuş oluyor. Anlamanın yolu ise şu
Windows 8 veya 10 kullanıyorsunuz Windows+R yapıp msinfo32 yazın. Orada BIOS modu diye bir bölüm var orada yazar UEFI mi değil mi.

Güncel sistemler genelde UEFI üzerine kurulmuş oluyor. Anlamanın yolu ise şu
Windows 8 veya 10 kullanıyorsunuz Windows+R yapıp msinfo32 yazın. Orada BIOS modu diye bir bölüm var orada yazar UEFI mi değil mi.
Sağolun hocam baktım ve UEFI gözüküyor

Sağolun hocam baktım ve UEFI gözüküyor
Üstte arkadaşın attığı linktekileri uygulayın, çok büyük ihtimal olacaktır. Olmazsa da zaten bilgisayarın açılmama gibi bir sorunu olmaz. Yaptıklarınızı geri alıp devam edersiniz denemekte sorun yok.

Geri