Hepinize iyi akşamlar öncelikle,sınıfımızda bir münazara düzenliyoruz ve konumuz başkıktaki gibi,ben sanayiyi savunan kısımdayım ne tür savunmalar yapabilirim, daha önce yapanlarınız vardır diye bilgi almaya geldim
Öncelikli cevap aradığım soru şu= gün gelir otomobili yiyemezsin fakat tarım ürünlerini yiyebilirsin
Konu yanlışsa uyarın lütfen
Hiçbiri tek başına yeterli değil aslında. Ama gel gelelim günümüz koşullarında sanayin çok gelişmişse, sanayi ürünleri daha pahalı olduğu için tarımı dışardan ihraç ederken zorluk çekmez. Şöyle düşün. Sen çiftçisin ve patates tarlan var. Kilosunu 1TL'ye satıyor ol. 17.000 kilo patates satarsan 1 adet iphone 11 alabiliyorsun
Sen o patatesi ekiyorsun, suluyorsun, toprağı sürüyorsun, bekliyorsun vs vs vs. Daha zahmetli. Ama iphone üreten Amerika 1 dakikada atıyorum 1000 tane iphone 11 çıkartıyor
Buradan bakkal matematiği ile ne kadar önemli olduğunu anlamışsındır diye ümit ediyorum. Ama gel gelelim kimse tarımla uğraşmaz sadece sanayi ile uğraşırsa yiyecek bir şey kalmaz. Kimse iphone da yiyemeyeceğine göre tarımla uğraşan daha kıymetli olacaktır
O yüzden ikisi de olmak zorunda.