Neler Yeni

bisiklette vites yükseldikçe zincir ve pedala bir şey oluyor?

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
merhabalar corelli fit bike 1.0 bisikletim var ikinci el olarak geçen haftalarda almıştım hemen hemen sıfır sayılacak bir durumdaydı zaten 5 ay önce alınmış ve 1000 km de idi,
sorunum şu; bisikletin viteslerini 1-2-3 olan kısımda 2 ye getirdikten sonra zincir ve padala bir şey oluyor ne oluyor diye soracak olursanız anlatamam maalesef ki çünkü nasıl tarif etsem bilemiyorum ama bir kaç detay vereyim, en sn 30 ile gidiyordum vites ayarım 2-6 idi vitesi 3-7 yaptım ancak pedalda zinciri hissettim resmen tak tak diye bir şeyler hissediyordum sürtüyor gibiydi ama deilde gibiydi anlamadım doğrusu.
çapraz vites kullamıyorum sorun değildir yani.
bu konu ile 2 şüphem var
ya yavaş gidiyorum diye böyle oluyor(2/6 vitesle bile max 30 la gidiyordum)
ya da vites taraflarında ayar sıkıntısı falan var

durumu yaşayan var mı yaşayan varsa nasıl çözdünüz veya normal bir durum mu bu? ilk defa bisiklet kullanıyorum ve bu konu da deneyimsizim.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Sorununu tam anlamadım ama vites olayını açıklayayım.

1- Vitesi mümkün oldukça çapraz kullanmayın. Çapraz olduğu için diğer dişlilerle sürtünüyor ayrıca zincirin atma riski yüksek oluyor.

Ön vitese göre yapabilceğin maksimum ayarı söyleceğim;

Ön 1 de iken arka en fazla 4 yap.
Ön 2 de iken 2 ile 6 arası yap.
Ön 3 de iken 4 ile son seviye ye kadar yapabilirsin.

2- Vites değiştirdiğinde gıcırdama sesi ve taktuk etme sesinin sebebi zincir başka bir dişiyle geçtiği için oluyor.
Geçişten sonra da taktuk sesi geliyorsa vites ayarları bozulmuş demektir. Bisikletciye gidip tekrar ayarlarsın. Yaz, kış farklı ayarları var. İnternette nasıl yapılacağına dair videolar var ama biraz tecrübe istiyor.

Vites ayarı dışında zincir ve dişliler yağsız ise yağlatın. Daha akıcı geçiş ve sürüş sağlarsınız.

Yokuş yukarı vs çıkarken düşük vitesde çıkın hem daha az yorucu olur hemde zincir sağlığı açısından daha iyi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,229
Üyeler
161,413
Son üye
Gktlga
Top Bottom