Neler Yeni

bitcoin caiz değildir ne anlama geliyor

mrhamsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
abdül
arkadaşlar caiz'in haram demek olmadığını biliyorum bitcoinede caiz değil diyorlar gelecekte yeni fetvada gelebilirmiş türkiye para birimi olarak kabul ederse
sizce şuan alsam o zamana kadar saklasan sorun olurmu benim için bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yunus Emre Canpolat
İlgilendiği Kategoriler
Ekonomi / Finans
Bir durumun caiz olmaması haram anlamına geliyor. Kripto paraların neden haram sayıldığını bilmiyorum, fikri olanlar yazabilir.

Benim düşüncem;
Riskli bir durum dahi olsa kişi kendi yaptığı araştırmalar sonucunda yatırım yapıyor, bu durumda kar veya zarar ediyor. Yani ortada doğrudan bir şans faktörü yok.

BATTLEFIELD

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,433
İsim
Selman
Caiz değildir demek doğru değildir demek oluyor.(Haram,günah)
Caiz olup olmaması durumunu ilk defa senden duydum,bununla ilgili diyanetin sitesinde fetva var mı?

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,957
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
arkadaşlar caiz'in haram demek olmadığını biliyorum bitcoinede caiz değil diyorlar gelecekte yeni fetvada gelebilirmiş türkiye para birimi olarak kabul ederse
sizce şuan alsam o zamana kadar saklasan sorun olurmu benim için bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum
yani karnede alınan geçer not gibi ancak caiz değil demek yapılması yanlış olan bu amelin kişinin zararına olacağı bir iş olduğunun göstergesidir. her caiz mubahtır. yani yapılmasında bir sakınca yoktur. ancak sevapta yoktur.
Haram değil yapılabilir fakat önerilmiyor ve günah ama haram değil

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,395
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Caiz uygun demektir caiz değil uygun olmayan haram anlamına geliyor ama bitcoin hakkında caiz yada olmadığı kesin değil

mrhamsi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
abdül
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Caiz değildir demek doğru değildir demek oluyor.(Haram,günah)
Caiz olup olmaması durumunu ilk defa senden duydum,bununla ilgili diyanetin sitesinde fetva var mı?
evet orda okudum bende
Mesaj otomatik birleştirildi:

Caiz uygun demektir caiz değil uygun olmayan haram anlamına geliyor ama bitcoin hakkında caiz yada olmadığı kesin değil
diyanet şu anlık caiz olmadığını söylüyor

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe
Bir durumun caiz olmaması haram anlamına geliyor. Kripto paraların neden haram sayıldığını bilmiyorum, fikri olanlar yazabilir.

Benim düşüncem;
Riskli bir durum dahi olsa kişi kendi yaptığı araştırmalar sonucunda yatırım yapıyor, bu durumda kar veya zarar ediyor. Yani ortada doğrudan bir şans faktörü yok.
Arkasında Bir Garantör olmadıgı için.Garantöre misal merkez Bankası. Tek sebep değil tabii.

unknownuser

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Yeni teknoloji her zaman caiz değildir :ROFLMAO:. O yüzden boş ver almak/kazmak istiyorsan kaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Yunus Emre Canpolat
İlgilendiği Kategoriler
Ekonomi / Finans
Arkasında Bir Garantör olmadıgı için.Garantöre misal merkez Bankası. Tek sebep değil tabii.
Bu sadece Bitcoin için geçerli bir durum. Diğer Kripto Paralarda şirketler kendi ürettikleri teknolojiler ile öne çıkıyor.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,240
İsim
Taha Efe

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,228
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
'Caiz değil, haram demek' tir ama bunu neye göre söylüyorlar dayanakları nedir? Bu konuda başkasının fikrini almak yerine aç Kur'an'ı oku bu konuda Kur'an da ne var ona göre kendi kararını ver. En büyük düşman bağnazlıktır, başkasının sözüne itibar etmeyin demiyorum ama önce kendiniz araştırın ki bitcoin haram değildir. İslamda haksız kazanç haramdır ama Bitcoin için bir çok yatırım ve emek veriyorsun bu işe kolay, alın teri dökmeden para kazanma gözüyle bakanın alnını karışlarım. Sıkıyorsa kendileri yapsın.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,659
Üyeler
163,532
Son üye
rallikq
Top Bottom