Neler Yeni

Bira bardağı çeşitlerinden hangileri alınmalı

Omnissiah

80+ Bronze
Katılım
1 Eylül 2021
Mesajlar
868
  1. Amerikan pint bardağı. düz, konik kenarları olan ağır tabanlı bir bardaktır. Bu tür bir bardak, biranın kalitesine ne ekler ne de zarar verir, bu nedenle çok amaçlı bir bardak olarak popülerdir. Pint bardağı, her türlü bira stilini servis etmek için kullanılabilir ve çok yönlülüğü ve uygun fiyatı nedeniyle birçok bar ve restoranda bulunur. Ayrıca bardağın kendisi sağlam ve dayanıklı olması sebebi ile başlangıç bardağı olarak bunları edinmeniz daha uygun olacaktır
Restaurant Equipment



2.İngiliz pub bardağı
İngiliz pub bardağı veya nonic pint olarak da bilinir ve Birleşik Krallık'ta standart olarak kullanılır. Amerikan pint bardağına benzer şekilde olmasının yanı sıra ağız kısmında bulunan çıkıntıları onu diğerinen ayırır.

Bardağın bu şekli aynı Amerikan versiyonu gibi oldukça dayanıklıdır, aynı şekilde tutması daha kolay bir bardaktır, genelde ale dediğimiz biralar için uygun olsa bile amerikan versiyonu gibi multipurpose yani çeşitli biralara uyum sağlayacaktır ki pint bardakların güzel tarafı budur.
Restaurant Equipment




3.Pilsner bardağı

Pilsner bardağının birçok çeşidi vardır, ancak geleneksel tarzı, ağza doğru hafifçe genişleyen uzun, ince, düz kenarlı bir bardaktır.

Bardağın uzun şekli, açık renkli ve altın renkli biraların tonunu ve köpüklü yapısını sergilerken, ağzı köpüğü korur ve aromatikleri burnunuza doğru yönlendirir. Bu bardağı, açık renkli ve kabarcıklı pale lager ve pilsner gibi biralarla kullanın. Ayrıca estetik olarak ta kullanılması çok zevkli bir bardaktır yalnız biraz kırılgan olduğu için dikkat edilmesi gerekir. Burada belirtmek isterim genelde açık ve hafif biralar tükettiğimiz için bizim kullandığımız bardak genelde pilsner bardağıdır

Acopa 12 oz. Flared Pilsner Glass - 12/Case






4.Weizen bardağı

Bazen pilsner bardağıyla karıştırılan weizen bardağı da uzun ve dar olup, bardağın üst kısmına doğru hafif bir bombeli şekil alır. Eğriliği, kalın ve kabarık bir köpüğü yakalayıp koruyarak, aromatikleri tutar ve içtikçe burna doğru yönlendirir. Taperli alt kısmın, tortu veya mayanın bardağın ağzına ulaşmasını önlediği düşünülür.

Weizen (vait-sen olarak telaffuz edilir), Almanca'da buğday anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu bardak hefeweizen, dunkelweizen, Amerikan buğday biraları ve hatta gose biraları gibi buğday biraları için en uygunudur.


Restaurant Equipment




5. Snifter bardağı

Yüksek alkol içeriğine sahip biralar için idealdir,görüntü olarak kase benzeri şekli birayı çalkalayıp tam aromasını ortaya çıkarmaya olanak tanır. Kısa ayaklı sapı sayesinde tutması kolaydır ve elinizin sıcaklığının aromayı daha da serbest bıraktığı düşünülür.

Bu bardak, brendi servisinde tercih edilen bardak olarak bilinir. Tulip bardağına benzer ancak bazı farkları vardır. Snifter bardağı, tulip gibi genişleyen bir ağza sahip değildir ve bir kadehe göre daha narin ve kase şeklindedir.

Restaurant Equipment


6.Tulip bardağı

Tulip bardağını benzersiz kılan özellik, köpüğü ve karbonasyonu tutan genişleyen ağzıdır, bu da onu büyük, köpüklü başlara sahip biralar için ideal kılar.
Tulip bardağı, ağır biraların daha ince özelliklerini ortaya çıkarmaya yardımcı olur, En yaygın olarak güçlü biralar, İskoç biraları, Belçika biraları ve arpa şarabı (barleywine) servisinde kullanılır.

Restaurant Equipment



7.Kadeh

Kadehler, kalın saplı ve büyük kase şeklinde bardaklardır, yüksek alkol içeriğine sahip güçlü biraların tadını çıkarmak için tasarlanmıştır. Belçika'da, bira fabrikaları sıklıkla belirli bira markaları için özel kadehler tasarlar ve altın kenarlar gibi dekoratif dokunuşlar ekler.
Aynı zamanda belirli bira türlerini geliştiren özelliklere sahiptir. Bardağın iç alt kısmındaki oyma işlemine "nükleasyon" denir ve bu, karbonasyonu yukarı doğru zorlayarak biranın köpüklü kalmasına yardımcı olur. Geniş ağzı, içenin büyük yudumlar almasını teşvik eder

Restaurant Equipment



8.IPA bardağı
Bira bardakları dünyasında nispeten yeni olan IPA bardağı, Spiegelau, Sierra Nevada ve Dogfish Head'in işbirliğiyle yaratılmıştır.
Özenle tasarlanmış olan IPA bardağı, alışılmadık görünebilir ancak benzersiz şekli oldukça etkilidir. Bardağın üst kısmındaki çan şekli, yudumladıkça aromayı burnunuza doğru yönlendirir, ince cam yapısı ise sıcaklığı korur. IPA bardağı ayrıca karbonasyonu korur ve standart pint bardağına kıyasla köpüklü başını daha uzun süre muhafaza eder.
Restaurant Equipment




9.Stout bardağı

Stout biralar için özel olarak tasarlanan bu bardak, Spiegelau tarafından Left Hand Brewing Company ve Rogue Ales'in yardımıyla yaratılmıştır. Koyu, kavrulmuş tatları ve kremsi ağız hissini tamamlamak için tasarlanan bu bardak İlk bakışta IPA bardağına benzeyebilir, ancak bazı önemli farkları vardır.

Stout bardağının kasesi, tabanda biraz daha geniş ve daha keskin bir eğriye sahiptir, bu da zengin, kavrulmuş aromaları yudumlarken burnunuza ulaştırır. Raf benzeri şekli, çöken baloncukların akışını teşvik eder ve boş taban, karbonasyonu ve köpüklü başı korumaya yardımcı olur.

Restaurant Equipment



10.Stange bardağı

küçük ve düz bir bardaktır ve kranz tepsisi adı verilen yuvarlak bir taşıma tepsisinde servis edilmek üzere tasarlanmıştır. Almanya'nın Köln şehrinde ortaya çıkan standart stange bardağı, hafif ve narin biralar için tasarlandığından 6,5 ons kapasiteye sahiptir ve hızlı tüketilmesi gerekir.
düşük karbonasyonlu, hafif ve gevrek biralar için, özellikle kolsch biraları ve altbiers için mükemmeldir.

Restaurant Equipment



11.Dimple (kruk) bardağı

Bu çukurlu bardak aynı zamanda iki Alman ismiyle de anılır. Ona krug denir, bu da sürahi anlamına gelir. Bazende seidel olarak da adlandırılır, bu da kupa anlamına gelir. Bardağın üzerindeki tümüyle çukurlu desen dayanıklılığını artırır ve tutması rahat olmasını sağlar. Sağlam bir kulpluğuyla da bardağı kolayca kavrayabilir ve diğer içenlerle birlikte tokuşturabilirsiniz.

Çukurlu kupa, tüm bira bardakları arasında en dayanıklı olanıdır .Bu bardağı, lagerler, stoutlar ve porterler gibi güçlü malt tatlarına sahip biraları servis etmek için kullanabilirsiniz.


Restaurant Equipment




Benim tavsiyem: Şahsen kolay bulunması sağlamlığı ve bir çok çeşit birayı alabilmesi sebebiyle ben özellikle ingiliz pub bardağını tavsiye ediyorum ayrıca hafif biralar içen biri iseniz pilsner, köpüklü biralar için ise tulip tercih edebilirsiniz.
 

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Katılım
8 Mayıs 2021
Mesajlar
4,065
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,003
İsim
BenRoboTdeğilİm
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, Kitaplar Ets2

Starlex

80+ Bronze
Katılım
23 Ağustos 2022
Mesajlar
1,295
  1. Amerikan pint bardağı. düz, konik kenarları olan ağır tabanlı bir bardaktır. Bu tür bir bardak, biranın kalitesine ne ekler ne de zarar verir, bu nedenle çok amaçlı bir bardak olarak popülerdir. Pint bardağı, her türlü bira stilini servis etmek için kullanılabilir ve çok yönlülüğü ve uygun fiyatı nedeniyle birçok bar ve restoranda bulunur. Ayrıca bardağın kendisi sağlam ve dayanıklı olması sebebi ile başlangıç bardağı olarak bunları edinmeniz daha uygun olacaktır
Restaurant Equipment



2.İngiliz pub bardağı
İngiliz pub bardağı veya nonic pint olarak da bilinir ve Birleşik Krallık'ta standart olarak kullanılır. Amerikan pint bardağına benzer şekilde olmasının yanı sıra ağız kısmında bulunan çıkıntıları onu diğerinen ayırır.

Bardağın bu şekli aynı Amerikan versiyonu gibi oldukça dayanıklıdır, aynı şekilde tutması daha kolay bir bardaktır, genelde ale dediğimiz biralar için uygun olsa bile amerikan versiyonu gibi multipurpose yani çeşitli biralara uyum sağlayacaktır ki pint bardakların güzel tarafı budur.
Restaurant Equipment




3.Pilsner bardağı

Pilsner bardağının birçok çeşidi vardır, ancak geleneksel tarzı, ağza doğru hafifçe genişleyen uzun, ince, düz kenarlı bir bardaktır.

Bardağın uzun şekli, açık renkli ve altın renkli biraların tonunu ve köpüklü yapısını sergilerken, ağzı köpüğü korur ve aromatikleri burnunuza doğru yönlendirir. Bu bardağı, açık renkli ve kabarcıklı pale lager ve pilsner gibi biralarla kullanın. Ayrıca estetik olarak ta kullanılması çok zevkli bir bardaktır yalnız biraz kırılgan olduğu için dikkat edilmesi gerekir. Burada belirtmek isterim genelde açık ve hafif biralar tükettiğimiz için bizim kullandığımız bardak genelde pilsner bardağıdır

Acopa 12 oz. Flared Pilsner Glass - 12/Case






4.Weizen bardağı

Bazen pilsner bardağıyla karıştırılan weizen bardağı da uzun ve dar olup, bardağın üst kısmına doğru hafif bir bombeli şekil alır. Eğriliği, kalın ve kabarık bir köpüğü yakalayıp koruyarak, aromatikleri tutar ve içtikçe burna doğru yönlendirir. Taperli alt kısmın, tortu veya mayanın bardağın ağzına ulaşmasını önlediği düşünülür.

Weizen (vait-sen olarak telaffuz edilir), Almanca'da buğday anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu bardak hefeweizen, dunkelweizen, Amerikan buğday biraları ve hatta gose biraları gibi buğday biraları için en uygunudur.


Restaurant Equipment




5. Snifter bardağı

Yüksek alkol içeriğine sahip biralar için idealdir,görüntü olarak kase benzeri şekli birayı çalkalayıp tam aromasını ortaya çıkarmaya olanak tanır. Kısa ayaklı sapı sayesinde tutması kolaydır ve elinizin sıcaklığının aromayı daha da serbest bıraktığı düşünülür.

Bu bardak, brendi servisinde tercih edilen bardak olarak bilinir. Tulip bardağına benzer ancak bazı farkları vardır. Snifter bardağı, tulip gibi genişleyen bir ağza sahip değildir ve bir kadehe göre daha narin ve kase şeklindedir.

Restaurant Equipment


6.Tulip bardağı

Tulip bardağını benzersiz kılan özellik, köpüğü ve karbonasyonu tutan genişleyen ağzıdır, bu da onu büyük, köpüklü başlara sahip biralar için ideal kılar.
Tulip bardağı, ağır biraların daha ince özelliklerini ortaya çıkarmaya yardımcı olur, En yaygın olarak güçlü biralar, İskoç biraları, Belçika biraları ve arpa şarabı (barleywine) servisinde kullanılır.

Restaurant Equipment



7.Kadeh

Kadehler, kalın saplı ve büyük kase şeklinde bardaklardır, yüksek alkol içeriğine sahip güçlü biraların tadını çıkarmak için tasarlanmıştır. Belçika'da, bira fabrikaları sıklıkla belirli bira markaları için özel kadehler tasarlar ve altın kenarlar gibi dekoratif dokunuşlar ekler.
Aynı zamanda belirli bira türlerini geliştiren özelliklere sahiptir. Bardağın iç alt kısmındaki oyma işlemine "nükleasyon" denir ve bu, karbonasyonu yukarı doğru zorlayarak biranın köpüklü kalmasına yardımcı olur. Geniş ağzı, içenin büyük yudumlar almasını teşvik eder

Restaurant Equipment



8.IPA bardağı
Bira bardakları dünyasında nispeten yeni olan IPA bardağı, Spiegelau, Sierra Nevada ve Dogfish Head'in işbirliğiyle yaratılmıştır.
Özenle tasarlanmış olan IPA bardağı, alışılmadık görünebilir ancak benzersiz şekli oldukça etkilidir. Bardağın üst kısmındaki çan şekli, yudumladıkça aromayı burnunuza doğru yönlendirir, ince cam yapısı ise sıcaklığı korur. IPA bardağı ayrıca karbonasyonu korur ve standart pint bardağına kıyasla köpüklü başını daha uzun süre muhafaza eder.
Restaurant Equipment




9.Stout bardağı

Stout biralar için özel olarak tasarlanan bu bardak, Spiegelau tarafından Left Hand Brewing Company ve Rogue Ales'in yardımıyla yaratılmıştır. Koyu, kavrulmuş tatları ve kremsi ağız hissini tamamlamak için tasarlanan bu bardak İlk bakışta IPA bardağına benzeyebilir, ancak bazı önemli farkları vardır.

Stout bardağının kasesi, tabanda biraz daha geniş ve daha keskin bir eğriye sahiptir, bu da zengin, kavrulmuş aromaları yudumlarken burnunuza ulaştırır. Raf benzeri şekli, çöken baloncukların akışını teşvik eder ve boş taban, karbonasyonu ve köpüklü başı korumaya yardımcı olur.

Restaurant Equipment



10.Stange bardağı

küçük ve düz bir bardaktır ve kranz tepsisi adı verilen yuvarlak bir taşıma tepsisinde servis edilmek üzere tasarlanmıştır. Almanya'nın Köln şehrinde ortaya çıkan standart stange bardağı, hafif ve narin biralar için tasarlandığından 6,5 ons kapasiteye sahiptir ve hızlı tüketilmesi gerekir.
düşük karbonasyonlu, hafif ve gevrek biralar için, özellikle kolsch biraları ve altbiers için mükemmeldir.

Restaurant Equipment



11.Dimple (kruk) bardağı

Bu çukurlu bardak aynı zamanda iki Alman ismiyle de anılır. Ona krug denir, bu da sürahi anlamına gelir. Bazende seidel olarak da adlandırılır, bu da kupa anlamına gelir. Bardağın üzerindeki tümüyle çukurlu desen dayanıklılığını artırır ve tutması rahat olmasını sağlar. Sağlam bir kulpluğuyla da bardağı kolayca kavrayabilir ve diğer içenlerle birlikte tokuşturabilirsiniz.

Çukurlu kupa, tüm bira bardakları arasında en dayanıklı olanıdır .Bu bardağı, lagerler, stoutlar ve porterler gibi güçlü malt tatlarına sahip biraları servis etmek için kullanabilirsiniz.


Restaurant Equipment




Benim tavsiyem: Şahsen kolay bulunması sağlamlığı ve bir çok çeşit birayı alabilmesi sebebiyle ben özellikle ingiliz pub bardağını tavsiye ediyorum ayrıca hafif biralar içen biri iseniz pilsner, köpüklü biralar için ise tulip tercih edebilirsiniz.
İçmem ama bende ingiliz pub u hoş buldum
 

Hanaz

80+ Silver
Katılım
18 Temmuz 2022
Mesajlar
4,665
  1. Amerikan pint bardağı. düz, konik kenarları olan ağır tabanlı bir bardaktır. Bu tür bir bardak, biranın kalitesine ne ekler ne de zarar verir, bu nedenle çok amaçlı bir bardak olarak popülerdir. Pint bardağı, her türlü bira stilini servis etmek için kullanılabilir ve çok yönlülüğü ve uygun fiyatı nedeniyle birçok bar ve restoranda bulunur. Ayrıca bardağın kendisi sağlam ve dayanıklı olması sebebi ile başlangıç bardağı olarak bunları edinmeniz daha uygun olacaktır
Restaurant Equipment



2.İngiliz pub bardağı
İngiliz pub bardağı veya nonic pint olarak da bilinir ve Birleşik Krallık'ta standart olarak kullanılır. Amerikan pint bardağına benzer şekilde olmasının yanı sıra ağız kısmında bulunan çıkıntıları onu diğerinen ayırır.

Bardağın bu şekli aynı Amerikan versiyonu gibi oldukça dayanıklıdır, aynı şekilde tutması daha kolay bir bardaktır, genelde ale dediğimiz biralar için uygun olsa bile amerikan versiyonu gibi multipurpose yani çeşitli biralara uyum sağlayacaktır ki pint bardakların güzel tarafı budur.
Restaurant Equipment




3.Pilsner bardağı

Pilsner bardağının birçok çeşidi vardır, ancak geleneksel tarzı, ağza doğru hafifçe genişleyen uzun, ince, düz kenarlı bir bardaktır.

Bardağın uzun şekli, açık renkli ve altın renkli biraların tonunu ve köpüklü yapısını sergilerken, ağzı köpüğü korur ve aromatikleri burnunuza doğru yönlendirir. Bu bardağı, açık renkli ve kabarcıklı pale lager ve pilsner gibi biralarla kullanın. Ayrıca estetik olarak ta kullanılması çok zevkli bir bardaktır yalnız biraz kırılgan olduğu için dikkat edilmesi gerekir. Burada belirtmek isterim genelde açık ve hafif biralar tükettiğimiz için bizim kullandığımız bardak genelde pilsner bardağıdır

Acopa 12 oz. Flared Pilsner Glass - 12/Case






4.Weizen bardağı

Bazen pilsner bardağıyla karıştırılan weizen bardağı da uzun ve dar olup, bardağın üst kısmına doğru hafif bir bombeli şekil alır. Eğriliği, kalın ve kabarık bir köpüğü yakalayıp koruyarak, aromatikleri tutar ve içtikçe burna doğru yönlendirir. Taperli alt kısmın, tortu veya mayanın bardağın ağzına ulaşmasını önlediği düşünülür.

Weizen (vait-sen olarak telaffuz edilir), Almanca'da buğday anlamına gelir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu bardak hefeweizen, dunkelweizen, Amerikan buğday biraları ve hatta gose biraları gibi buğday biraları için en uygunudur.


Restaurant Equipment




5. Snifter bardağı

Yüksek alkol içeriğine sahip biralar için idealdir,görüntü olarak kase benzeri şekli birayı çalkalayıp tam aromasını ortaya çıkarmaya olanak tanır. Kısa ayaklı sapı sayesinde tutması kolaydır ve elinizin sıcaklığının aromayı daha da serbest bıraktığı düşünülür.

Bu bardak, brendi servisinde tercih edilen bardak olarak bilinir. Tulip bardağına benzer ancak bazı farkları vardır. Snifter bardağı, tulip gibi genişleyen bir ağza sahip değildir ve bir kadehe göre daha narin ve kase şeklindedir.

Restaurant Equipment


6.Tulip bardağı

Tulip bardağını benzersiz kılan özellik, köpüğü ve karbonasyonu tutan genişleyen ağzıdır, bu da onu büyük, köpüklü başlara sahip biralar için ideal kılar.
Tulip bardağı, ağır biraların daha ince özelliklerini ortaya çıkarmaya yardımcı olur, En yaygın olarak güçlü biralar, İskoç biraları, Belçika biraları ve arpa şarabı (barleywine) servisinde kullanılır.

Restaurant Equipment



7.Kadeh

Kadehler, kalın saplı ve büyük kase şeklinde bardaklardır, yüksek alkol içeriğine sahip güçlü biraların tadını çıkarmak için tasarlanmıştır. Belçika'da, bira fabrikaları sıklıkla belirli bira markaları için özel kadehler tasarlar ve altın kenarlar gibi dekoratif dokunuşlar ekler.
Aynı zamanda belirli bira türlerini geliştiren özelliklere sahiptir. Bardağın iç alt kısmındaki oyma işlemine "nükleasyon" denir ve bu, karbonasyonu yukarı doğru zorlayarak biranın köpüklü kalmasına yardımcı olur. Geniş ağzı, içenin büyük yudumlar almasını teşvik eder

Restaurant Equipment



8.IPA bardağı
Bira bardakları dünyasında nispeten yeni olan IPA bardağı, Spiegelau, Sierra Nevada ve Dogfish Head'in işbirliğiyle yaratılmıştır.
Özenle tasarlanmış olan IPA bardağı, alışılmadık görünebilir ancak benzersiz şekli oldukça etkilidir. Bardağın üst kısmındaki çan şekli, yudumladıkça aromayı burnunuza doğru yönlendirir, ince cam yapısı ise sıcaklığı korur. IPA bardağı ayrıca karbonasyonu korur ve standart pint bardağına kıyasla köpüklü başını daha uzun süre muhafaza eder.
Restaurant Equipment




9.Stout bardağı

Stout biralar için özel olarak tasarlanan bu bardak, Spiegelau tarafından Left Hand Brewing Company ve Rogue Ales'in yardımıyla yaratılmıştır. Koyu, kavrulmuş tatları ve kremsi ağız hissini tamamlamak için tasarlanan bu bardak İlk bakışta IPA bardağına benzeyebilir, ancak bazı önemli farkları vardır.

Stout bardağının kasesi, tabanda biraz daha geniş ve daha keskin bir eğriye sahiptir, bu da zengin, kavrulmuş aromaları yudumlarken burnunuza ulaştırır. Raf benzeri şekli, çöken baloncukların akışını teşvik eder ve boş taban, karbonasyonu ve köpüklü başı korumaya yardımcı olur.

Restaurant Equipment



10.Stange bardağı

küçük ve düz bir bardaktır ve kranz tepsisi adı verilen yuvarlak bir taşıma tepsisinde servis edilmek üzere tasarlanmıştır. Almanya'nın Köln şehrinde ortaya çıkan standart stange bardağı, hafif ve narin biralar için tasarlandığından 6,5 ons kapasiteye sahiptir ve hızlı tüketilmesi gerekir.
düşük karbonasyonlu, hafif ve gevrek biralar için, özellikle kolsch biraları ve altbiers için mükemmeldir.

Restaurant Equipment



11.Dimple (kruk) bardağı

Bu çukurlu bardak aynı zamanda iki Alman ismiyle de anılır. Ona krug denir, bu da sürahi anlamına gelir. Bazende seidel olarak da adlandırılır, bu da kupa anlamına gelir. Bardağın üzerindeki tümüyle çukurlu desen dayanıklılığını artırır ve tutması rahat olmasını sağlar. Sağlam bir kulpluğuyla da bardağı kolayca kavrayabilir ve diğer içenlerle birlikte tokuşturabilirsiniz.

Çukurlu kupa, tüm bira bardakları arasında en dayanıklı olanıdır .Bu bardağı, lagerler, stoutlar ve porterler gibi güçlü malt tatlarına sahip biraları servis etmek için kullanabilirsiniz.


Restaurant Equipment




Benim tavsiyem: Şahsen kolay bulunması sağlamlığı ve bir çok çeşit birayı alabilmesi sebebiyle ben özellikle ingiliz pub bardağını tavsiye ediyorum ayrıca hafif biralar içen biri iseniz pilsner, köpüklü biralar için ise tulip tercih edebilirsiniz.
Efes bardağı
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
947,379
Mesajlar
8,607,960
Üyeler
149,198
Son üye
zamanbaba
Top Bottom