Modem araştırıyorum en son bunu buldum da bu kesin olarak Ping sorunu hız sorunu falan yapmaz değil mi? Bu paranın boşa gitmesini istemiyorum bu parayı vereceksem alıp ömürlük kullanayım.
Modem alacaksanız Keneetic modellerine bakın veya bana kaç hız aldığınızı ve evinizin büyüklüğünü söyleyin ona göre öneriyim. Çok kullanıcı varsa QoS yaparsınız sorunsuz oynarsınız.Modem araştırıyorum en son bunu buldum da bu kesin olarak Ping sorunu hız sorunu falan yapmaz değil mi? Bu paranın boşa gitmesini istemiyorum bu parayı vereceksem alıp ömürlük kullanayım.
Şuan hızım düşük ama 1000Mbps almak istiyorum ona göre almam lazım yani. Alan olarak 3 tane koymam lazım bölgelere kablo gidiyor kablolu bağlanacak yani.Modem alacaksanız Keneetic modellerine bakın veya bana kaç hız aldığınızı ve evinizin büyüklüğünü söyleyin ona göre öneriyim. Çok kullanıcı varsa QoS yaparsınız sorunsuz oynarsınız.
Türk Telekomhangi internet sağlayıcısında kullanacaksın ki
iç hatların kablosuysa çoğu usta seri bağlantı yapıyor hız düşüklüğü olur muhtemelen öyle denemek lazım sağlayıcı sordum çünkü Turkcell olursan kullanıcı adı şifre vermiyor turkcellŞuan hızım düşük ama 1000Mbps almak istiyorum ona göre almam lazım yani. Alan olarak 3 tane koymam lazım bölgelere kablo gidiyor kablolu bağlanacak yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Türk Telekom
Şöyle bir kablolama var A noktasında fiber var oradan B noktasına giden bir ethernet var B noktasında da C noktasına giden bir ethernet var üç noktaya da bir modem koymayı düşünüyorum.iç hatların kablosuysa çoğu usta seri bağlantı yapıyor hız düşüklüğü olur muhtemelen öyle denemek lazım sağlayıcı sordum çünkü Turkcell olursan kullanıcı adı şifre vermiyor turkcell
Alabiliyorsanız Keneetic hopper ax3000 alıp deco olarak da bunu https://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-deco-e4-1200-mbps-3-lu-fiyati,516665079.htmlŞuan hızım düşük ama 1000Mbps almak istiyorum ona göre almam lazım yani. Alan olarak 3 tane koymam lazım bölgelere kablo gidiyor kablolu bağlanacak yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Türk Telekom
ek yapılarak ilerletilmiş muhtemelen prizi sökerseniz görürsünüz hız düşüklüğü yaşama ihtimali yüksek hocam bilginize birde mesafe artınca da hız düşüyor ont ileŞöyle bir kablolama var A noktasında fiber var oradan B noktasına giden bir ethernet var B noktasında da C noktasına giden bir ethernet var üç noktaya da bir modem koymayı düşünüyorum.
Deco alınca diğeri ne işe yarayacak ki sadece deco yetmiyor mu anlamadım tam onu.Alabiliyorsanız Keneetic hopper ax3000 alıp deco olarak da bunu https://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-deco-e4-1200-mbps-3-lu-fiyati,516665079.html
Bende ax3000t almayı düşünüyorum bu fiyata en iyisi bu mu?openwrt kurulabilen bir model alırsan bufferbloat çözülebiliyor, ben ax3000t aldım içine openwrt kurup kablosuz yukarı kata dağıtıcam.
ana dağıtıcı da önemliymiş sanırsam, yani kullandığın modemi de kaliteli bir router ile değiştirmen şart.
Modem kaliteli olmalı ki mesh sisteminde sorun olmasın. Keneetic piyasanın ilahi gücüdür. Gidin gruplara %90 keneetic önerirler ama bütçeniz yoksa sadece deco alabilirsiniz.Deco alınca diğeri ne işe yarayacak ki sadece deco yetmiyor mu anlamadım tam onu.
AX3000ü modem yapıp diğer decoları b ve c noktalarına dağıtım için koyacaksınız. Modem + Mesh Router dizilimi olmuş olacak hem ana kaynakta sorun olmaz hemde b c noktalarında.Deco alınca diğeri ne işe yarayacak ki sadece deco yetmiyor mu anlamadım tam onu.