Neler Yeni

Yardım Bios'a Giremiyorum !!

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
Merhaba dün biosta svm mode açmak için biosa girdim ve biosta gezinirken fast boot diye bi seçenek buldum sanırım bilgisayar hızlı açılıyor dedim ve ultra fast seçeneğini seçtim (hay benim eşşek kafam neden açarsın ki) ve gerçekte işe yarıyormuş artık bilgisayar açılırken ekranda gigabyte logosu 1 saniyeden çok daka kısa duruyor ve direk windows açılıyor.Ama az önce hatırladım ki ben fast bootu görünce svm mode'u açmayı unuttum.Şimdi ise biosa giremiyorum. acaba biosa girmenin başka yolu ya da fast bootu kapatmanın bir yolu var mı?

DİPNOT: Bir daha asla biosta bilmeden bir şey yapmayacağım çok büyük bir ders aldım.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Anakartın ne?

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Toxpox

80+ Gold
En İyi Cevap
32
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,773
İsim
Toxpox
Windows'u UEFI olarak kurduysanız Windows üzerinden BIOS'a geçebilirsiniz.
Screenshot_150.png

Sol Shift tuşuna basılı tutarak Yeniden Başlat butonuna tıklarsanız sizi "Bir seçenek belirleyin" ekranına götürecek.
"Sorun Giderme", "Gelişmiş Seçenekler" ve sonrasında "UEFI Donanım Yazılımı Ayarları" butonlarına tıkladığınızda sonraki açılışta direk BIOS ekranına atması gerekiyor.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
PSU’nun şalterini kapatıp şu yuvarlak içins aldığım 4 tane CLR_CMOS pinlerine 10 saniye boyunca tornavida ucu değdirirsen bios sıfırlanacaktır ve yaptığın Fast Boot ayarı eski haline dönecektir

Ekler

• DA7F3466-7B60-4C19-9B58-8732823C68A8.jpeg
    DA7F3466-7B60-4C19-9B58-8732823C68A8.jpeg
    468.3 KB · Hit: 44

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
Windows'u UEFI olarak kurduysanız Windows üzerinden BIOS'a geçebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
Sol Shift tuşuna basılı tutarak Yeniden Başlat butonuna tıklarsanız sizi "Bir seçenek belirleyin" ekranına götürecek.
"Sorun Giderme", "Gelişmiş Seçenekler" ve sonrasında "UEFI Donanım Yazılımı Ayarları" butonlarına tıkladığınızda sonraki açılışta direk BIOS ekranına atması gerekiyor.
sağolun hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

PSU’nun şalterini kapatıp şu yuvarlak içins aldığım 4 tane CLR_CMOS pinlerine 10 saniye boyunca tornavida ucu değdirirsen bios sıfırlanacaktır ve yaptığın Fast Boot ayarı eski haline dönecektir
onu yapmak aklıma geldi ve annem gil bilgisayar anlamakdıkları için kasanın kapağını açar açmaz sanki bilgisayar bozulacakmış gibi bana çok kızıyorlar
sanırım bu eski bilgisayarlarda içi açılınca garanti bozulma olayının yan etkisi

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
sağolun hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

onu yapmak aklıma geldi ve annem gil bilgisayar anlamakdıkları için kasanın kapağını açar açmaz sanki bilgisayar bozulacakmış gibi bana çok kızıyorlar
sanırım bu eski bilgisayarlarda içi açılınca garanti bozulma olayının yan etkisi
O zaman @Toxpox un yazdığını yap. Olmazsa mecburen benim tekniği yapcaksın zaten.

Billur İbrahim

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
823
İsim
Billur İbrahim
Top Bottom