Yardım Birden Bire FPS Düşüşü Sorun HDD mi?

Reaksiyon skoru
0
2 gündür oynadığım oyunlarda ciddi fps düşüşü yaşıyorum. Ana problemlerden biri olarak sayılan hdd sağlık testi ve bad sector taraması yaptım ve hddnin işi bitmiş galiba ssi koyuyorum. Zaten 6 yıldır kullanıyorum. Tek sorun olarak bu gözüküyor. Başka önerdiğiniz test var mı yoksa sorun belli ve bir an önce yeni bir disk mi almam gerekiyor?
HDD Marka: Western Digital Caviar Blue WD10EZEX SATA 3.0 7200 1TB

Ekler

• crystal.PNG
    crystal.PNG
    21.3 KB · Hit: 18
  • read.PNG
    read.PNG
    68.3 KB · Hit: 14
  • sad.PNG
    sad.PNG
    37.1 KB · Hit: 14
Hard Disk Sentinel'dan bakarmısın

Alıntıyı görüntüle
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nedir hocam durum
Durumu gayet iyi ama yakın zamanda low level format tavsiye ederim zayıf sektörü düzeltmek amaçlı

Alıntıyı görüntüle

nedir hocam durum
tam incelememişim yakın zamanda hdd çöp olur muhtemelen bir anda gidebilir önemli verilerinizi saklayın

Durumu gayet iyi ama yakın zamanda low level format tavsiye ederim zayıf sektörü düzeltmek amaçlı

tam incelememişim yakın zamanda hdd çöp olur muhtemelen bir anda gidebilir önemli verilerinizi saklayın
:D ben de tam nasıl yani diyecektim

low level format verimli olur mu

%98 gayet iyi sağlık. HDD FPS'i çok etkilemediği için okuma yazma dengedeyse FPS de fark aşırı az olur hatta olmaz bile
Bazı oyunlarda olmaya başladı artık fps sayacı olarak olmasa bile akıcılık olarak var. (Şahsi adıma konuşayım ben özellikle indie diyebileceğimiz oyunlarda bu durumla karşılaştım aynı oyunu hdd de oynarken örneğin gene 50 fps oynuyorum ancak oyun akıcı değil, oyunu ssd ye atıyorum oyun gene 50 fps ancak çok daha akıcı)

Bazı oyunlarda olmaya başladı artık fps sayacı olarak olmasa bile akıcılık olarak var. (Şahsi adıma konuşayım ben özellikle indie diyebileceğimiz oyunlarda bu durumla karşılaştım aynı oyunu hdd de oynarken örneğin gene 50 fps oynuyorum ancak oyun akıcı değil, oyunu ssd ye atıyorum oyun gene 50 fps ancak çok daha akıcı)
bazı değdiğiniz hangi oyunlar?

bazı değdiğiniz hangi oyunlar?
Genellikle indie oyunlar oluyor aklıma gelen 2 oyun aşağıda bayadır doğru düzgün oyun oynamadığımdan çokta hatırlamıyorum.
Pc Building sim 2 aklıma gelen ilk örnek
Sonrasında Cyberpunk2077 de yaşamıştım oynadığım dönemde

Genellikle indie oyunlar oluyor aklıma gelen 2 oyun aşağıda bayadır doğru düzgün oyun oynamadığımdan çokta hatırlamıyorum.
Pc Building sim 2 aklıma gelen ilk örnek
Sonrasında Cyberpunk2077 de yaşamıştım oynadığım dönemde
indie türünü yeni öğrendim. max kaç FPS fark oluyor?

indie türünü yeni öğrendim. max kaç FPS fark oluyor?
dediğim gibi akıcılık olarak farkediyor yazımda da o şekilde yazdım zaten sayaçta ikiside 50 bile olsa akıcılık olarak ssd ve hdd olarak çok fark var örneğin. hdd de sayaç 50 bile olsa oyun 20-30 gibi hissettirmekte.

dediğim gibi akıcılık olarak farkediyor yazımda da o şekilde yazdım zaten sayaçta ikiside 50 bile olsa akıcılık olarak ssd ve hdd olarak çok fark var örneğin. hdd de sayaç 50 bile olsa oyun 20-30 gibi hissettirmekte.
genel de oyun yüklerken oluyor. ilk açılışta biraz laglanıyor 5 saniye sonra düzeltiyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,098,662
Üyeler
174,760
Son üye
Meltem
Geri