Çözüldü✓ Bitlocker Döngüsü Sonucu Stop Code Kmode_Exception_Not_Handled (0×1e) Hatası

Reaksiyon skoru
0
İşlemci ve anakartımı değiştirdim b850m force wifi modeli ve 7500f aldım. Kingston 1tb gen 4 ssd vardı eski sistemimden onu taktım. Her şey sorunsuz çalışıyor ama bu anakarta taktığımda bitlocker istiyor, giriyorum kurtarma seçenekleri çıkıyor. Güvenli modda başlatmayı denedim windows açıldı ama açılan ekranda hiçbir işlem yaptırmadı tıklayabileceğim ayar yapabileceğim herhangi bir yer yoktu ve wifi anteni de bağlı olmasına rağmen wifiye bağlanamadım belki ondan olabilir diye düşünüyorum. Ekranda ismimin altında yeniden başlatın yazıyordu ve yeniden başlattım mecburen bu sefer yine kurtarma seçenekleri ekranı açıldı ama bitlocker kodu istemeyi artık bıraktı. Gemini ai yardımıyla da cmd konsolundan bir kaç şey yazdım öyle de olmadı, sıfırlamayı denedim sıfırlama başladı ama %10 civarında kurtarma ekranına geri döndü, bu sefer flaş ile formatlamaya çalıştım. Biostan birinci boot ayarını usb ile seçtim ama bu sefer de biraz bekledikten sonra "stop code kmode_exception_not_handled (0×1e)" hatasını veriyor. Yaklaşık 3 saattir buna uğraşıyorum ve gemini de her yazdığımda farklı bir şey yaptırıyor adımlar arasında bir farklılık olduğunda bile kalan adımları değiştiriyor vs yardımcı olur musunuz lütfen.

Biraz daha yaptığım araştırmaların sonucunda sorunu çözdüm güvenli modda kilit ekranı açıldıktan sonra sağ altta erişilebilirlik sayfasından cmd yi açtım bir deneme hesabı açmak için bir kaç kod girdim yeniden başlatıp çalıştırdım bilgisayarı sonra bu deneme modunda windows 11 attım flaşa atarken bazı hatalar alabilirsiniz güvenli modda olduğundan dolayı orda da cmd kodları girdim sonunda sorunsuz şekilde attım flaşa ve sıfırladım benzer sorunu yaşayan arkadaşlara yardımcı olur umarım

Geri