Neler Yeni

Bir kaç pc parçası hakkında yardım

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Anakartta sol alt kısımda bir giriş var sanırım. Fanların kablolarını izini sürerek bulabilirsiniz.

Bağlantı kısmını bilmiyorum.
O kabloyu buldum da ben kasanın camsız tarafında kontrolcü var diye okudum bir yerde o kontrolcüyü bulamadım.
Ya ben bulamadım ya hiç yok yada mümkün olan bir şeyse koymayı unuttular.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,890
İsim
Metehan Akyalı
O kabloyu buldum da ben kasanın camsız tarafında kontrolcü var diye okudum bir yerde o kontrolcüyü bulamadım.
Ya ben bulamadım ya hiç yok yada mümkün olan bir şeyse koymayı unuttular.
Kasa özelliklerinde öyle bir bilgi yok hocam.

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
Kasanın bir fotosunu atsan olur mu tahmini nerden değiştireceğini biliyorum kasanın rgbsini soğutucu için 240 yeter

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Kasanın bir fotosunu atsan olur mu tahmini nerden değiştireceğini biliyorum kasanın rgbsini soğutucu için 240 yeter
Kasayı kurup teslim ettim dostum. Sıvı soğutucuyu bu hafta iyice düşünüp sipariş geçip takmaya giderim.
Rgb kontrolcüsü için ufak ssd boyutlarında bir şey dediler baya bir açıp baktım kapakları falan göremedim bir ihtimal kabloların tıkıştırdıkları güç kaynağının arkasındaki boşlukta olabilir eğer varsa yoksa vatan görevlisine sorarım.
Bir hayır yapayım diye insanlara yardım etmeye çalışıyorum hem vatandaki işler ters gitti hem de yardım için açtığım konulardan türlü türlü laf işittim ama sen gibi yardım etmeye çalışan arkadaşlar iyi ki var en azından yalpalasak da işi rayına oturtabiliyoruz.

Frowzy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Can Berk Arman
Kasanın power tuşunun yanındaki tuşa basmayı denediniz mi ters bağlamış olabilirler diye RGB değiştirmek için

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Kasanın power tuşunun yanındaki tuşa basmayı denediniz mi ters bağlamış olabilirler diye RGB değiştirmek için
Reset tuşunu denedim. Anakart bağlantı yeri resette zaten onda sıkıntı yok reset çalışıyor.
Kontrolcüyü bulamadım.

KYLORIN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,068
İsim
Eymen
Vatan dan aşağıda ki linkteki kasayı aldım. (Kazık yedin , neden aldın , keşke almasaydın , gg olmuş vs... şeyler yazmayın herkesin kendince sebepleri var.)

Vatan sistem

Kasa 3000d

Kasayı 3000d , ssd yi crucial 1 tb yaptım.
Kasanın reset tuşunu fanların renk değiştirme tuşu yapmak istedim fakat rgb kontrolcüyü kasada bulamadım tam olarak nerde olabilir ? Bir bakmadığım yer psu yanındaki kabloların içi oldu tıkmışlar kabloları içeri çıkartıp bakamadım oraya koyma ihtimalleri var mı yada kasaya kontrolcüyü koymama ihtimalleri var mı ?

Birde bu kasaya nasıl bir sıvı soğutma alsam yeterli gelir. Sıvı soğutma için ekstra macun almam gerekli mi ? ( lütfen hava soğutma önermeyin hava soğutmaların yeterli olduğunu , daha ucuz olduğunu ,daha az ses çıkardığını , daha fazla dayanıklı olduğunu biliyorum. )

Bu konularda yardımcı olursanız sevinirim.
Sadece meraktan soruyorum neden hava soğutma tercih etmiyorsun?

TahinPekmez

80+ Silver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kontrolcüyü bulamadım.
kasayı kapat psuyu kapat. fan kabloları takip et nereye gidiyor diye. biri güç için, diğeri rgb içindir. muhtemelen bir çoklayıcı vardır. bunun üzerinden oluyordur. yani rgb için sürekli kasa arka kapak açman gerekebilir, var böyle kasalar. mesela benim kasanın V1 de öyleydi. V2 de kasa üstüne tuş koymuşlar

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Sadece meraktan soruyorum neden hava soğutma tercih etmiyorsun?
Benim tercihim değil. Benden bunları yapar mısın diye ricada bulundular bende bilgim dahilinde olduğunca yardım ettim bilgimin yetmediği yerde de sizlere danışmak istedim.
İlk bilgisayarını alacak birinin de çok üsteleyip hevesini kırmak istemiyorum.

Mesaj otomatik birleştirildi:

kasayı kapat psuyu kapat. fan kabloları takip et nereye gidiyor diye. biri güç için, diğeri rgb içindir. muhtemelen bir çoklayıcı vardır. bunun üzerinden oluyordur. yani rgb için sürekli kasa arka kapak açman gerekebilir, var böyle kasalar. mesela benim kasanın V1 de öyleydi. V2 de kasa üstüne tuş koymuşlar
Listeye aldım güzel bir indirim gelirse direk alırım.
İnternetten baktığım kadarıyla fanların rgb kablosunu reset kablosuna bağlamışlar reset tuşuna bastıkça renkler değişiyor ama tam net video ya da açıklama bulamadığım için yapamadım. Çoklayıcı - kontrolcü yü bir ara gidip iyice kabloları falan çıkartıp bakıcam.

TahinPekmez

80+ Silver

Nssng

80+
Benim tercihim değil. Benden bunları yapar mısın diye ricada bulundular bende bilgim dahilinde olduğunca yardım ettim bilgimin yetmediği yerde de sizlere danışmak istedim.
İlk bilgisayarını alacak birinin de çok üsteleyip hevesini kırmak istemiyorum.

Listeye aldım güzel bir indirim gelirse direk alırım.
İnternetten baktığım kadarıyla fanların rgb kablosunu reset kablosuna bağlamışlar reset tuşuna bastıkça renkler değişiyor ama tam net video ya da açıklama bulamadığım için yapamadım. Çoklayıcı - kontrolcü yü bir ara gidip iyice kabloları falan çıkartıp bakıcam.
ML240L V2 Sıvı soğutmayı önermem hocam. Kendim kullanıyorum onun yerine MAG CoreLiquid daha iyidir.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
639
İsim
Sinan
Uzun uğraşlar sonunda sıvı soğutmadan vazgeçirebildim. Hava soğutma almaya ikna edebildim.

3000D kasaya 7500f işlemci için en uygun hava soğutmayı önerebilecek var mı ?
Aklımda Thermalright Frost Commander var ama Thermalright Peerless Assassin daha az yer kaplar gibi duruyor o yüzden daha mı iyi olur ?
Birazda ışıklı falan gösterişli bir şey olursa daha iyi olur gibi ama ışıkları Bu Anakartla kontrol edebiliyor muyum emin değilim. En azından açıp kapama yapılıyor mu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,374
Üyeler
161,040
Son üye
unrealsorrow
Top Bottom