Neler Yeni

Bir Anda FPS Düşmesi Sorunu Nasıl Düzeltilir

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
Selamlar HP da1083nt adlı laptobum var. Sorun şu oyun oynuyorum normal bir şekilde 130fps sabit fakat bi anda 70 80 üstüne çıkmamaya başlıyor ve şarjdan çıkarıp tekrar takdığımda düzeliyor ne yapmalıyım bıktım gerçekten şu sorundan.

MYSTIC

80+ Silver
Bence sarj girişinde temazsızlık var.Ve ayarlarda pilde ve sarjdaki performans tam olmuyor (örn:sarjda %100 ama pilde %40 çalışıyor) Pildeki performası %100 yap bakalım hala devam ediyor mu sorun.Eğer zaten pilde %100 performasta ise bilmiyorum.

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence sarj girişinde temazsızlık var.Ve ayarlarda pilde ve sarjdaki performans tam olmuyor (örn:sarjda %100 ama pilde %40 çalışıyor) Pildeki performası %100 yap bakalım hala devam ediyor mu sorun.Eğer zaten pilde %100 performasta ise bilmiyorum.
Priz ve pilde %5 imiş devam ederse sorun yazacağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başka bilen biri varsa yazarsa sevinirim bu arada.

Devam ediyor malesef 😔

Son düzenleme:

MYSTIC

80+ Silver
Priz ve pilde %5 imiş devam ederse sorun yazacağım.

Başka bilen biri varsa yazarsa sevinirim bu arada.

Devam ediyor malesef 😔
Haydaa
Başka bir şey gelmiyor aklıma hocam

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Yazıyı okumadım başlığı gördüm drop diyince akla hemen ram yetersizliği geliyor. Bendede vardı ram eklemesi yaptım düzeldi.

Yazıyı okumadım başlığı gördüm drop diyince akla hemen ram yetersizliği geliyor. Bendede vardı ram eklemesi yaptım düzeldi.
İşlemci darboğazıda olabiliyor.

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
16gb ram i5 8265U işlemci Mx130 ekran kartım var hocam

İşlemci darboğazıda olabiliyor.

Bu 130 fps valorant bu arada ama tüm oyunlarda geçerli

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
Selamlar HP da1083nt adlı laptobum var. Sorun şu oyun oynuyorum normal bir şekilde 130fps sabit fakat bi anda 70 80 üstüne çıkmamaya başlıyor ve şarjdan çıkarıp tekrar takdığımda düzeliyor ne yapmalıyım bıktım gerçekten şu sorundan.
Çok sebebi olabilir öncesinde laptop olduğu için ram yetersizliği, darboğaz gibi teknik sorunlardan değildir çok kuvvetli muhtemel.
İşlemci belli bir sıcaklığa geldiği zaman ciddi droplar olabiliyor laptoplarda benim de benzeri başıma geldi.
-Laptop hava tahliyesi ve hava giriş yerlerinin doğru bir konuda olduğuna (kapalı ya da dar olmadığna) emin olun.
-Uzun süredir(6 ay ve daha fazlası) iç temizlik yapılmıyor ise iç temizlik ve termal macun değişikliğine gidin.
-Battery boost gibi şarj seviyesinizi %50-60 ayarında tutarak bataryanızı korumaya çalışan herhangi bir ayar var mı kontrol edin.
Son olarak sebebini daha iyi anlamak için oyun esnasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin.

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
Çok sebebi olabilir öncesinde laptop olduğu için ram yetersizliği, darboğaz gibi teknik sorunlardan değildir çok kuvvetli muhtemel.
İşlemci belli bir sıcaklığa geldiği zaman ciddi droplar olabiliyor laptoplarda benim de benzeri başıma geldi.
-Laptop hava tahliyesi ve hava giriş yerlerinin doğru bir konuda olduğuna (kapalı ya da dar olmadığna) emin olun.
-Uzun süredir(6 ay ve daha fazlası) iç temizlik yapılmıyor ise iç temizlik ve termal macun değişikliğine gidin.
-Battery boost gibi şarj seviyesinizi %50-60 ayarında tutarak bataryanızı korumaya çalışan herhangi bir ayar var mı kontrol edin.
Son olarak sebebini daha iyi anlamak için oyun esnasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol edin.
İşlemcim oyun içi 70-80 ekran kartım ise 60-70 seviyelerinde sürekli laptobu prizden çıkar tak yapmak bi süreden sonra sıkıyor.

-Laptobun hava tahliye yeri boş ve altında bir soğutucu var.
-Termal macun ve iç temizliği bu Temmuz ayında yapıldı.
-Battery boost özelliği yok fakat pil %100 olunca otomatik olarak pili devre dışı bırakıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ömer Faruk
İşlemcim oyun içi 70-80 ekran kartım ise 60-70 seviyelerinde sürekli laptobu prizden çıkar tak yapmak bi süreden sonra sıkıyor.

-Laptobun hava tahliye yeri boş ve altında bir soğutucu var.
-Termal macun ve iç temizliği bu Temmuz ayında yapıldı.
-Battery boost özelliği yok fakat pil %100 olunca otomatik olarak pili devre dışı bırakıyor.
Oyun esnasında cihaz hep prize takılı mı ? Çünkü aklıma gelen pil kullanılırken verimlilik açısından performans düşüyor.
Belki Fullscreen optimizations'ı ya da açıksa İntel turbo boost'u kapatabilirsiniz.
Driverlarınız güncel değilse güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

edm321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
edm321
Oyun esnasında cihaz hep prize takılı mı ? Çünkü aklıma gelen pil kullanılırken verimlilik açısından performans düşüyor.
Belki Fullscreen optimizations'ı ya da açıksa İntel turbo boost'u kapatabilirsiniz.
Driverlarınız güncel değilse güncellemeyi de deneyebilirsiniz.
Full prize takılı monitör olduğu için zaten pc yanda duruyor sadece.

Valorant oyununda sıcaklıklarım şu şekilde.

Ekler

• 1665252603531.png
    1665252603531.png
    23.4 KB · Hit: 18
  • 1665252634350.png
    1665252634350.png
    26.3 KB · Hit: 18
  • 1665252643952.png
    1665252643952.png
    5.9 KB · Hit: 21

edm321

80+ Bronze