Neler Yeni

Yardım Bir Şey İndirirken İnternet Çok Yavaşlıyor

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
Arkadaşlar selamlar, iyi forumlar.

Genel olarak her hangi bir şey indirirken twittera bile giremiyorum telefondan eskiden böyle olmazdı bunun sebbei nedir ?

Pcden valorantın kurulum dosyasını indiriyorum 65 mb ama o inerken whatsappa bile giremiyorum.

Aperius

80+
Giremezsin çünkü bütün bant genişliği yaptığın indirmeye ayrılıyor, sonuç itibariyle twitter, whatsapp vb. uygulamalar da veri gönderiyor (yüklüyor) ve veri alıyor (indiriyor). Sen indirme yaparken de erişebildikleri kadar yani bilgisayardan arta kalan bant genişliğinden faydalanmaya çalışıyorlar, yetersiz kaldığı için de çok yavaş alıyorlar verileri. Eğer ayarlanabilir bir bölüm varsa tıpkı steam/ayarlar/indirmeler/bant genişliği gibi, oradan limitleyebilirsin veya 3.parti bir program vasıtasıyla denetleyebilirsin fakat Windows'da buna yönelik genel bir ayar var mı bilmiyorum.

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Giremezsin çünkü bütün bant genişliği yaptığın indirmeye ayrılıyor, sonuç itibariyle twitter, whatsapp vb. uygulamalar da veri gönderiyor (yüklüyor) ve veri alıyor (indiriyor). Sen indirme yaparken de erişebildikleri kadar yani bilgisayardan arta kalan bant genişliğinden faydalanmaya çalışıyorlar, yetersiz kaldığı için de çok yavaş alıyorlar verileri. Eğer ayarlanabilir bir bölüm varsa tıpkı steam/ayarlar/indirmeler/bant genişliği gibi, oradan limitleyebilirsin veya 3.parti bir program vasıtasıyla denetleyebilirsin fakat Windows'da buna yönelik genel bir ayar var mı bilmiyorum.
Genel olarak steam vbden indiriyorum ne yapmam gerekiyor sınırlandırma için, yardımcı olur musun

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
Ayarlardan limit koyabilirsiniz.
Nasıl yapacağım biliyorsan yardımcı olur musun veya diğer programlar içinde yapmam gerekiyor sanırım, bu işlemin uygulaması vb var mı ?
Ve ayarlardan bant genişliğini azalttığım zaman indirme hızı düşer mi ?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Nasıl yapacağım biliyorsan yardımcı olur musun veya diğer programlar içinde yapmam gerekiyor sanırım, bu işlemin uygulaması vb var mı ?
Ve ayarlardan bant genişliğini azalttığım zaman indirme hızı düşer mi ?
Steam de mümkün ama Google Chrome benzeri bir tarayıcı da programsız mümkün değil diye biliyorum. Doğal olarak sınırlama getiriyorsunuz, indirme hızıda düşecektir. Steam ayarlara girin oradan indirmeler sekmesinden limit koyuyorsunuz. Anlamadıysanız YouTube'da video vardır.

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
Steam de mümkün ama Google Chrome benzeri bir tarayıcı da programsız mümkün değil diye biliyorum. Doğal olarak sınırlama getiriyorsunuz, indirme hızıda düşecektir. Steam ayarlara girin oradan indirmeler sekmesinden limit koyuyorsunuz. Anlamadıysanız YouTube'da video vardır.
Teşekkür ederim bakıyorum hemen.

Top Bottom