Neler Yeni

Bipolar hastası olabilir miyim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Kut
Geçen hafta başladı bu. Normal hayatımda evhamlı birisiyimdir. Yani sakin, soğukkanlıyımdır ama konu sağlığım olunca takarım kafayı. Sürekli bipolar mıyım diyorum? Ruh halim düşüyor ve yükseliyor ama bu birdenbire olmuyor. Mesela oyun oynarken bir sıkıntı yok çünkü ilgim odağım oyunda hiç bir sıkıntı yok. Ama oyun bitiyor düşünmeye başlıyorum tekrar bipolar mıyım diye? Bazen ne bipoları diyip mutlu oluyorum sonra mani geçiriyorum zannediyorum sonra tekrar depresif oluyorum. Bi ara anlık çok gitti geldi ve panik atak geçirdim sanırım koştum lavaboya elimi yüzümü yıkadım sonra sakinleştim. Sürekli kafamda dönüp duruyor. Eski normal günlerim aklıma gelince üzülüyorum bu halime niye böyleyim diye? Bir de bipolar belirtileri gün içinde oluyor mu? Bazıları dönemsel diyor ya depreisf olursun ya manik ama benim ruh halim gün içinde değişiyor. Herhangi biriyle konuşurken sıkıntı yok yine ilgim odağım onda oluyo ama sonra tekrar nedensiz bir şekilde aynı düşünce geliyor ve nedensizce geldiği için bipolar mıyım acaba diyorum? Psikiyatristten randevu aldım gidicem.

NespaY

80+ Silver
Geçen hafta başladı bu. Normal hayatımda evhamlı birisiyimdir. Yani sakin, soğukkanlıyımdır ama konu sağlığım olunca takarım kafayı. Sürekli bipolar mıyım diyorum? Ruh halim düşüyor ve yükseliyor ama bu birdenbire olmuyor. Mesela oyun oynarken bir sıkıntı yok çünkü ilgim odağım oyunda hiç bir sıkıntı yok. Ama oyun bitiyor düşünmeye başlıyorum tekrar bipolar mıyım diye? Bazen ne bipoları diyip mutlu oluyorum sonra mani geçiriyorum zannediyorum sonra tekrar depresif oluyorum. Bi ara anlık çok gitti geldi ve panik atak geçirdim sanırım koştum lavaboya elimi yüzümü yıkadım sonra sakinleştim. Sürekli kafamda dönüp duruyor. Eski normal günlerim aklıma gelince üzülüyorum bu halime niye böyleyim diye? Bir de bipolar belirtileri gün içinde oluyor mu? Bazıları dönemsel diyor ya depreisf olursun ya manik ama benim ruh halim gün içinde değişiyor. Herhangi biriyle konuşurken sıkıntı yok yine ilgim odağım onda oluyo ama sonra tekrar nedensiz bir şekilde aynı düşünce geliyor ve nedensizce geldiği için bipolar mıyım acaba diyorum? Psikiyatristten randevu aldım gidicem.
Obsesif Kompulsif bozukluk ve Anksiyete'den başka bir şey değil bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Obsesif Kompulsif bozukluk ve Anksiyete'den başka bir şey değil bu.
Bende öyle düşünüyorum ama bazen nedensiz modum düşüyor ve bipolar mıyım diyorum? Acaba önceden sürekli düşündüğüm için mi böyle hissettiriyor? Son zamanlarda kafam sürekli onda günün çoğu zamanı kafamda bu var.

aeyldrmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
437
İsim
Ahmet Emir
Instagram
a.e.yldrmm
Steam
aeyldrmm
Facebook
a.e.yldrmm
Aga doktor hizmeti verilmiyor bu forumda eğer öyle bir şüphen varsa git doktora görün. Şu bizim milletin kendi kendine teşhis koyma veya birilerinden onay alıp teşhis belirleme paranoyasını anlayamıyorum, varsa kafanızda bir düşünceniz zibilyon tane hastanenin kapıları sonuna kadar açık. Büyük olayları küçük şeyler gibi görüp saçma sapan bilir kişi görüşü almadan saçma sapan yerlerden teşhis arama arayışına girmeyin.

kaani

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Kaan
Bu çoğu insanda olan bir şey. Panik atak olabilir onun için doktora görünmek kesinlikle gerekli ama psikolojik durumdan bahsediyorsak kendin de çözebilirsin. Böyle düşünmeni gerektiren nedir önce onu kafanda çözümlemeye çalış, pozitif düşün. Pozitif düşünmezsen, negatif düşünerek önündeki hayatı mahvedersin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Kut
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu çoğu insanda olan bir şey. Panik atak olabilir onun için doktora görünmek kesinlikle gerekli ama psikolojik durumdan bahsediyorsak kendin de çözebilirsin. Böyle düşünmeni gerektiren nedir önce onu kafanda çözümlemeye çalış, pozitif düşün. Pozitif düşünmezsen, negatif düşünerek önündeki hayatı mahvedersin.
Öyle yapıyorum rahatlıyorum bir süre. Çok düşünmeyince de olmuyor ama ne zaman düşünsem negatif düşünmesemde tekrar geliyo negatif şeyler.

kaani

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
504
İsim
Kaan
Öyle yapıyorum rahatlıyorum bir süre. Çok düşünmeyince de olmuyor ama ne zaman düşünsem negatif düşünmesemde tekrar geliyo negatif şeyler.
Çok kafada büyütünce öyle oluyor bizzat deneyimliyorum, oradan biliyorum. Büyütmeden yapabileceklerine bakman lazım. Böyle bir sorun var, çözümü de bu deyip o çözümü direkt uygulamaya başlamak gerekli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,814
Üyeler
165,240
Son üye
rudeboy110
Top Bottom