Neler Yeni

Bir ülkenin gelişmesinde sanayimi önemlidir yoksa tarımmı?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Ephesus

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Kamil Berke Kapıcıoğlu
Hepinize iyi akşamlar öncelikle,sınıfımızda bir münazara düzenliyoruz ve konumuz başkıktaki gibi,ben sanayiyi savunan kısımdayım ne tür savunmalar yapabilirim, daha önce yapanlarınız vardır diye bilgi almaya geldim

Öncelikli cevap aradığım soru şu= gün gelir otomobili yiyemezsin fakat tarım ürünlerini yiyebilirsin

Konu yanlışsa uyarın lütfen
Türkiye gibi bir ülke için tarım ve turizm
çin japonya gibi ülkeler için sanayi

xces35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
ibrahim dee
Sanayi devrimi ile gelişen avrupanın hammadde ihtiyacı için afrika vb coğrafyaları sömürgeleştirmesi üzerinde durabilirsin.

Erdem Arslan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,267
İsim
Erdem Arslan
İlgilendiği Kategoriler
Sağlık, Spor, Yabancı Dil
Bir ülkenin gelişmesi için zeki ve eğitimli insanlarının olması lazım. Daha sonra o adamların bilim, teknoloji üretmesi lazım. Tarımla konunun alakası bile yok.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

jalm0o0e1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
275
İsim
Oğuzhan
Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini ülkenin sanayisine bakarak ölçebiliriz. Sanayi ülkenin gelişmesinde tarımdan çok daha önemlidir. Tarım yapılabilmesi için bir çok faktörün olması gerekir. Örneğin; Ülkenin bulunduğu coğrafi konum, toprağın verimi gibi. Fakat sanayi için bu koşullar önemli değildir. Fabrika kurulabilecek bir zemin ve o fabrikada çalışacak işçinin olduğu her yere sanayi kurulabilir ve üretim yapılarak ülkenin GSYH ve GSMH rahatça arttırılabilir. Ne kadar çok üretim yapılıp bunların ticareti yapılırsa ülkeye o kadar para girişi olur ve bu paranın bolluğu ise ülkenin vatandaşlarına refah olarak geri döner. Almanyaya bakıldığında sanayi konusunda oldukça ileride bir ülke ve ülkenin GSYH ve GSYM hasılatı o kadar fazla ki vatandaşların yaşantısından, kullandıkları para biriminin değerli oluşundan bunu anlayabiliriz. Sorunun cevabı olarak Sanayileşmiş bir ülke tarım ürünlerini de kolay bir şekilde üretebilir (en azından daha hızlı sürede) ama tarımda ilerlemiş bir ülke sanayileşmiş bir ülke kadar halkına refah sağlayamaz.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Hepinize iyi akşamlar öncelikle,sınıfımızda bir münazara düzenliyoruz ve konumuz başkıktaki gibi,ben sanayiyi savunan kısımdayım ne tür savunmalar yapabilirim, daha önce yapanlarınız vardır diye bilgi almaya geldim

Öncelikli cevap aradığım soru şu= gün gelir otomobili yiyemezsin fakat tarım ürünlerini yiyebilirsin

İkisi de önemlidir sanayi kuracak bir altyapı için para lazım olacaktır bu parayı da tarımla elde edebilirsiniz. yeni kurulan bi devlet(yeni kurulmasına da gerek yoktur bu kesin bir ihtiyaçtır) tarımı önem vermek zorundadır çünkü bu toplumun gıda ihtiyaçlarına karşılamak gerekiyor bunun içinde tarım lazımdır eğer tarım yapmazsan ithalat oranın artacak hazinende ki para sanayi yatırımı yerine halkın gıda ihtiyacına karşılamak zorunda kalacaktır.
Eğer tarım yaparsan tarımda elde ettiğin ürünler ihracat oranını arttıracak ve normalde halkın gıda ihtiyacı için ayrılan para sanayi yatırımı için kullanılmaya başlanabikecektir. Ek olarak tarım da yaptığın ihracattan gelen para da sanayiye aktarılabilecektir.

Şuan Türkiye kötü ekonomiden kurtulmak istiyorsa tarımı önem verip çiftçiye yeniden ayaklarının üzerinde durmasına sağlayarak ithalat oranına düşürerek ve gıda ithalatı için ayrılan bütçe yeni fabrikalar kurmak yani sanayi için harcanabilmesine sağlamalıdır.

dnmzysn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
47
İsim
Yasin

Benim Görüşüm Net
Tarımdır Çünkü ileride elinde silahı olan degil
bugday olan kazanacak
insan aç kalınca herseyi yapar

XooXen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
439
İsim
Mert Gündüz
Sömürge istisna değildir. Tarihteki her devlet bir noktada karşı tarafı uzun yada kısa vadede sömürmüştür.
Şuan sen de sömürülüyorsun, sadece farkında değilsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aç karnına bilim üretecek burjuva sınıfı insan eğitirsin aynen.
Sömürmek "Aaaa ben sömürmek istiyorum" demekle olmadığı için istisnadır.Daha önceden gelişeceksin ki birini sömürebilesin.Gelişmemiş bir ülke,gelişmiş bir ülkeyi sömürebilir mi?Hayır.
Gelişmiş bir ülke, gelişmemiş bir ülkenin sömürü yapmasına göz yumar mı?Hayır.

Top Bottom